Tatran Litovel - SKKP Handball Brno 24:29 (15:15)


Tatran Litovel - SKKP Handball Brno 24:29 (15:15)
Až na poslední místo se po víkendu propadli litovelští házenkáři. Doma se sice s Brnem rvali téměř až do konce, ale v posledních pěti minutách dali jediný gól a nakonec prohráli 24:29.

Na jaře dokázali litovelští házenkáři dvakrát Brno porazit a vzít mu konečné deváté místo. Jenže od té doby uteklo mnoho vody v ramenech Moravy, která z obou stran obtéká halu Tatranu. Zatímco Brno posílil režisér Hastík, Litovel přišla o šest zkušených hráčů. Na Vítězné ulici tak letos zatím sčítají hlavně porážky, z osmi kol vyhráli jediné.

"Měli jsme těžký začátek, odešlo šest hráčů základní sestavy, byli sice doplněni třemi, ale někteří ani neměli extraligové zkušenosti. Také hraje roli, že jsem jejich třetí trenér v tuto chvíli. To nemá pozitivní vliv na nikoho," přemítá kouč Tatranu Michal Hradil, který k týmu nedávno přišel.

Při utkání proti Brnu chvilku nepostál, neustále burcoval hráče, zakřičel i vysvětloval, když viděl nedostatky. A Tatran vzdoroval favoritovi, dokud mu síly stačily. Zkraje druhého poločasu vedli domácí 17:15 a nevyužili trhák, pak už soupeře jen dotahovali.
"Už na začátku jsme mohli domácím odskočit, ale nevstoupili jsme koncentrovaně. To se několikrát opakovalo, v momentě, kdy jsme mohli jít do vedení, jsme chybami soupeře vrátili do hry. Zápas byl vyrovnaný a obavy jsem měl pořád, dokud jsme v závěru neodskočili na čtyři branky," oddechl si trenér Brna Zdeněk Missbach.

V 56. minutě ještě dostal Tatran šanci zápas otočit, za stavu 24:26 hrál dvojnásobnou přesilovku a k tomu měl i sedmičku. Jenže klíčový úsek prohrál 0:1 a bylo po nadějích. "Byl to důležitý moment a možná nesprávný z mé strany. Spoléhal jsem se na to, že chlapci udrží koncentraci a disciplínu, ale přišli a udělali úplně něco jiného, než jsem jim říkal. Je to pro mě další zkušenost, že jsem je neměl přerušovat a nechat hrát v jejich tempu," litoval kouč Hradil.

Velký podíl na sebejisté koncovce Brna měl i brankář Jiří Bavlnka, který nedovolil domácím skórovat. "Bavlnka je vždycky velmi důležitý, bez dobrého brankáře to nejde. V závěru už se soupeř nestihl vracet a dělal chyby a my jsme to uhráli rychlými útoky. Bavlnka v tom měl výraznou roli," chválil si Missbach.

Tatran ztratil utkání v posledních deseti minutách, kdy mu došly síly. "Ve druhém poločase nám odešla disciplína a někteří si tam začali dělat, co chtěli, ale myslím, že to je následek špatné kondice. Chci ale klukům za dnešní výkon poděkovat, je vidět, že do toho dávají maximum," hledal pozitiva Hradil.

Soupeři se v brzké době utkají na stejném místě znovu. Tatran přivítá Brno tentokrát v osmifinále Českého poháru, které se odehraje 16. listopadu v 19 hodin.

Sestavy a branky:
Tatran Litovel: Prauzek, Pšenica, Vydra - Nedoma 6/1, Zbránek 4, Bechný 3, Kozlovský 3, Smékal 3, Šmíd 3, Mičola 1, Nantl 1, Barabáš, Číhal, Hanák, Havlíček, Macek.

SKKP Handball Brno: Bavlnka, Zaplatílek - Hastík 6/1, Hubáček 5, Dostalík 4, Koubek 4/3, Zima 3, Musil J. 2, Havlát 2, Mičola T. 1, Musil T. 1, Weintritt 1, Hlípala, Mráz, Burget, Stein.

Rozhodčí: Kozler - Zych
Sedmimetrové hody: 1/4 - 5/7
Vyloučení: 3 - 6
Diváci: 349
26.10.2016 | Miloslav Jančík - MF DNES | Přečteno: 728x

Facebook