Muži po dvou letech opět vyhráli domácí Pohár města Litovle


Muži po dvou letech opět vyhráli domácí Pohár města Litovle
Litovelský extraligový celek mužů piloval herní formu na domácím turnaji O pohár města Litovle, který se letos konal již po 57. v řadě. O vítězství tentokrát rozhodovalo až skóre, když si každý z celků připsal jedno vítězství.

Turnaj letos poznamenaly organizační obtíže, které nakonec vedly k účasti jen 3 celků -  Cement Hranice, TJ Štart Nové Zámky a domácí Tatran Litovel.

"Řádně bylo přihlášeno Nové Veselí původním trenérem, ovšem po trenérské rošádě vše padlo a celek nováčka extraligy si domluvil jiný program, to jsme se dozvěděli na poslední chvíli. Sehnat další mančaft v této fázi před sezónou bylo prakticky nemožné," uvedl sportovní manažer klubu Karel Zmund.

Také Hranice zvažovali, zda přijedou, poté co z turnaje minulý týden přijeli s plnou marodkou. No a hosté ze Slovenska se zdrželi před Litovlí v koloně vozidel mířících na souběžný masový závod Spartan Race, takže sobotní program měl více jak hodinové zpoždění.

V pátek večer sehráli domácí souboj s bronzovým medailistou loňské extraligy Cementem Hranice. Náš celek se zpočátku hledal v souhře a nestačil reagovat
na precizní hranické útočné akce. Po poločasovém stavu 10:15 se domácí však zvedli, mocně dotahovali, ale nakonec prohráli o jediný gól 25:26.

V sobotu pokračoval program nejprve utkáním Nových Zámku s Hranicemi. V něm Hranice nedokázali v druhém poločase v oslabené sestavě vzdorovat slovenskému celku a prohráli o 12 branek 22:34.

Obrázek
Dvě posily litovelského celku - Jiří Kozlovský a Tomáš Bechný. Foto: Pavel Štěpánek.
Více ve fotogalerii.


Závěrečné utkání sehrál domácí celek s Novými Zámky. Po pátečním výkonu byla znát větší koncentrace i odhodlání a také si tým na soupeře věřil, neboť jej dokázal porazit již před 14 dny na Slovensku. To se také projevilo na výkonu a přesnosti především v útoku, utkání mělo rychlý spád a vyústilo v přestřelku 42:34 pro domácí.

Vše sečteno a podtrženo, každý tým si připsal jedno vítězství, celkovým vítězem se díky nejlepšímu rozdílu skóre stal po roční pauze domácí celek Tatranu Litovel.

Výsledky utkání:
Tatran Litovel - Cement Hranice 25:26 (10:15)
Štart Nové Zámky - Cement Hranice 34:22 (15:16)
Tatran Litovel - Štart Nové Zámky  42:34 (18:15)

Tabulka turnaje:
1. Tatran Litovel 2 1 0 1 67:60 2
2. Štart Nové Zámky2 1 0 168:64 2
3. Cement Hranice 2 1 0 1 48:59 2


Nejlepší střelec: Jan Zbránek (Tatran Litovel) - 18 branek
Nejlepší brankář: Marek Pavlovič (Nové Zámky)

Sestava a branky Tatranu: Pšenica, Navrátil, Malínek - Zbranek 18, Nedoma 9, Pernička 8, Mičola 8/4, Barabáš 5, Kozlovský 5, Bechný 5, Smékal 4, Havlíček 3, Číhal 3, Macek 2,  Kuchař.

Obrázek
Závěrečná fotografie z cenami pro vítěze. Foto: Pavel Štěpánek. Více ve fotogalerii.
21.8.2016 | Radovan Šimek | Přečteno: 2061x

Facebook