Extraliga mužů: Tatran Litovel - HCB Karviná 30:35 (12:19)


Extraliga mužů: Tatran Litovel - HCB Karviná 30:35 (12:19)
Podruhé v této sezoně vstupovali do extraligového duelu házenkáři z Litovle s novým koučem. Na lavičce Tatranu Litovel se představil trenér Michal Hradil, nový impuls se však ve vítězství proti silné Karviné okamžitě neproměnil. Hostům se na Hané dařilo kontrolovat vývoj střetnutí, Litovelští mají po šesti utkáních stále na kontě jedinou výhru.

Minulý týden na pozici hlavního trenéra skončil Alois Lasovský a první poznatky získával nový lodivod Michal Hradil. Už v první půli otočili Karvinští kormidlem zápasu směrem ke svému vítězství. Domácí se během úvodních dvaceti minut dostali do manka až osmi gólů a před poločasovým hvizdem rozhodčích už zkorigovali pouze o jednu branku na 12:19.

"V obraně to chlapci oddřeli, udělal jsem nějaké změny, které zafungovaly, ale v útoku jsme lehko ztratili míč a dovolili jsme soupeři navyšovat skóre. Vždy, když jsme se dokázali dotáhnout na čtyři góly, udělali jsme sérii chyb," uvedl pro svazový web trenér Litovle Michal Hradil s tím, že viděl řadu rezerv, na které se může se svými svěřenci zaměřit.

Obrázek
Tomáš Bechný zatížil konto Karviné 5 brankami. Více foto ve fotogalerii.


"Když jsem v týdnu přišel k týmu, našel jsem výbornou partu, která na sobě chce pracovat. My jsme se v tom krátkém čase víceméně věnovali obranné činnosti, po zápase s Karvinou však vidím, že nás tlačí i druhá bota a tou je útok," řekl Hradil.

Druhá půle přinesla další zvýraznění náskoku Karviné, která před prostřídáním sestavy vstupovala do závěrečných minut s luxusním náskokem dvanácti gólů za stavu 22:34. Posledních sedm minut nabídlo gólově vydařený úsek domácích barev, kdy Tatran korigoval konečné skóre na 30:35.

"Na odstranění technických chyb a herní disciplíně musíme hodně zapracovat. Věřím, že čím víc budeme s touto partou trénovat, tím se posuneme dál," pozitivně prohlásil po prvním utkání u litovelského týmu Michal Hradil.

Hanáci budou mít příležitost vylepšit svou extraligovou bilanci v sobotu, kdy zamíří do severovýchodních Čech. Soupeřem jim bude devátý celek tabulky z Jičína.

Sestavy a branky:
Tatran Litovel: Prauzek, Přenica, Vydra - Zbránek 8/4, Šmíd 7, Bechný 5, Kozlovský 3, Mičola 2, Nedoma 2Barabáš 1, Číhal 1, Havlíček 1, Hanák, Kuchař, Nantl, Smékal.
HCB Karviná: Mokroš, Witkowski - Monczka 10/2, Frančík 9, Užek Jan 4, Plaček 3, Mlotek T. 3, Užek Jiří 3, Hanisch 2, Mlotek S. 1, Geist, Křístek, Radčenko, Drzyzga, Wozniak, Solák.

Rozhodčí: Blanar - Haramul
Sedmimetrové hody: 4/4 - 2/2
Vyloučení: 4:7
Diváci: 239
13.10.2016 | admin | Přečteno: 1010x

Facebook

Partneři: