Mladí házenkáři Tatranu Litovel se zapojili do akce Ukliďme Česko


Mladí házenkáři Tatranu Litovel se zapojili do akce Ukliďme Česko
V sobotu 8. dubna jsme se připojili k celosvětové akci Ukliďme svět/Ukliďme Česko. Cílem akce je po zimním období pomoci přírodě, zbavit ji odpadků a také na celosvětový problém s moderními odpady společnost upozornit.

Díky podpoře DDM Litovel a Technických služeb Litovel jsme obdrželi pracovní rukavice a pytle na odpadky. Našim cílem bylo po zimě a než se vše rozroste a zazelená, vyčistit od odpadků přidělený prostor města a to konkrétně oblast areálu Sokolovny a Smetanových sadů.

Do akce se zapojili zástupci všech mládežnických družstev od miniházené po dorostence i s některými trenéry. Ukázalo se, že ačkoliv část odpadků do přírody např. zanesl vítr, velká část odpadu měla charakter zahozených odpadků a drobných černých skládek především v místech, kde nevychovaní lidí v parcích a na sportovištích tráví volný čas. Celkem jsme nasbírali 5 vrchovatě zaplněných pytlů drobného odpadu.

Proto můžeme říci, že akce jistě měla smysl jak pro naše město a krajinu, tak měla  i motivační a výchovný efekt pro zúčastněnou mládež. Někteří účastníci byly z akce doslova nadšeni: "Sbírání odpadků mě moc bavilo, škoda, že se akce koná jenom jednou za rok, určitě se příští rok zúčastním znovu," znělo z úst jednoho z mladých házenkářů.

Všichni zúčastnění dostali za odvedenou práci občerstvení v podobě kofoly a klobásy z udírny s chlebem a hořčicí. Dorostenci a dospěláci pak ještě pokračovali v brigádě na dokončovacích a udržovacích pracích v budově šaten u hřiště na Sokolovně. Obnovili jsme lak na všech lavkách v šatnách, položili jsme chybějící dlaždice kolem budovy a provedli opravy malby vnitřních stěn.

Všem zúčastněným i trenérům, kteří své svěřence zorganizovali patří velký dík za to, že udělali něco potřebného pro svoje město, svůj klub a tedy vlastně i pro sebe.    

Obrázek

Obrázek

Obrázek
20.4.2017 | Radovan Šimek | Přečteno: 584x

Facebook