Extraliga mužů: KH Kopřivnice - Tatran Litovel 25:25 (10:11)


Extraliga mužů: KH Kopřivnice - Tatran Litovel 25:25 (10:11)
Muži Tatranu Litovel vybojovali v utkání nadstavbové části Extraligy alespoň bod na půdě KH Kopřivnice.

V průběhu prvního poločasu měli mírně navrch domácí, kteří si přibližně až do 27. minuty drželi drobný náskok. Litovel, která se i ve své pozici prezentovala opět sympatickým výkonem, však v samotném závěru první půle dokázala zásluhou dvou bleskových akcí nejprve srovnat stav utkání a následně se jí podařilo odskočit do nejtěsnějšího jednobrankového vedení.

V druhém poločase dlouho tahali za kratší konec hráči Kopřivnice. Ve 49. minutě ještě domácí prohrávali 17:21, ale vědomi si potřeby urvat ze zápasu proti již sestupující Litovli body se nadechli k závěrečnému náporu. Ten vyvrcholil mezi 55. a 59. minutou, kdy brankami Střelce, Bukovského a Jana Gřese strhli vedení na svou stranu obratem z 22:24 na 25:24. Jenže poslední slovo patřilo opoře Tatranu Tomáši Bechnému, který zařídil konečnou dělbu bodu.

"Hned na začátku bych chtěl především pochválit své hráče za přístup k zápasu. Řekli jsme si, že sezonu dokončíme se ctí a oni to výkony potvrzují.  V dnešním zápase nám dobře fungovala obrana a také nám velice dobře zachytal brankář. Horší to bylo bohužel v přechodové a útočné fázi, kterou jsme nezvládli úplně podle našich představ. Každopádně jsem s výkonem týmu spokojený," hodnotil utkání trenér Litovle Michal Hradil.

"Samozřejmě bych chtěl poblahopřát hostům k zisku bodu. Dnešní zápas se mi nehodnotí vůbec lehce. Bohužel už třetí zápas dojíždíme na žalostnou střelbu. Na trénincích se opravdu smažíme, nacvičujeme všechno možné, ale v zápasech nejsme schopní využít vyložené šance," řekl po zápase trenér Kopřivnice Ivo Vávra.

Sestavy a branky:
KH Kopřivnice: Pyško, Žingor, Chalupa - Gřes Jan 7, Mynář 7/5,     Střelec 5, Mička 2, Gelnar 1, Hanus 1, Bukovský 1, Rachač 1, Lipový, Veřmiřovský M., Zima, Petřík, Veřmiřovský L.
Tatran Litovel: Pšenica, Navrátil - Zbránek 9/3, Bechný 6, Pernička 3, Macek 3, Šmíd 2, Nedoma 1, Barabáš 1, Nantl, Smékal, Kuchař, Hanák, Hub

Rozhodčí: Fukala - Mohyla
Sedmimetrové hody: 6/5 - 5/3
Vyloučení: 4-5
Diváci: 320
11.4.2017 | admin | Přečteno: 838x

Facebook

Partneři: