Zemřel Alois Cileček, dlouholetý zodpovědný funkcionář oddílu házené


Zemřel Alois Cileček, dlouholetý zodpovědný funkcionář oddílu házené
S bolestí v srdci oznamujeme, že dne 8. června 2019 zemřel po delší nemoci ve věku 82 let Alois Cileček, dlouholetý funkcionář a příznivce oddílu házené Tatranu Litovel.

Do oddílu házené se dostal díky svému synovu Bronislavovi, který v 80. letech působil jako hráč mládežnických družstev. Aktivně se ve volném čase nejprve jako rodič zapojil do akcí oddílu, působil také v širokém desetičlenném výboru oddílu v 80. letech. Jeho nezapomenutelný přínos byl na brigádách při čištění a pečení makrel při tradičních letních turnajích na Sokolovně. Taktéž více jak 20 let působil v zodpovědné roli zapisovatele při utkáních všech kategorií od žáčků až po muže v 1. lize, dlouhé roky také ve dvojici s časoměřičem Pavlem Remsou.

V posledních letech, když už mu tolik nesloužil zrak, uvolnil pozici zapisovatele mladším, ale zůstal házené v Litovli věrný, a jako divák prožíval na svém rezervovaném místě všechna domácí utkání a aktivně zajímal o novinky. Před dvěma lety jsme přímo na jednom z utkání Extraligy v hale společně oslavili jeho osmdesátiny.

Obrázek
Alois Cileček obdržel u příležitosti svých osmdesátin v roce 2017 ocenění oddilu házené za dlouhodobý přínos.
Cenu předávali za oddíl Karel Zmund a Radovan Šimek

Poslední rozloučení proběhne v úzkém rodinném kruhu. „Cildo“, budeš nám chybět…
13.6.2019 | admin | Přečteno: 622x

Facebook