Extraliga mužů: Tatran Litovel - KH Kopřivnice 33:31 (19:14)


Extraliga mužů: Tatran Litovel - KH Kopřivnice 33:31 (19:14)
Litovelští extraligoví házenkáři se rozloučili se sezónou vítězstvím proti celku KH Kopřivnice. V utkání dvou celků ze dna tabulky vedli od začátku až dokonce. Vzhledem k avizovanému zúžení Extraligy od příští sezóny na 10 celků tak Hanáky v příští sezóně čeká první liga.

V utkání dvou celků ze dna tabulky lépe vstoupili do utkání domácí a svůj náskok postupně navyšovali až na 9 branek ve 45. minutě. Domácí dobře bránili a střelecky se prosazoval nejvíce dorostenecký reprezentant Matěj Nantl.

Kopřivnice však v poslední čtvrtině zápasu dokázala využít toho, že domácí již polevili z koncentrace a začala stahovat. Především se jí dařilo rychle kontrovat jak po obdrženém gólu, tak po chybách domácích v útoku. V klíčových okamžicích však Hanáky podržel pro změnu juniorský reprezentant, brankář Bob Pšenica. Závěr si díky němu domácí pohlídali a uhájili své čtvrté vítězství v sezóně.

Obrázek
Momentka z posledního zápasu sezóny. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Květoslav Kuba, asistent trenéra Tatranu Litovel: „Chtěli jsme tento zápas vyhrát a tím se rozloučit s letošní sezónou vítězstvím. To se podařilo, i když v druhém poločase tam bylo na naší straně příliš chyb, ale podržel nás Bob Pšenica v brance. Bohužel se projevilo to, že již o nic nejde, a některé výkony rozhodně nebyly takové, jako po celou sezónu.  Celkově jsme dnes měli asi více snahy vyhrát a projevili větší povedlo se nám zvítězit.“
Ivo Vávra, trenér KH Kopřivnice: „Blahopřeji domácím k vítězství. Litovel ukázala, jak se hraje, když chcete poslední utkání sezóny vyhrát. Já jsem byl celou sezónu kritizován, že nechválím hráče, ale ani za dnešní výkon je pochválit nemohu. Sice jsme dokázali v závěru utkání ztrátu rychle stahovat, ale to spíš díky tomu, že utkání ztratilo v závěru jakýkoliv řád a domácím to vyhovovalo méně než nám.“
    
Sestava a branky Tatranu Litovel: Navrátil, Pšenica - Nantl 7, Nedoma 5, Havlíček 4, Barabáš 3/1, Pernička 3, Bechný 2, Macek 2, Šmíd 2, Číhal 1, Kuchař 1, Mičola 1, Smékal 1, Zbránek 1, Hanák.                                                                                
Nejvíce branek Kopřivnice: Gřes Jan 6, Mynář 5/4, Střelec  a Veřmiřovský M. po 4.  

Rozhodčí: Bečička - Bubeníček.
Sedmimetrové hody: 1/1 - 7/5
Vyloučení: 4 - 2
Diváci: 239

Na Hané se téměř souběžně hrál také provligový duel mezi Velkou Bystřicí a Strakonicemi, ve kterém Jihočeši dvě kola před koncem soutěže hájili vedoucí příčku právě před Hanáky. Po výhře 28:26 rozhodli definitivně o svém celkové triumfu a postupu do baráže, kde se utkají po reprezentační pauze s Cementem Hranice.
4.5.2017 | admin | Přečteno: 1589x

Facebook

Partneři: