Trenér mužů Kuba: Chceme hrát v první lize hodně nahoře


Trenér mužů Kuba: Chceme hrát v první lize hodně nahoře
Jubilejní desátou sezonu v první lize v sobotu startují házenkáři Tatranu Litovel. Hanáci jdou do nového ročníku soutěže posíleni a s vyššími ambicemi než loni. Devátý tým uplynulého ročníku chce bojovat o přední příčky tabulky. Předsezónní rozpoložení týmu poodhalil trenér Květoslav Kuba.

"Příprava se povedla vcelku dobře. Prohráli jsme pouze dva zápasy, na domácím turnaji o gól s Bystřicí pod Hostýnem a s extraligovými Hranicemi 28:33. Absolvovali jsme rovněž soustředění na Malé Morávce. Kádr šlape a věřím, že se to promítne i do sezony," pochvaloval si trenér Tatranu Litovel Květoslav Kuba.

Ten po loňském nepovedeném podzimu převzal tým a spolu s Lubomírem Krejčířem dokázal Tatran zachránit. V nadcházející sezoně se však Hanáci chtějí pochybovat v jiných spektrech prvoligové tabulky.

Obrázek
Tomáš Hanák měl těžkou práci v utkání s Bystřicí p.H. na domácím turnaji.
Foto: Pavel Štěpánek


"Ambice jsou vyšší než loni, kdy jsme se zachraňovali. Chceme se pohybovat v horních patrech tabulky, máme dokonce konkrétní úkol od vedení, do kterého místa máme skončit. To bych ale nechtěl veřejně prozrazovat," pousmál se trenér Kuba, kterého těší, že do Litovle přišly nové posily.

Z Hranic se do Tatranu vrací Jakub Dolák, z Olomouce zase Jakub Schmalz. Na hostování přišel i brankář Novotný a hostování v extraligovém KP Brno ukončil David Barabáš, který se už bude znovu na sto procent věnovat Litovli.

Obrázek
Přípravou bylo i pohárové utkání v Dřevohosticích na antuce.
Foto: Pavel Štěpánek


"Máme posily a opory zůstávají. Pouze kluci z Kopřivnice se vrátili zpátky do mateřského klubu," shrnul litovelský kouč Kuba. Otazník zatím visí nad tím, kolik zápasů odehraje Matěj Konšel. "V létě přestoupil z Dukly Praha do Hranic, se kterými jsme domluvení, že je možno jej využít. Na podzim se však chce Matěj soustředit spíše na Hranice," prozradil Kuba.

Obrázek Obrázek
V utkání s vicemistrem extraligy nastoupili za Hranice také litoveláci Zemánek a Konšel.
Foto: Pavel Štěpánek


Litovelští házenkáři startují sezonu dvěma venkovními zápasy. První z nich je čeká v sobotu od 13 hodin v Lounech. Za týden jedou Hanáci do Strakonic.

"Čeká nás dlouhá únavná cesta, pokud Louny nastoupí kompletní, tak to bude hodně těžký soupeř. Ve druhém kole nás ale čeká ještě těžší výjezd do Strakonic. Právě Strakonice a Nové Veselí favorizujeme jako kandidáty na nejvyšší příčky. My bychom se k nim chtěli připojit," dodal litovelský trenér Květoslav Kuba.
24.9.2013 | Miroslav Mazal - Olomoucký deník | Přečteno: 1994x

Facebook