Extraliga mužů: Tatran Litovel - HK FCC Město Lovosice 28:39 (13:17)


Extraliga mužů: Tatran Litovel - HK FCC Město Lovosice 28:39 (13:17)
Házenkáři Tatranu se stali v 16. kole Extraligy mužů kořistí Lovců z Lovosic i na domácí palubovce. Hosté díky výborným individualitám ve svých řadách utkání rozhodli z kraje druhého poločasu a zaslouženě získali vítězství o 11 branek i oba body.

Před zápasem převzal Viliam "Saša" Sitár z rukou vedené oddílu dar k životními jubileu, sedmdesátinám, které oslavil v plné síle v minulých dnech. Trenérovi Sitárovi prošlo rukama v mládeži několik generací litovelských hráčů včetně několika hráčů současného extraligového týmu.

Favorizované Lovosice vstoupily do utkání výbornou hrou přes křídla, když Motl a Malý dávali prvních šest branek hostí. Navíc se dařilo opět i čerstvému reprezentantovi ČR Adamíkovi v brance, který přispěl k rychlému vedení hostí 8:4.

Domácí tradičně vsadili na bojovnost a dokonce vyrovnali na 9:9, když i oni věřili při zakončení hodně křídlům Zbránkovi s Nedomou. Hosty ale uklidnil Berkův time-out a do šaten se šlo za lovosického vedení 17:13.

Obrázek
Jiří Číhal v útoku do obrany Lovosic. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Lovci pak v druhém poločase potvrdili roli favorita a bez ohledu na snahy domácích omezit osobní obranou řádění Motla dále navyšovali své vedení. To se ustálilo na jedenácti brankách a závěr se tak spíše odehrával v pokojném duchu a sportovní diváci ocenili nejen snahu Tatranu, ale i efektní branky Lovců.

Michal Hradil, trenér TJ Tatran Litovel: "Gratuluji soupeři k výbornému výkonu. Bohužel jsem nemile překvapen, jak se moje mužstvo dokázalo změnit během jediného dne. Celá příprava byla fantastická a hráči měli spoustu sebevědomí, ale dnes to bylo úplně jiné. Sice jsme se dostávali do střeleckých pozic, ale zakončení nebylo přesné. To se projevilo tím na psychice hráčů, a to při obranných činnostech. Pokud chceme vyhrávat, na hřišti si musí všichni věřit, ale dnes se nechytil téměř nikdo, jak bych si představoval. Záblesky pozitiv z přípravy se objevili, ale tak musíme hrát 60 minut."

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: "S výsledkem jsme spokojeni, přijeli jsme sem hrát rychlou házeno a vycházet z pozorné obrany. To se povedlo, taky nás podržel Artur Adamík v bráně, hlavně ze začátku, kdy měli domácí velký tlak. Dnes jsme byli lepším týmem a odjíždíme spokojeni."

Nejvíce branek: Nedoma 8/2, Zbránek 5, Pernička 4 - Motl 12/2, Klimt 7, Malý 6. Rozhodčí: Blanár - Haramul
Sedmimetrové hody: 2/2 - 2/2
Vyloučení: 3 - 5, ČK: Franc (Lovosice)
Diváci: 330
11.2.2017 | admin | Přečteno: 759x

Facebook

Partneři: