Mladší žáci na turnaji Prague Handball Cup 2019


Mladší žáci na turnaji Prague Handball Cup 2019
Letošní Velikonoční svátky strávilo družstvo mladších žáků na jednom z největších mládežnických turnajů na světě, Prague Handball Cup 2019.

Ve čtvrtek ve 12:00 jsme vyrazili společně s družstvy mladšího a staršího dorostu autobusem do Prahy. Po ubytování ve škole jsme se vydali rozkoukat a nasát atmosféru turnaje do turnajového centra v obchodním centru Harfa.

Obrázek
Více fotek ve fotogalerii.


V pátek nás čekal první hrací den turnaje. Po budíčku v 6:00 a snídani nás čekal v 8:15 na Vinohradech první soupeř naší skupiny, italský HC Felino ASD. Soupeře jsme ve všech činnostech jasně přehráli a zvítězili 20:4. Další zápas nás čekal až večer, a tak jsme celý den měli volno. To jsme si zpestřili návštěvou utkání st. dorostu proti Lille Métropole HBCV 1, které skončilo remízou 10:10. Následoval přesun do Vidoulí, kde nás čekal švédský IK Savehof II. Do zápasu naši kluci vstoupili s obrovským nasazením a vervou. Naše aktivní hra a tvrdá, neprostupná obrana dělala soupeři ze Švédska velké problémy. Utkání nakonec skončilo naším vítězstvím 18:9. Pozitivní také bylo to, že se do zápasu vtáhla celá lavička a velmi emotivně prožívala hru kamarádů, kteří byli zrovna na hřišti. Na školu se nám podařilo dostat až po 22 hodině.

V sobotu ráno nás čekal další zápas naší skupiny. Na Chodovském Campanusu jsme se střetli se slovenským týmem HC Sporta Hlohovec. Klukům se podařilo zopakovat výkon z předešlého dne a v utkání zvítězit 23:8. Zvláštností toho zápasu byla skutečnost, že jej rozhodovala dvojice rozhodčích z Indie. Po obědě nás čekal soupeř z Chorvatska a to MRK Sesvete II. V utkání jsme soupeři toho moc nedovolili a zvítězili 12:2.

Obrázek
Více fotek ve fotogalerii.


V posledním zápase dne jsme se utkali s celkem Pepino SKP Frýdek Místek. Byl to souboj dosud neporažených týmů o vítězství ve skupině. Stejně jako předešlé zápasy, také tento se nesl ve velmi bojovném duchu. V prvním poločase, při našem dvojnásobném vyloučení, se soupeři podařilo brankově odskočit o pět branek. Druhá půle už byla zcela v naší režii. Za velmi hlasité podpory rodičů a družstva st. dorostu v čele s trenéry Petrem Habermannem a Petrem Alešem se podařilo v hale na Campanusu vytvořit výbornou atmosféru. Soupeři z Frýdku jsme pak dovolili vsítit pouze dvě branky. Naopak nám se dařilo soupeře postupně dotáhnout a dvě minuty před závěrečnou sirénou se ujat vedení. Po závěrečném hvizdu propukla obrovská radost. Sborový Vašek s Litovelským kotlem napsal krásnou tečku za tímto zápasem.

Obrázek
Více fotek ve fotogalerii.


Do nedělní fáze turnaje, kdy se hraje tříčlená skupina, ze které postupuje pouze vítěz, nám los přiřadil Švédy z IK Savehof III a tým Sokol Horka nad Moravou. Skupina, která se hrála v Krči, pro nás začala zápasem se Švédy. Ti v předchozím zápase porazili Horku, a tak bylo jasné, že pokud chceme postoupit musíme vyhrát. To se bohužel nepodařilo. V zápase se klukům nedařilo proměňovat ani vyložené šance a utkání skončilo vítězstvím seveřanů 17:11. Tímto jsme přišli o možnost postupu. Následné utkání s Horkou se dá nazvat přátelským. Skončilo vítězstvím Horky 16:12.

Obrázek
Více fotek ve fotogalerii.


Tim turnaj pro nás skončil. Vydali jsme se objevovat krásy Prahy a také podpořit st. dorost  ve vyřazovacích bojích. Pondělí jsme si zpestřili návštěvou finálových zápasu a po obědě v Handball Restaurantu jsme se vydali zpátky na Hanou.

Chtěli bych moc poděkovat rodičům za velkou podporu během turnaje. Dále pak klubu a rodičům, že nám umožnili se této velké házenkářske akce zúčastnit.

Díky

Trenéři: Martin Zifčák, Jiří Klanica
1.5.2019 | Michal Baránek | Přečteno: 840x

Facebook