Extraliga mužů: Pepino SKP Frýdek-Místek - Tatran Litovel 24:21 (12:11)


Extraliga mužů: Pepino SKP Frýdek-Místek - Tatran Litovel 24:21 (12:11)
Těsnou porážkou se před Vánocemi rozloučili s rokem 2016 házenkáři Litovle, když v závěru duelu 15. kola extraligy nestačili na Frýdek-Místek. Z dosavadních patnácti duelů vybojovali Hanáci čtyři body a o zlepšení se budou snažit během pauzy, která bude trvat až do začátku února.

"Pozitivní je, že jdeme nahoru, i když jsme tentokrát předvedli pár chyb. Máme teď pauzu a můžeme vše vylepšit. Frýdek splnil roli favorita," hodnotil zápas kouč Tatranu Michal Hradil pro svazový web.

Frýdek-Místek byl jedním ze dvou týmů, které v letošní sezoně dokázala Litovel porazit. Ve venkovní odvetě už však byli úspěšnější Orli. Těm se vydařil vstup do zápasu, což se projevilo na světelné tabuli, která ukazovala po třinácti minutách stav 6:2. Před přestávkou ale dokázali Litovelští náskok Frýdku takřka smazat, do druhé půle vstupovali domácí s výhodou jediného gólu.

Velmi rozdílné chvíle nabídla úvodní čtvrt hodina druhé půle. Nejprve upravili hráči Frýdku-Místku rozdíl ve skóre na pět branek, ale vzápětí se vydařila fáze zápasu Litovli a bylo srovnáno 16:16. Ani jeden z týmů dlouho nedokázal soupeři odskočit a ještě pět minut před koncem bylo stav varovaný. Nakonec však svěřenci Aleše Chrastiny přece jen strhli vítězství na svou stranu.

Obrázek
Jiří Kozlovský vyslal na domácí bránu 5 přesných zásahů.
Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


"Dobře nám fungovala obrana a stejně jako v Kopřivnici jsme zvládli konec zápasu. Bylo to bojovné a těžké utkání, o to víc toto vítězství těší," radoval se lodivod Frýdku-Místku. V kladném duchu hodnotil poslední zápas před zimní přestávkou také Michal Hradil.
"Vývojem zápasu jsem sám překvapený, mám radost, že kluci předvedli takový výkon, bojovali jsme až do konce," ocenil slovenský trenér, jehož celek čeká další zápas 4. února v domácí hale proti Lovosicím.
Sestavy a branky:
SKP Frýdek-Místek: Marenčák, Štolcar - Petrovský 5, Strack 4, Gřešek 4/3, P. Kichner 4, Dyba 3/2, Kocich, Klaban 1, Vacula 1, Pomichálek, Bosák, Stříž, Krahulík.
Tatran Litovel: Prauzek, Pšenica - Kozlovský 5, Zbránek 5, Číhal J. 3, Nedoma 3/2, Šmíd 2, Barabáš 1, Macek 1, Mičola 1/1, Hanbák, Smékal, Bechný, Havlíček, Číhal D., Pernička.

Rozhodčí: Valášek - Vychodil
Sedmimetrové hody: 7/5 - 4/3
Vyloučení: 2:4
Diváci: 426
31.12.2016 | Stanislav Heloňa - Olomoucký deník | Přečteno: 1309x

Facebook