Holiday Cup 2013, Zlín


Holiday Cup 2013, Zlín
V sobotu 31. 8. 2013 odjížděla část starší miniházené do Zlína na chlapecký mezinárodní turnaj Holiday Cup 2013, kterého se účastnilo celkem 8 týmů z České republiky a Slovenska.

Ty byly rozděleny do dvou základních skupin. Po odehrání utkání v základních skupinách postupovaly první dva týmy do nadstavbové skupiny o 1. - 4. místo, týmy na 3. a 4. místě do skupiny o 5. - 8. místo.
Los nám do základní skupiny přiřadil týmy domácího HC Junior Zlín, Piccard Senec a nám známou Ivanku při Dunaji "B".

K prvnímu zápasu jsme nastoupili proti domácímu týmu HC Junior Zlín, ve kterém jsme soustředěnou hrou v obraně a dobrým pohybem v útoku dokázali soupeře porazit 7:5.

V dalším utkání nás čekal nevyzpytatelný soupeř - Ivanka při Dunaji. Nutno podotknout, že soupeř nastoupil s mladšími hráči, než byli naši, byla tedy patrná naše převaha jak ve výšce, pohybu tak i v razanci střelby. Utkání jsme vyhráli 9:2.

K poslednímu (poobědovému) zápasu jsme opět nastoupili proti soupeři ze Slovenska, tentokrát to byl Piccard Senec. Vítězství, popř. i remíza v tomto zápase nám zaručovala postup do bojů o umístění "na bedně".
Bohužel, se již před zápasem projevovali známky podcenění soupeře - "ti jsou malí, ty porazíme", atd.. V zápase nešlo nic - pohyb žádný, po fyzicky náročném uvolnění střelba mimo bránu, popř. brankaři "do dvou", ..... Zato soupeř nám ukázal, jak se hrají zápasy - rychlý pohyb, přihrávky do náběhu, střelba k tyčkám,... Tento zápas jsme prohráli 12:15.

Jelikož se první tři týmy (Zlín, Litovel, Senec) porazili navzájem, rozhodovala minitabulka a vzájemné skóre. V tom jsme bohužel dopadli nejhůř (záporné skóre -1) a byli jsme odsouzeni do bojů o konečné 5. - 8. místo.

V této skupině jsme narazili na soupeře ze Strážnice a Luhačovic. Oba soupeři nám nekladli větší odpor a utkání jsme dotáhli do vítězného konce.
Strážnici jsme porazili 16:10, Luhačovice 14:5. Poslední zápas jsme téměř celý kvůli velkému hernímu rozdílu odehráli se 3 hráči v poli.

Celkově jsme tedy na turnaji obsadili 5. místo. Co se týče umístění, dá se říct, že neodpovídá hře, kterou jsme na turnaji předváděli - 5 zápasů, 4 výhry, 1 prohra. Nicméně i hráči si z tohoto turnaje mohou vzít ponaučení - podcenění soupeře se může krutě nevyplatit, stejně tak zahozené (neproměněné) šance. Výkon na hřišti musí být minimálně 100 % během celé doby zápasu. Kdybychom totiž dali o 2 branky více nebo o 2 méně dostali v utkáních se Zlínem nebo Sencem, hráli bychom o "bednu".

Sestava a branky: Habermannová Klára (2), Kuxová Natálka (25), Svoboda Jirka (11), Spurný Mara (7), Dobový Radek (6), Uhlár Denis (4), Liška Filip (3).

Děkuji rodičům za povzbuzování.
2.9.2013 | Petr Habermann | Přečteno: 1174x

Facebook

Partneři: