Extraliga mužů: Talent Robstav-M.A.T. Plzeň - Tatran Litovel 33:20 (18:8)


Extraliga mužů: Talent Robstav-M.A.T. Plzeň - Tatran Litovel 33:20 (18:8)
Házenkáři Tatranu podlehli na půdě mistrovského celku v Plzni vysokým rozdílem. Hanáci nezachytili již drtivý nástup domácího Talentu a pak se žádný z hráčů pořádně nechytnul, snad s výjimkou devítigólového Zbránka.

Talent potvrzoval roli favorita od začátku zápasu a po pěti minutách vedl 6:1. "Nám se povedl velmi dobře vstup do utkání. Soupeři jsme odskočili a od toho se odvíjelo celé utkání," byl přesvědčen trenér Šetlík. Za stavu 10:5 se Talent sérií šesti branek v řadě utrhl do jedenáctibrankového vedení. "Prvních dvacet minut první půle byl vidět rozdíl ve hře i v postavení v tabulce," řekl Šetlík.

"Do Plzně jsme nejeli s myšlenkou na body, chtěli jsme domácí co nejvíce potrápit. Soupeř je přece jen na jiné úrovni. Plzeň na nás vlétla, my jsme nezachytili začátek a trošku jsme znervózněli. Nechytil se žádný hráč. Tohle z naší strany nebyl dobrý výkon," komentoval utkání trenér Tatranu Michal Hradil.

Obrázek
Jirka Číhal braní plzeňského Jakuba Šíru.  Foto: DENÍK\Zdeněk Vaiz. Více foto ve fotogalerii.


http://hazena.tatranlitovel.cz/Na konci poločasu svítilo na ukazateli skóre 18:8. Během prvních deseti minut druhé půle Talent zvýšil náskok na 25:12, ale pak přišla slabá pětiminutovka domácích a bylo to 25:16. Trenér Šetlík sáhl po oddechovém času. "Tahle utkání jsou hodně náročná, protože hráči vidí brankový rozdíl a někdy těžko udrží koncentraci," uvedl kouč.

Po krátké poradě se plzeňská mašina znovu rozjela. V 54. minutě se Talent dostal do vedení 32:17, které hosté stáhli na rozdíl třinácti branek a konečných 33:20. "Soupeře jsme přehrávali, ale mrzí mě hodně neproměněných šancí. Celkově jsem ale spokojený," tvrdil Šetlík.

Sestavy a branky:
Talent M.A.T. Plzeň: Štochl, Šmíd, Herajt - Šindelář 2, Fořt, Poloz 8, Blecha 2, M. Tonar 8/2, Škvařil 5, Mitić 2, J. Tonar 2, Ivančev 3, Šíra 1, Šafránek, Wildt.

Tatran Litovel: Prauzek, Vydra - Zbránek 9, Šmíd 3, Bechný 2, Hanák 2, Barabáš 1, Číhal 1, Kozlovský 1, Mičola 1, Havlíček, Macek, Nantl, Pernička, Smékal.

Rozhodčí: Blanar - Haramut.
Vyloučení: 3:3
ŽK: 3:4
Sedmičky: 2/2 - 2/1
Diváci: 760

Autor: DENÍK\Martin Švec
18.12.2016 | Stanislav Heloňa - Olomoucký deník | Přečteno: 911x

Facebook

Partneři: