1. liga mužů: Sokol Sokolnice - Tatran Litovel 27:28 (15:13)


1. liga mužů: Sokol Sokolnice - Tatran Litovel 27:28 (15:13)
Další utkání druhé nejvyšší házenkářské soutěže odehrál náš celek na půdě Sokola Sokolnice v hale v Křenovicích. Zde se nám povedlo vyhrát a získat tak cenné dva body k dosažení kvalitní pozice v tabulce soutěže.

Utkání nebylo pro náš celek vůbec jednoduché. Z počátku utkání vytvořili hráči na obou stranách spoustu technických chyb, ze kterých pramenily rychlé protiútoky. Delší dobu se nám nedařila souhra v útoku, branky padaly z rychlých protiútoků, z devítek a křídel. Naopak soupeři se dařilo překonat naši obranu spíše z dálky přes obranu, která nebyla příliš kompaktní. Postupně se výrazně zlepšila i naše hra v postupném útoku, ale i tak si domácí po celý první poločas udržovali přinejmenším 2 brankový náskok - s takovým rozdílem se šlo i v poločase do kabin.

Ve druhém poločase náš tým nasadil zpočátku tvrdší obranu a soupeř se přes ni těžko prosazoval, ačkoliv trávil v útoku podstatně více času než naše družstvo. To vedlo také k několika našim vyloučením. Asi v 15. minutě druhého poločasu se soupeř šňůrou několika gólů dostal až do 5 brankového vedení. Pak se ovšem vývoj utkání výrazně změnil. Útočnou potenci soupeře se našemu týmu podařilo eliminovat nasazením vysunuté obrany na spojkách a po sérii nepřesně zakončených útoků soupeře jsme rychle snížili a následně vyrovnali. Náš soupeř byl najednou jakoby v křeči, když jsme dokázali několik minut před koncem vézt již o tři branky. V samém závěru ještě domácí po našich sporných ztrátách míče snížili, ale na vyrovnání to již nestačilo.

Střelecky se dařilo především Janu Patákovi (8 branek), nadstandardní výkony předvedli také Jiří Číhal a Ondřej Čtvrtníček.

Dva body získané v tomto utkání jsou velmi cenné a připočteme-li snad dobré výkony v posledních třech kolech soutěže (dvakrát doma a jednou venku), můžeme po dvou nepříliš povedených sezonách v první lize pomýšlet na kvalitní umístění v první polovině tabulky - ačkoliv soutěž je kromě prvních dvou a posledního týmu neuvěřitelně vyrovnaná.  

Poděkování patří opět našim fanouškům, kteří s námi jezdí i na zápasy u soupeřů a vytváří nám téměř domácí prostředí.

Sestavy/branky:
Sokol Sokolnice: Hradílek, Král - Blaženka 2, Flajzar M., Flajzar P. 1, Gottwald 1, Jochman 9/5, Kotolan, Mrkvica S. 4, Mrkvica Z. 3, Přerovský, Sedláček 1, Šebeček P. 6, Šebeček P. ml., realizační tým: Jochman, Hrdlička

Tatran Litovel: Baránek, Kráčmar - Bakalář 3, Barabáš 2, Číhal 4, Čtvrtníček O. 2, Hanák 2, Havlíček 2, Knébl P., Paták 8, Pazdera 1, Šimek, Šon, Šuba 4/1, realizační tým: Čtvrtníček Z., Navrátil, Sitár

Rozhodčí: Krupa, Kramoliš, delegát: Valenta
Sedmimetrové hody: 5/5 - 2/1
Vyloučení: 5 - 8
Žluté karty: 2 - 2
Červené karty: 1 - 0
30.4.2007 | admin | Přečteno: 198x

Facebook

Partneři: