Play-out Strabag Rail Extraligy: Tatran Litovel - SKKP Handball Brno 20:27 (12:13)


Play-out Strabag Rail Extraligy: Tatran Litovel - SKKP Handball Brno 20:27 (12:13)
Utkání 2. kola nadstavbových bojů o udržení v Strabag Rail Extralize mezi předposledním Brnem a posledním Tatranem Litovel bylo na programu v sobotu 30. března v Litovli. Prohra domácích definitivně rozhodla, že Tatran skončí na posledním místě.

Domácí začali i bez čerstvě zraněných Šmída a Hanáka dobře a díky skvěle chytajícímu Jurášovi a výborné obraně si vybudovali ve 20. minutě náskok již 10:6. Hosté však opanovali zbytek poločasu a ujali se vedení o jednu branku.

Do druhého poločasu opět nastoupili lépe domácí a opět strhli vedení zápasu do svých rukou. Utkání ovlivnila vzrušená situace na začátku 38. minuty. Hostující Vaněk složil na zem v křídle u střídaček domácího Tkadlečka a to vyvolalo větší shromáždění kolem ošetřovaného hráče, ze kterého vyšli s diskvalifikací domácí Piwko a hostující Dostalík. Především domácím tato situace uškodila. Od té doby do konce utkání Litovel dala výborně chytajícímu brněnskému brankáři Koňaříkovi jen 3 branky, zato hosté 12 a tak si Brno odváží výhru 27:20.
Obrázek
Honza Juráš v brance Tatranu Litovel. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Trenér Tatranu Litovel Ivo Vávra: "Blahopřeji Brnu k záchraně extraligy, dnes to byl pro nás pohřeb jakýchkoliv šancí. Házená dnes byla velmi slabá a bohužel svázaná důležitostí utkání. Brno vyhrálo, myslím, proto, že mělo na 4 postech lepší hráče než my. Přestože jsme pracovali na motivaci na dnešní utkání, abychom ještě zabojovali o záchranu, ukázaly se v plné míře výkonnostní zenity řady našich hráčů. Nedokážeme držet stejnou výkonnost ani dva zápasy po sobě."

Asistent trenéra SKKP Handbal Brno Pavel Čejka: "Dnešní střetnutí moc krásy nepřineslo, byl to spíš boj, což potvrdila i situace z druhého poločasu s vyššími tresty. Měli jsme špatné vstupy do obou poločasů, ačkoliv jsme se zrovna na toto připravovali s cíle utlumit euforii domácích. Naopak jsme byli lepší v druhých částech obou poločasů. Utkání tak bylo téměř pořád vyrovnané, stejně jako ty předchozí letos, dnes rozhodl až závěr. Pozitivní bylo jen naše vítězství."

Utkání tak rozhodlo boj o udržení, Brno vede 4 zápasy před koncem nad poslední Litovlí o 9 bodů. O tom jakou soutěž bude Tatran hrát v příští sezóně ještě není rozhodnuto, bude záležet na tom, zda uplatní vítěz nebo druhý celek pořadí první ligy právo postupu.

Tatran ještě letos odehraje v Extralize další 4 utkání. Již v pátek 5. dubna nastoupí v Hranicích a příští domácí zápas je na programu opět v pátek 19. dubna v 17:00. Zveme všechny příznivce litovelské házené.

Nejlepší střelci: Piwko 7/5, Pohlmann 5, Prošvic a Páleš po 2 – Havlát 6, Koubek 6/2, Hlípala 4.

Rozhodčí: Deml - Dvořáček
Sedmimetrové hody: 5/6 – 4/6
Vyloučení: 5 (Piwko ČK) - 7 (Dostalík ČK)
Diváci: 226
3.4.2019 | Radovan Šimek | Přečteno: 1059x

Facebook