Talenty na házenou jsme hledali také v naší domovské hale ZŠ Vítězná


Talenty na házenou jsme hledali také v naší domovské hale ZŠ Vítězná
Záhy po návštěvě našich trenérů v hodině tělesné výchovy na Jungmannce, jsme zavítali také do ZŠ Vítězná v Litovli se soutěžním dopolednem na téma házené. Školáci z prvních a druhých tříd si tak poprvé okusili házenkářské dovednosti na naší domovské extraligové palubovce.

Soutěží se v rámci tělesné výchovy, se zúčastnilo přibližně 42 kluků z prvních a druhých tříd ZŠ Vítězná. Pro děti jsme opět připravili ukázku úspěchů našich mládežnických družstev - pohárů a medailí.

Obrázek


Na rozcvičení jsme opět hráli oblíbené rybáře a rybičky, ale navíc i honičku s předáváním míčů. Dále jsme si připravili 3 stanoviště a děti se střídali na stanovištích. První stanoviště byl hod na kužele v bráně a chytání míče a následná střelba, druhé stanoviště byl slalom mezi kužely bez míče i s míčem a dribling. Poslední stanoviště bylo přebíhání gymnastické lavičky, slalom a kotoul na žíněnce. Soutěže opět vedli zkušení trenéři mládeže Martin Zifčák, Jiří Klanica a Petra Vašíčková.

Na závěr byly kluci opět za své výkony odměněny drobnostmi a obdrželi volnou vstupenku pro celou rodinu na utkání extraligy mužů 24.9. v 17:00 proti Frýdku-Místku a školní rozvrh hodin, kam si mohou zapsat i čas tréninků. Nechybělo také společné foto.

Obrázek


"Z reakcí dětí bylo vidět, že jsme je zaujali a proto věříme, že se někteří z nich nebudou  bát vyzkoušet házenkářský sport tzv. naostro. Všichni kluci byli moc šikovní a viděli jsme několik skutečně pohybově nadaných jedinců," uvedl spokojeně trenér Jiří Klanica.

Děkujeme tak nejenom dětem za dobře strávené dopoledne, ale hlavně vedení a učitelům ZŠ Vítězná za bezproblémový vstřícný přístup.

Obrázek


"Tělesná zdatnost a obratnost dnešní mládeže je v poslední době jedním z častých témat ve společnosti. Jsme rádi, že v Litovli to až tak neplatí, na čemž jistě mají podíl také učitelé tělesné výchovy v Litovli. Navíc věříme, že se jejich práce bude ještě více zaměřovat na to, aby děti byly připravené na sportování v místních sportovních klubech a jsme připraveni jim v tom pomoci," dodal trenér Martin Zifčák.
14.9.2016 | admin | Přečteno: 1354x

Facebook

Partneři: