Pohár města Litovle pozvedl premiérově tým ŠKP Bratislava


Pohár města Litovle pozvedl premiérově tým ŠKP Bratislava
Vítězem 61. ročníku turnaje O pohár města Litovle se stal poprvé v historii slovenský extraligový celek ŠKP Bratislava. Domácí Tatran Litovel se umístil na druhém místě, třetí byla Házená Vsetín. Bez bodu letos skončil neúplný tým Cementu Hranice.

Přestože letos není kvůli pandemii COVID-19 příznivá situace pro pořádání sportovních akcí a celá řada po celém světě jich byla zrušena, pořadatelům z Tatranu Litovel se podařilo prodloužit nepřerušenou 61letou řadu každoročního pořádání tohoto turnaje. Jen připomeňme, že turnaje se konal i v tak složitých letech jako 1968 – pár dní po okupaci státu vojsky Varšavské smlouvy, nebo v roce 1997, kdy na hřiště stál ani ne měsíc před turnajem metr vody.

Ano letos se uspořádání turnaje neobešlo bez komplikací, jen 10 dní před turnajem se z obav z COVID-19 odhlásil celek Strojáru Malacky, který zastoupil celek Házené Vsetín a otazník visel i nad účastí ŠKP Bratislava. Přesto se vše podařilo a turnaj nakonec proběhl bez komplikací v původním formátu.

Všechny týmy sehrály během dvou dní celkem 3 zápasy v plném čase 2x 30 minut a byla k vidění skutečně kvalitní házená. O pořadí na prvních třech místech nakonec rozhodovalo při rovnosti bodů až skóre ze vzájemných zápasů.

Obrázek
Vítězný celek ŠKP Bratislava. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Nejúspěšnější byl celek ŠKP Bratislava, který v prvním dnu vysokými rozdíly porazil celky Vsetína a Hranic. V neděli však těsným rozdílem nestačil na domácí Litovel. Bratislavský tým působil velmi dobrým dojmem s vysokými hráči na obraně, výborným brankářem i skvělým přechodem do útoku.

Domácí Tatran Litovel se umístil na druhé příčce, ačkoliv porazil ve vzájemném zápase vítěze turnaje. O vítězství v turnaji se však připravil nečekanou prohrou s prvoligovým sokem ze Vsetína, kterého v uplynulé sezóně dvakrát porazil. Ve vítězném utkání se silnou Bratislavou to však byl jakoby vyměněný tým a po právu si vybojoval alespoň druhé místo. Dobrými výkony se v týmu představili dva nováčci v týmu – křídelník Filip Dořičák a brankář Daniel Bartoň.

Obrázek
V útoku nový muž v dresu Tatranu Litovel - Filip Dořičák. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Na třetí pozici se umístil nakonec tým Zbrojovky Vsetín. Jeho tým složený převážně z mladých ale dobře trénovaných hráčů na úvod podlehl vysoko Bratislavě, ale poté si připsal cenné body za vítězství na domácími a také nad Cementem Hranice, který v neděli hrál již v celkem kompletní sestavě.

Jeden z historicky nejčastějších účastníku turnaje – Cement Hranice letos skončil na 4. místě bez jediného vítězství. Jeho celek však kvůli odhlášení jiného týmu narychlo souběžně startoval i na turnaji v Kopřivnici, takže v Litovli nenastupoval zdaleka v úplné extraligové sestavě.

Zápasy turnaje:
Tatran Litovel- Cement Hranice25:21
ŠKP Bratislava- KH Zbrojovka Vsetín36:22
ŠKP Bratislava- Cement Hranice35:24
KH Zbrojovka Vsetín- Tatran Litovel32:28
Cement Hranice- KH Zbrojovka Vsetín29:30
ŠKP Bratislava- Tatran Litovel26:27


Tabulka turnaje:
1. ŠKP Bratislava3 2 0 197:734
2. Tatran Litovel3 2 0 190:794
3. KH Zbrojovka Vsetín3 2 0 184:934
4. Cement Hranice2 0 0 374:900


Nejlepší střelec turnaje: Luděk Piwko (Cemen Hranice) – 21 branek
Nejlepší brankář turnaje: Mário Duha (ŠKP Bratislava)

Obrázek
Celek Tatranu Litovel na turnaji. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.
19.8.2020 | admin | Přečteno: 1052x

Facebook