1. liga mužů: Tatran Litovel - Sokol II Prostějov 37:30 (15:19)


1. liga mužů: Tatran Litovel - Sokol II Prostějov 37:30 (15:19)
Družstvo Litovle ve 20. kole 1. ligy hostilo Prostějov, který měl před zápasem 19 bodů, tedy jen o bod méně než Litovel. Podzimní utkání v Prostějově skončilo vítězstvím Prostějova 32:28. Dalo se tedy očekávat velice vyrovnané utkání.

Litovel se v tomto zápase opět nemohla spolehnout na některé důležité hráče, kteří z různých důvodů nemohli nastoupit. Chyběli střelci Bakalář s Pazderou, ale také výborní obránci jako Havlíček, Hanák nebo Grulich.  I přesto však byla sestava kvalitní.

Utkání bylo již od začátku velice vyrovnané, ale bylo také plné nepřesností na obou stranách. Žádný z týmů si až do 25. minuty nevypracoval více jak dvoubrankový náskok. Ke konci poločasu však hosté využili mnoha zkažených přihrávek a střel domácích a šňůrou čtyř branek v řadě vedli 17:12. Litovel náskok soupeře už jen mírně dotáhla, a tak poločas skončil 15:19 pro Prostějov.

Druhý poločas nelze s prvním vůbec srovnávat. Domácí na soupeře vlétli a za prvních osm minut druhého poločasu dokázali vstřelit osm branek a soupeř jedinou. Rázem se tak Litovel dostala do vedení v poměru 23:20. V této fázi hry tým velice podržel Michal Baránek svými vynikajícími zákroky. Po úvodním tlaku Litovle se hra opět herně vyrovnala. Ke konci utkání se prostějovští ještě snažili zvrátit stav utkání, ale vedlo to pouze k rychlým protiútokům domácích. Ti konci utkání ještě zvýšili svůj náskok a zvítězili zaslouženě 37:30. Prodloužili si tím svou domácí neporazitelnost už na sedm zápasů.

Utkání rozhodl až druhý poločas, kde litovelští během osmi minut otočili zápas a vedení již nepustili. V tomto zápase velice dobře zachytal Michal Baránek a byl opět oporou mužstva. Nejlepším střelcem byl Michal Arnoš, který vstřelil šest branek. Prostějov spoléhal hlavně na Bechlého, který vsítil deset branek.




Tatran Litovel: Baránek, Kráčmar - Arnoš 6/3, Knébl M. 5, Šuba 5, Barabáš 4, Knébl P. 4, Paták 3, Müller 2, Schmalz 2, Číhal 2, Šimek 2, Čtvrtníček 2, Nantl

Sokol II. Prostějov: Varha, Hrubý - Bechný 10, Černíček 6/2, Janošík 5, Závodský 2, Letev J. 2, Capil 2, Jurík 1, Nevrlý 1, Průša 1, Bužek, Javůrek, Letev M.

7m hody: 5/3 - 2/2
Vyloučení: 3 - 7
Žluté karty: 1 - 3
Červené karty: 0 - 1
8.5.2007 | Tomáš Navrátil | Přečteno: 142x

Facebook