1. liga mužů - Tatran Litovel - HK Slavia Praha 33:27 (17:11)


1. liga mužů - Tatran Litovel - HK Slavia Praha 33:27 (17:11)
Prvoligové družstvo mužů se naposledy v letošní sezóně představilo divákům na domácí palubovce, tentokrát proti týmu HK Slavia Praha. Podzimní zápas v Praze skončil těsnou výhrou domácích, takže naši hráči měli soupeři co oplácet.

Náš tým má na jaře výtečnou formu, útočí na celkové třetí místo, naopak slávisté se trápí, získali na jaře jen 6 bodů a vzhledem k dalším výsledkům tohoto kola nutně potřebovali vyhrát, aby se v 1. lize udrželi.

Po počátečním oťukání obou soupeřů se domácí ujali vedení, v útoku snadno skórovali ze všech pozic. Obrana sice nebyla přiliš kompaktní, ale hosté nastřelili několik tyček a také domácí brankář Baránek předvedl několik výtečných zákroků. V poločase dělilo oba soupeře 6 přesných zásahů.

Nástup do druhého poločasu byl ovšem z naší strany tragický. V útoku jsme vyrobili několik ztrát míče a nepřesných zakončení, soupeř jednoduše skóroval z rychých protiútoků a rázem srovnal skóre zápasu. Víc ale domácí soupeři nepovolili a postupně opět překlopili skóre na svoji stranu. Ačkoliv předvedená hra nebyla valné úrovně, oba celky předvedli několik pohledných kombinací a zakončení.

Slávisté si touto prohrou pod sebou definitně podřezali větev a sestupují z první ligy. Druhým jasným sestupujícím je již delší dobu Nové Veselí. Další zápasy tohoto kola již také rozhodly o vítězi a druhém celku soutěže. Soutěž vyhrála Legata Hustopeče, druhý je Dvůr Králové.

Náši zakončí sezónu zápasem u posledního celku v Novém Veselí. Očekávaná výhra by nám zajistala skvělé třetí místo ve druhé nejvyšší domácí soutěži.


Branky a sestavy:

Tatran Litovel: Kráčmar, Baránek - Šuba 4/1, Barabáš 4, Knébl P., Knébl M. 1, Hanák 1, Schmalz 4, Müller 4, Paták 1, Čtvrtníček O., Číhal 2, Arnoš 6, Pazdera 6. Realizační tým: Čtvtrníček Z., Sitár, Navrátil.

HK Slavia Praha: Kučera, Šíhal - Minsk, Vlk 2, Vopálka, Netopil, Mráz 5, Zima 6, Faycal 5/4, Tůma 3, Pokorný 2, Rychna 2, Kliner, Rendla 2. Realizační tým: Prandžev, Klečka, Vlachová.

Sedmimetrové hody: 2 - 5
Žluté karty: 2 - 4
Vyloučení: 5 - 9
Červené karty: 1 - 2

Rozhodčí: Krupa - Kramoliš, delegát utkání: Adámek.
13.5.2007 | Radovan Šimek | Přečteno: 257x

Facebook

Partneři: