Extraliga mužů: TJ Cement Hranice - Tatran Litovel 42:32 (22:14)


Extraliga mužů: TJ Cement Hranice - Tatran Litovel 42:32 (22:14)
Hráči Tatranu nezačali v Hranicích špatně, ale kvalita domácích se postupem času potvrdila. V krajském derby se Hanáci dopustili zbytečných technických chyb a Cementáři se dokázali rozstřílet. Účet Tatranu zvládli zatížit pro letošek rekordními 42 góly a zvítězili rozdílem deseti branek.

Tatran vstoupil do duelu proti favoritovi slibně, naopak Hraničtí se trápily a byl z toho v úvodních minutách brankový stav 4:1 pro hosty z Litovle. Jenže z dobře rozjetého utkání svěřenci Aloise Lasovského postupně vypadli.

"Začátek se nám nevydařil, ale pak jsme našli optimální sestavu a optimální hru na Litovel. Nechtěli jsme hrát zbrkle," prozradil Libor Hrabal, kouč Hranic. Po čtvrthodině hry už bylo skóre vyrovnané 8:8, důležitý moment přišel záhy. Po sporném zákroku na hostujícího Zbránka a následných protestech hrál Cement v dvojnásobném oslabení, této výhody však Litovel vůbec nevyužila.

Naopak do vedení o dvě branky se dostaly Hranice a do konce poločasu už to šlo s litovelským týmem jen z kopce. "Udělali jsme čtyři technické chyby a přesilovku prohráli 1:2. Tam nastal obrovský útlum. Přestalo se nám dařit," připustil trenér Litovle Alois Lasovský.

Obrázek
Jiří Kozlovský (33) se prezentoval výborným střeleckým výkonem 10 gólů.
Foto: DENÍK\Stanislav Heloňa. Více foto ve fotogalerii zde a zde.


V útoku se sice prosazovala posila Kozlovský, barvy Hranic však úspěšně střelecky propagovali Tůma s Čadrou a manko hostů rostlo až na poločasových osm gólů. Na velký návrat jako proti Plzni v předcházejícím kole Litovelští vzpomenout nedali. Hranice nic nepodcenily a dostaly se i na rozdíl deseti branek.

"V poločase jsme hráče upozorňovali, že se hraje zase od nuly a že tady nechceme žádné drama. Ať si to pohlídáme a to se nám podařilo," řekl hranický lodivod. Zápas, ve kterém příliš nevynikala defenzivní hra, nabídl téměř 75 gólů. Domácí mohli po jasném vítězství 42:32 poděkovat fanouškům.

Nad divokým vývojem skóre se po výhře pousmál kouč Cementu Libor Hrabal a varoval: "Dostat třicet dva gólů je trošku moc. Ale jsme spokojení s výsledkem a s útočnou hrou. Obranu musíme trošku zpevnit a víc reagovat na střelce soupeře, aby tam nebyly jednoduché góly," prohlásil Hrabal.

Obrázek
Nelehké souboje sváděl s obranou hranic také Jirka Číhal, přesto vstřelil 4 branky.
Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii zde a zde.


Na straně Litovle panovalo zklamání, příčin porážky bylo hned několik. "Hlavním důvodem je, že se nám nedařila obrana. Od stavu 4:1 jsme přestali hrát a dělali jsme hrubé chyby. Špatně jsme přebírali hráče, ztratili jsme bojovnost. Bylo to nějaké divné," uznal kouč Tatranu Alois Lasovský a pokračoval: "V útoku byla střelba asi třicetiprocentní a to je znát na výsledku. Ale hlavní příčina je v obraně, včetně gólmanů. Čtyřicet dva gólů hovoří za vše. Kluci se snažili, ale neuhlídali třeba spolupráci s pivotem Zemánkem. Jejich nátlaková útočná kombinace nás dostala do kolen," řekl Lasovský.

Nedostatky v defenzivě se pokusí Litovelští odstranit před dalším extraligovým soubojem. Hanáky čeká souboj s Frýdkem-Místkem, který v úvodu sezony dvakrát zvítězil. "V obraně nám chybí komunikace. Všechno jsme dělali na úkor obrany a teď musíme udělat minimálně jeden celý trénink v týdnu jen na obranu. Tam je momentálně největší slabina," uzavřel litovelský trenér.

Sestavy a branky:
Cement Hranice: Magrla K., Mikulenčák - Čadra 13, Tůma 9, Magrla P. 7, Horút 4/1, Mičkal 3, Zemánek 2, Balhárek 1, Hardt 1, Diviš 1, Dohnal 1, Samiec, Pomahač.  
Tatran Litovel: Vydra, Pšenica - Kozlovský 10/1, Zbránek 6, Mičola 6/1, Číhal 4, Bechný 3, Nedoma 2, Barabáš 1, Hanák, Nantl, Smékal, Šmíd, Havlíček, Macek.      

Rozhodčí: Bečička - Bubeníček
Sedmimetrové hody: 1/1 - 4/2
Vyloučení: 3:1
Diváci: 270
21.9.2016 | Stanislav Heloňa - Olomoucký deník | Přečteno: 1429x

Facebook