Extraliga mužů: Tatran Litovel - Handball KP Brno 32:30 (14:15) - o 9. místo


Extraliga mužů: Tatran Litovel - Handball KP Brno 32:30 (14:15) - o 9. místo
V prvním utkání série o 9. až 10. místo si nakonec k těsnému vítězství dokráčeli házenkáři Litovle. Motivaci k tomuto utkání těžko hledaly oba týmy, nakonec z prvního měření ale vyšli lépe domácí házenkáři.

V prvním poločase se oba týmy prostřídaly ve vedení a vyrovnaný souboj pokračoval i v druhé půli. Ve 45. minutě vedli hosté v Litovli tříbrankovým rozdílem, závěr ale patřil domácím, kteří vývoj zápasu otočili a nakonec slavili dvoubrankové vítězství.

Jaroslav Hudeček, trenér Tatranu Litovel: "Všichni jsme velice dobře věděli, že nejde o důležité utkání a bál jsem se, že to hráčům zůstane v hlavách hráčům. Po dlouhé době jsem v šatně zvednul hlas. Hráči hráli laxně, propadali jsme v obraně. Soupeř nás tvrdě trestal. Prohrávali jsme o tři branky. Hráli jsme sedm na šest. Bohužel řada stoprocentních šancí nás připravila těžší odjezd do Brna. V Brně půjde o to, kdo z nás trenérů namotivuje více hráče. Dva góly nic neřeší."

Obrázek
David Barabáš při střelbě na branku Brna.
Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Pavel Čejka, trenér Brna: "Průběh zápasu bych moc nehodnotil. Přijeli jsme v kombinované sestavě. Zahráli si všichni. Mrzí mě dvě zranění, která si přivodili mladí kluci. Škoda, že jsme tříbrankové vedení nedotáhli. Klukům jsem poděkoval. Každý chvíli tahal pilku. Nehledal bych za prohrou nezkušenost."

Sestavy a branky:
Tatran Litovel: Baránek, Prauzek - Konšel 8/2, Pernička 5/4, Nedoma 4, Zbránek 4, Barabáš 2, Dědek 2, Havlíček 2, Mičola 2, Číhal 1, Hanák 1, Šmíd 1, Juříček, Nantl, Schmalz.

Handball KP Brno: Bavlnka, Zaplatílek - Kučera 10/4, Ipser 5, Stein 4, Hubáček 3, Koubek 2, Weintritt 2, Burget 2/2, Zima 1, Mičola T. 1, Ždánský, Ženatý.

Rozhodčí: Fukala - Mohyla
Sedmičky: 7/6 - 7/6
Vyloučení: 4 - 1    
Diváků: 205

zdroj: www.extraliga.cz
10.5.2016 | admin | Přečteno: 1718x

Facebook