Extraliga mužů: Tatran Litovel - HC Dukla Praha 29:27 (15:13)


Extraliga mužů: Tatran Litovel - HC Dukla Praha 29:27 (15:13)
Senzace! Házenkáři Tatranu Litovel si vyšlápli na favorita utkání Duklu Praha. Po sedmigólové ztrátě dokázali Hanáci ještě do poločasu strhnout vedení na svou stranu a již jej nepustili. Souboj čtvrtého a posledního celku letošní soutěže tak skončil překvapivým a historickým úspěchem Tatranu.

Utkání hned od začátku mělo náboj, oba týmy byl schopny si vypracovávat kvalitní šance, úspěchy střelců však na obou stranách několikrát zhatily tyčky. Za stavu 3:3 domácí dovolili Dukle svými chybami v útoku lehké góly z přechodů do nepostavené obrany a rázem to bylo 3:10. Domácí trenér Hradil po timeoutu prostřídal sestavu a domácí pak povolili Dukle skórovat do poločasu jen třikrát, zatímco sami nastříleli 12 branek.

"Za stavu 10:3 jsme podlehli snadnému vedení, ale to se nám vymstilo. Ztratili jsme kontrolu nad utkáním a nedokázali jsme to otočit už ani v posledních minutách, v rozhodujících chvílích nás zradila i střelba," litoval trenér Dukly Praha Jan Josef.

"Utkání jsme začali dobře, ale měli jsme trochu smůly, bylo tam několik tyček. Z toho jsme ztratili koncentraci a najednou prohrávali o 7 branek. Ale v tom se tým nejvíce semknul a to byl základ dnešního výsledku," poukázal Michal Hradil, trenér Tatranu Litovel.

Obrázek
Tomáš Bechný má v posledních utkání výbornou formu.
Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Dukla z počátku poločasu vyrovnala a za stavu 17:17 se mimo brankoviště srazil gólman Rangl s Nedomou a byl vyloučen. Ani to se však neukázalo jako rozhodující moment, vyrovnaný stav trval po několik útoků dále, ale domácí nikdy nepustili Duklu do vedení v utkání. Hráči Tatranu trpělivě útočili a to se jim vyplácelo góly především z rukou Bechného, Nedomy a Šmída.

Dukla se marně snažila vývoj utkání zvrátit, ale když nezabrala ani několikanásobná osobní obrana v závěrečných minutách, mohl Tatran Litovel slavit historicky první výhru nad Duklou Praha po 50 letech od prvního střetnutí.

Trenér Pražanů se po nevydařeném utkání díval po příčinách a také již dopředu: "Větším problémem ale dnes byla naše obrana, kdy nám totálně selhával obranný středoblok. A to může být problém i dále, máme teď těžký los, 3 ze 4 utkání venku, příští týden proti nevyzpytatelnému Novému Veselí."
Zato trenér Hanáků byl spokojen, ví však, že jedna bitva válku nevyhraje. "Především děkuji svým hráčům, že ukázali, že šest týdnů naší společné práce nebylo k ničemu. Z dnešního utkání snad již pochopili, jaká musí být bojovnost a disciplína, aby se k nám mohlo i přiklonit štěstí a mohli jsme vyhrávat. V poslední době jsme řešili identitu našeho celku, kam patříme, často se dávaly hlavy dolů. Už víme, že se dá uspět, ještě chvíli ale potrvá, než budeme častěji vyhrávat. To uvidíme už příští týden proti Zubří," připustil slovenský kouč Tatranu.  

Obrázek
Po delší době si hráči s fanoušky zazpívali Vaška a sklouzli se do publika.
Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.

                                                                                    
Sestavy a branky:
Tatran Litovel: Prauzek, Pšenica - Bechný 8/2, Šmíd 7, Nedoma 5, Kozlovský 3, Zbránek 3, Havlíček 1, Mičola 1, Nantl 1, Barabáš, Číhal, Hanák, Kuchař, Pernička, Smékal.
Dukla Praha: Petržala, Rangl - Kotrč 7/1, Kastner 6/2, Šůstek 5, Březina 4, Syřínek 2, Reichl 1, Mubenzem 1, Brabec 1, Patzel, Chmelík, Kývala, Hlavatý.

Rozhodčí: Hanák - Pavlíček
Sedmimetrové hody: 3/2 - 4/3
Vyloučení: 5 - 4 (ČK Rangl)
Diváci: 312
23.11.2016 | admin | Přečteno: 1295x

Facebook