Extraliga mužů: HC Dukla Praha - Tatran Litovel 40:18 (20:8)


Extraliga mužů: HC Dukla Praha - Tatran Litovel 40:18 (20:8)
Pražská Dukla vrátila našemu týmu podzimní porážku v Litovli i s úroky. Odehrát utkání ve středu večer, v Praze a na konci sezóny se ukázalo jako problematické. Dukla ukázala svoji připravenost již od prvních minut a dala tím ráz utkání, jež vyústilo v drtivou porážku.

Pražané měli Hanákům co vracet, neboť při podzimní konfrontaci selhali, a právě prohra v Litovli je možná stála celkové vítězství v základní části a nejvýhodnější nasazení pro play-off. Dukla mohla díky pozitivní bilanci se Zubřím i Plzní pomýšlet na případný posun tabulkou, ale ani přes výhru o 22 branek proti Litovli se ji to nepodařilo.

Házenkáři Litovle zaspali již úvod utkání, Dukla jakoby jela na vyšší rychlostní stupeň. Od začátku se v dresu domácích prosazoval na spojce Mubenzem, který po zranění nabral formu. Navíc Dukla výbornou obranou nutila Hanáky do střelby z ne úplně připravených pozic.

To vše se společně s únavou na konci sezóny znásobenou cestou do Prahy uprostřed týdne po práci rychle projevilo na psychice hráčů a série ztrát míče následovaných rychlými brejky domácích vyústilo ve stav 16:4 pro domácí ve 20. minutě.

Tato desetiminutovka dala jasný ráz utkání. Dukla mohla hrát téměř v tréninkovém tempu a vše jí vycházelo, Tatran dřel, snažil se, ale efekt byl úplně opačný. Když si hráči vypracovali dobrou šanci, propadli ve výběru zakončení.  

Obrázek
Tomáš Pernička si jako jediný z našeho celku udržel dobrou úspěšnost střelby a dal 5 branek ze 7 střel. Foto: Pavel Štepánek. Více foto ve fotogalerii.


"Jsme rádi, že jsme vyhráli, do hry jsme mohli zapojit celou lavičku včetně brankářů. Od prvních minut nebylo pochyb o výhře. Po zranění se vrací zpátky ve střelecké formě Mubenzem," hodnotil trenér Dukly Jan Josef.

"Dnes k tomu nemám moc co říct, nastoupili jsme spíš než na zápas na dovolenou. Nedařilo se nám ani střelecky. Nic víc k tomu nemám, domácím blahopřeji a ať se jim daří v play-off," těžce se hodnotil výsledek trenérovi Litovle Michalovi Hradilovi.

Středeční zápasy posledního kola základní části rozlouskli zatím nedořešené otázky, které týmy postoupí do play-off. Výhrou v Hranicích si vstupenku do play-off zajistil Jičín i díky tříbrankové prohře Nového Veselí doma s Lovosicemi.

Play-out fázi systémem každý s každým dvoukolově tak s naším týmem budou hrát Nové Veselí, Kopřivnice a Hranice. Body ze základní části týmům zůstávají, vzhledem k naší 6bodové ztrátě bude boj o posun z posledního místa složitý, ne však nemožný.  

Základní část opanovala mistrovská Plzeň s 34 body, bod před Zubřím a dalším bodem před Duklou. Čtvrfinálové dvojice jsou následující:
Talent Robstav-M.A.T. Plzeň - HBC Ronal Jičín
HC ROBE Zubří - Pepino SKP Frýdek Místek
HC Dukla Praha - SKKP Handball Brno
HK FCC Město Lovosice - HCB Karviná

Play-off i play-out se rozjíždí již o víkendu 25.-26. března, náš celek zahajuje v Novém Veselí.

Sestavy a branky:
HC Dukla Praha: Rangl, Zavázal - Mubenzem 11, Syřínek 7, Kastner 4/2, Březina 3, Šůstek 3, Krouský 2, Kotrč 2, Jeníček 2, Tribus 2, Patzel 2, Hlavatý 1, Kopáč, Brabec 1, Šimůnek.
Tatran Litovel: Prauzek, Pšenica - Pernička 5/2, Nedoma 3, Hub 2, Nantl 2, Šmíd 2, Zbránek 2, Bechný 1, Macek 1, Barabáš, Číhal, Hanák, Havlíček, Smékal.

Rozhodčí: Pavlát - Točík
Sedmimetrové hody: 2/2 - 2/2
Vyloučení: 6 - 5,
ČK: Kopáč (DUK), Hradil (LIT)
Diváci: 140
16.3.2017 | Radovan Šimek | Přečteno: 1606x

Facebook

Partneři: