Pohár města Litovle získal letos Cement Hranice, v historii již pojedenácté


Pohár města Litovle získal letos Cement Hranice, v historii již pojedenácté
Vítězem letošního, již 63. ročníku turnaje O pohár města Litovle se stal celek Cementu Hranice. Jeden z nejčastějších a také neúspěšnějších týmů v historii turnaje zvítězil ve všech třech utkáních. Domácí prvoligový Tatran Litovel si připsal proti extraligovým soupeřům bod za remízu se Záhoráky.

Loňský ročník byl kvůli cestovním restrikcím bez zahraničního účastníka, zato letos pozvání přijaly hned 2 slovenské celky. Spolu s Cementem Hranice představovali pro domácí prvoligový tým kvalitní soupeře v přípravě na novou sezónu.

Hranice letos jen tak tak uhájili svoji příslušnost v elitní české soutěži - Extralize, po prohrané baráži se Strakonicemi  tedy jen díky rozšíření soutěže na 14 týmů a díky tomu, že litovelský celek, jakožto 2. tým první ligy nabídku postupu nakonec nepřijal. Tým Hranice, který nově vedou Miroslav Bartoň a Radim Brož, doznal řady změn. V jeho dresu je letos zřejmě bude objevovat i Jakub Dolák, vloni hráč Tatranu Litovel a také obdobně Filip Dořičák. Hranice na turnaji nejprve udolali Záhoráky, stejným způsobem pak také Bratislavu a uhájili již jako jasný vítěz turnaje výhru i nad domácími.

Druhou příčku si vybojovala Bratislava. V pátek zvítězila o 9 branek na Litovlí v souboji, v němž kralovali brankáři a obrany. V souboji s Hranicemi tým ŠKP ještě v poločase vedl o jednu branku, ale nakonec odešel poražený o 3 góly. V závěrečném utkání turnaje se Záhoráky Bratislava získala oba body až v poslední minutě.        

Třetí skončili díky lepšímu skóre Záhoráci Stupava-Malacky, kteří tedy nejprve podlehli Hranicím, pak remizovali s domácím Tatranem a nakonec těsně podlehli Bratislavě.

Obrázek
Tým Tatranu Litovel na 63. ročníku turnaje O pohár města Litovle. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Domácí tým Tatranu Litovel prochází obměnou a tak diváci viděli v jeho sestavě řadu nových hráčů, ať už příchozích z dorostu, juniorky, či dalších mladých hráčů, kteří mohou být posilami týmu pro novou sezónu. Nesehranost nového týmu se pochopitelně ještě projevila v utkání s Bratislavou, kde si také řada našich hráčů střelecky vylámala zuby na slovenském brankáři Kollerovi. Utkání se Záhoráky měli domácí dobře rozehrané, ale osobní obrana soupeře je přinutila udělat v závěru několik chyb a byla z toho nakonec remíza. Dobrý výkon Hanáci předvedli také proti Hranicím a prohráli o jedinou branku.        


Výsledky:
Tatran Litovel - ŠKP Bratislava13:22(7:15)
Cement Hranice - Záhoráci29:26(15:13)
Tatran Litovel- Záhoráci35:35(17:16)
Cement Hranice - ŠKP Bratislava25:22(11:12)
Tatran Litovel - Cement Hranice28:29(13:14)
ŠKP Bratislava - Záhoráci30:29(17:17)


Tabulka turnaje:
1.Cement Hranice 3 3 0 083:766
2.ŠKP Bratislava3 2 0 174:674
3.Záhoráci Stupava+Malacky3 0 1 290:941
4.Tatran Litovel 3 0 1 276:861


Nejlepší střelec: Lazar Ristič (Záhoráci)
Nejlepší brankář: Michal Koller (ŠKP Bratislava)

Obrázek
Vítěz turnaje - Cement Hranice. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.



Litovelský tým nyní čeká ještě před startem prvoligové sezóny několik herních zkoušek. V pátek 26.8. v 19:00 se utká ve své hale s Bohunicemi a v sobotu 27.8. v 18:30 v hale Zory Olomouc se utká s reprezentačním týmem Portorika, který je v regionu na přípravném kempu společně s ženskou reprezentací, která se utká se Zorou Olomouc v 16:30.

O víkendu 10.-11. září je v plánu 2. kolo Českého poháru, náš tým pojede k vítězi duelu Sokol II Prostějov - HBC Olomouc.

Start prvoligové sezóny je v plánu 17. záři, kdy náš tým přivítá od 17 hodin v litovelské sportovní hale tým HK Bystřice pod Hostýnem.
21.8.2022 | Radovan Šimek | Přečteno: 792x

Facebook