Extraliga mužů: Tatran Litovel - TJ Sokol Nové Veselí 27:31 (12:15)


Extraliga mužů: Tatran Litovel - TJ Sokol Nové Veselí 27:31 (12:15)
Se zaujetím sledoval David Juříček, česká házenkářská legenda, počínání svých bývalých spoluhráčů z Litovle. Nakonec měli však výrazně větší radost z výsledku hosté z Nového Veselí, kteří nadšeně slavili vítězství 31:27 s početným zástupem svých fanoušků na ochozu litovelské haly.

"Utkání bylo vyrovnané, mrzí nás porážka. Ale bohužel vytvořili jsme velký počet technický chyb. Chvílemi nám trochu vyhořela obrana jeden proti jednomu. Nezbývá, než dál pracovat a ještě zabojovat," mínil před blížícími se záchranářskými střetnutími asistent kouče Litovle Květoslav Kuba.

První poločas nabídl souboj rovnocenných soupeřů. Poslední dvě minuty úvodního dějství ale využili ke vstřelení třech gólů a vytvoření mírného náskoku hosté. Litovelští se snažili opět vyrovnat, ale když už bylo skóre 19:19 na dosah, neproměnili domácí sedmičku a náskok z pivota. "Ano, ještě tam přišla ztráta zrovna od Miry Nedomy, který hrál skvěle. Byli jsme na mínus jedna a najednou zase na mínus tři," řekl ke zlomovému úseku mezi 40. a 46. minutou.

Obrázek
Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii zde a zde.


Domácí znervózněli a chybovali, stav se přehoupl na poměr 24:19 pro hosty. Miroslav Nedoma si připsal na střelecký účet deset přesných zásahů, na Nové Veselí už to však nestačilo. "Bylo to vyhecované, ztrát balónu ale bylo hodně. Závěr už nám tak nevyšel jako proti Kopřivnici, z vyloženého náskoku jsme trefili břevno a naopak jsme inkasovali," konstatoval Květoslav Kuba s připomínkou týden staré remízy 37:37, kdy Hanáci dotáhli třígólovou ztrátu v posledních momentech.

"Tohoto vítězství si hodně vážíme. Litovel ukázala, že na jaře jde výkonnostně rapidně nahoru. Byl to pro nás strašně těžký zápas. Chtěl bych našim klukům poděkovat. A doufám, že Litovel nesestoupí, hrají výbornou házenou a má skvělé diváky. Litovel se v závěru ještě dotáhla, nepoložila to lehce," vysekl poklonu soupeři trenér hostů Pavle Hladík a dodal: "Pro nás jsou to zlaté body. Ale ještě není konec, musíme se zkoncentrovat na poslední zápas," upozornil lodivod celku, který se nachází na hraně postupu do play-off.

Střelecky táhla Nové Veselí trojce Melichar, Dolejší, Sekulič. Důležitý aspekt úspěchu ale viděl hostující trenér mezi třemi tyčemi. "Vyšlo nám střídání gólmanů. Když se Litovel dotáhla, tak tam přišel nový brankář a zvládl jeden dva důležité zákroky. To asi rozhodlo. V poli jsme byli koncentrovaní, zodpovědně jsme se připravili," podotkl Pavel Hladík a závěrem pochválil kulisu v hale ZŠ Vítězná.

Obrázek
Foto: DENÍK\Stanislav Heloňa. Více foto ve fotogalerii zde a zde.



"Moc si podpory vážíme, bylo to skvělé. Byl to zápas mimořádné úrovně, takže se to muselo líbit. Chci poděkovat našim fanouškům i domácím divákům," uzavřel za hosty Pavel Hladík.

Poslední duely základní části extraligy jsou na programu ve středu od 19 hodin, Litovel zajíždí na půdu Dukly Praha.

Sestavy a branky:
Tatran Litovel: Prauzek, Pšenica - Nedoma 10/1, Bechný 3, Šmíd 3, Číhal 2, Nantl 2, Pernička 2, Zbránek 2, Barabáš 1, Hub 1, Macek 1, Hanák, Havlíček, Maslak, Smékal.
Sokol Nové Veselí: Schams, Studený, Šimovček - Melichar 8, Dolejší 7, Sekulić 7, Veselý 2, Chosik 3, Suchánek 1, Bartůněk 1, Najman 1, Štohanzl, Burnazovič, Nejdl, Nedvěd, Ptáčník.  

Rozhodčí: Hanák - Pavlíček
Sedmimetrové hody: 2/1 - 2/2
Vyloučení: 9 - 3, ČK Hanák (LIT)
Diváci: 369
14.3.2017 | admin | Přečteno: 1383x

Facebook

Partneři: