Play-out Strabag Rail Extraligy mužů: SKKP Handball Brno - Tatran Litovel 37:29 (19:14)


Play-out Strabag Rail Extraligy mužů: SKKP Handball Brno - Tatran Litovel 37:29 (19:14)
Předposlední utkání v letošním ročníku Extraligy se našemu týmu nepovedlo. Ani na počtvrté v sezóně nedokázali porazit předposlední Brno a co víc, prohráli s ním nejhorším výsledkem ze vzájemných soubojů.

V úvodu zápasu se Brno dostalo do vedení 5:1, za chvíli ale Litovel zabrala a snížila na rozdíl jedné branky. Domácí však opět zvýšili své vedení a v deváté minutě vedli už 11:7. Od té chvíle diváci viděli vyrovnanou bitvu, domácí ale své vedení udrželi a dokonce ho i navýšili na rozdíl pěti branek. Po prvním poločase bylo skóre 19:14.

Na začátku druhé půle padaly branky na obou stranách, domácí si však svůj náskok zodpovědně hlídali. Brno bylo lepším týmem, po zásluze tak šlo do vedení a v deváté minutě druhé půle do trháku 25:16. Hosté se snažili s utkáním ještě něco udělat a povedlo se jim snížit na rozdíl pěti branek. Brněnští ale drama nepřipustili a dovedli zápas do vítězného konce poměrem 37:29.

Andrej Titkov, trenér SKKP Handball Brno: „Dnes utkání rozhodoval počet nevynucených chyb. My jsme se snažili obranu Litovle dostat pod tlak, což se nám dařilo, protože často chybovala, a to vedlo k našemu vítězství.“
Ivo Vávra, trenér Tatranu Litovel: „Dnešnímu utkání chyběl náboj, protože se již o nic nehrálo. V obraně jsme nakupili až příliš chyb na to, abychom mohli vyhrát.“

Poslední utkání ročníku sehrají muži v sobotu 4. května od 17 hodin doma proti Cementu Hranice a pokusí se v něm na závěr sezóny získat výhru.

Sestavy a branky:
SKKP Handball Brno: Pšenica 2, Drápela - Petrovič 6, Kučera 6/2, Strein 5, Hlípala 4, Cabák 4, Vaněk 3, Havlát 2, Koubek 2, Burget 2, Václav 1, Hastík.  
Tatran Litovel: Juráš, Navrátil - Geist 5/3, Šmíd 5, Pohlmann 4, Číhal 3, Páleš 3, Piwko 3, Tkadleček 2, Havlíček 1, Prošvic 1, Štencl 1, Šuba 1, Hanák, Kuchař, Macek.

Rozhodčí: Fukala - Mohyla
Vyloučení: 5 - 0
Sedmičky: 2 - 3
Diváků: 87
3.5.2019 | Radovan Šimek | Přečteno: 472x

Facebook

Partneři: