Komentář vedení oddílu k aktuálnímu dění kolem Extraligy házené


Komentář vedení oddílu k aktuálnímu dění kolem Extraligy házené
Jak jste již možná zaznamenali z denního tisku, či ze zpráv na internetu, nejasnosti kolem budoucnosti nejvyšší soutěže mužů v házené se vyjasňují. Bohužel nepříznivě pro náš klub.
Zároveň jsou v tisku často prezentovány jednostranné názory, nepřesnosti nebo dokonce nepravdy. Z těchto důvodů přinášíme našim partnerům a příznivcům informace tzv. z první ruky.

Na konci března Exekutiva (výkonný výbor) ČSH rozhodl o tom, že se v příštím roce nakonec neuskuteční avizovaná Česko-slovenská Extraliga (ČSE). A to z jediného důvodu, do ní se v termínu přihlásil bezpodmínečně jediný celek z české strany. O důvodech, proč tomu tak bylo, již bylo napsáno mnoho a z různých pohledů.

Podle řádně schválených regulí soutěže mělo do ČSE postoupit z české Extraligy jen 10 celků s tím, že 10. celek v celkovém pořadí vzejde z baráže s vítězem první ligy. Do první ligy sestupují poslední 2 celky.

Nyní však vznikla nová situace, ČSE nebude, úředníci ČSH ovšem trvají dodržení platných regulí letošní soutěže - musí sestoupit 2 celky. Také poradní hlas Reprezentační komise zněl ve smyslu, že soutěž s 10 celky místo 12 bude kvalitnější a lépe připraví reprezentanty. Exekutiva ČSH tak na svém zasedání potvrdila platnost regulí o sestupu a tedy rozhodla, že příští ročník Extraligy bude hrán jen s 10 celky. Vůbec tak nebyl brán v potaz názor klubů, které drtivou většinou podpořili současný formát soutěže se 12 celky, nejednalo se tedy pouze o názor klubů ohrožených sestupem. Vlastní názor, nechť si udělá každý čtenář sám.

Z aktuální pozice Tatranu Litovel v tabulce play-out vyplývá, že již nemáme šanci se dostat alespoň na 10. místo a případný sestup by nás neměl minout.

Ať už budou následné kroky jakékoliv, vedení oddílu ujišťuje všechny své partnery a příznivce, že aktuální situace neovlivní fungování extraligového týmu do konce tohoto soutěžního ročníku, ve kterém chce celé mužstvo tuto soutěž profesionálně a se ctí dohrát.

Zároveň vedení oddílu aktivně pracuje na koncepci klubu pro příští soutěžní ročník 2017/2018 a další roky, ať už bude působit celek mužů v 1. lize anebo pro případné setrvání v nejvyšší soutěži.

Více informací k tomuto tématu:

Zápis ze 14. Jednání Exekutivy ČSH --> goo.gl/Vpznn9
Dopis prezidenta ČSH, pana Radka Bendla --> goo.gl/tfNq1n
Článek na stránkách ČSH--> goo.gl/Hvyfe2
Článek na serveru iDnes.cz --> goo.gl/vznpc1
Článek na serveru Šport.sk --> goo.gl/gxbrjp

V případě mediálních dotazů a žádostí o rozhovor k tomuto tématu, prosím, kontaktujte PR oddělení našeho oddílu na adrese pr@tatranlitovel.cz.
6.4.2017 | Tomáš Navrátil | Přečteno: 1146x

Facebook