Straší žáci: Zhodnocení dvojutkání proti týmu STM Olomouc B


Straší žáci: Zhodnocení dvojutkání proti týmu STM Olomouc B
V sobotu 22.10.2016 a neděli 30.10.2016 jsme odehráli utkání proti týmu STM Olomouc B. Jednalo se o soupeře, který je na naší fyzické a herní úrovni. Obě utkání byla velmi vyrovnaná. Z obou stran byla cítit velká rivalita a touha po vítězství. K vidění byla rychlá a tvrdá házená plná emocí.

Nutno podotknout, že v prvním utkání jsme nebyli lepším týmem, ale bojovnost a kolektivní hra našeho týmu byla rozhodujícím faktorem tohoto zápasu, ve kterém jsme zvítězili 21:18.

Druhé utkání jsme odehráli v rámci nadstavby soutěže. Navázali jsme na výkon z předchozího zápasu a celý náš tým šel za jediným cílem, opět porazit našeho rivala. Náš výkon byl od začátku soustředěnější a jistější než předchozí víkend. Zvítězili jsme 24:21.

Obě utkání hodnotíme velmi pozitivně. Po delší době jsme hráli se soupeřem na stejné úrovni, takže jsme měli možnost posoudit, jaký pokrok jsme udělali. Podařilo se nám zažít si nový obranný systém, který soupeře dostává pod tlak, ale zároveň vyžaduje maximální soustředění všech našich přítomných hráčů na hřišti. Dále pozorujeme pokrok v útočné fázi, kdy se v činnosti 1 na 1 prosazují již všichni. Kluci získávají čím dál větší přehled na hřišti, ví jak řešit určité situace, když to zrovna nejde nejlépe. Umí spolupracovat a získávají cit pro hru. Navíc nás velmi těší, že se vzájemně dokáží na hřišti zastoupit. Ačkoli byl Adam Krejčí nejlepším střelcem obou utkání, tak v situaci, kdy na něj soupeř hrál osobní obranu, to vzali jiní kluci na sebe a donutili soupeře ihned změnit taktiku. Jsme rádi, že se i herně začlenili v létě příchozí spoluhráči ze Senice - Ondra Růžička a Michal Coufal. Oba si potřebovali přivyknout na náš důraz na osobní disciplínu a zvyknout si na jiný herní styl. S něčím podobným se musel vyrovnat i Marek Kršek, který k nám jako jediný přišel z loňského družstva starších žáků. Zlepšuje se zápas od zápasu.

Během týdne jsme se museli vyrovnat s různými virózami a zraněními v týmu. Musíme ocenit Marka Spurného, Jirku Svobodu a Radka Dubového za jejich lásku k házené, kteří se právě s těmito potížemi museli vyrovnat. Ani tři stehy na bradě nás nezastaví!!
Velkou pochvalu zaslouží Ondra Stejskal za jeho odhodlaný výkon. Je to pravý srdcař a na hřišti nechává vše. Radost nám dělá i David Maitner, který je stále věkově mladším žákem, ale ve hře se neztratí.

Ve vypjatých situacích umí kluci udržet nervy na uzdě, poslechnout naše pokyny a splnit je. Tato hráčská disciplína je velmi důležitá a věříme, že si ji kluci udrží i do budoucna. A to společně i s jejich bojovností a kolektivní duší týmu. Někdy je týmová touha po vítězství víc, než pár individualit v týmu.

Samozřejmě máme stále co zlepšovat. Hlavně celkově zrychlit náš přechod do útoku, mít méně technických chyb a vylepšovat přehled ve hře.

Na závěr chceme poděkovat rodičům za podporu a vynikající atmosféru při obou utkáních.

1. utkání: Uhlár - Dubový 2, Liška, Coufal, Růžička 2, Maitner 2, Kubáček, Spurný 2, Svoboda 1, Kršek 1, Stejskal 1, Krejčí 10

2. utkání: Uhlár, Vitoul - Zemánek, Coufal, Růžička 5, Maitner 1, Kubáček, Spurný 3, Svoboda, Kršek 2, Stejskal 1, Krejčí 12
2.11.2016 | Petra Vašíčková | Přečteno: 721x

Facebook

Partneři: