Osmifinále ČP: Tatran Litovel - HCB Karviná 26:35 (12:17)


Osmifinále ČP: Tatran Litovel - HCB Karviná 26:35 (12:17)
Krásná házená od obou týmů, spousta gólů, výborné zákroky brankářů. To bylo k vidění v osmifinále ČP mužů v Litovli. Extaligová HCB Karviná potvrdila roli favorita a postoupila přes prvoligový Tatran Litovel do čtvrtfinále po vítězství o 9 branek.

Michal Brůna, trenér HCB Karviná: "Jsem rád, že Litovel měla úroveň, mají dobrý tým, jsem mile překvapen, hráli agresivně, byl to pro nás super přípravné utkání na Extraligu. My jsme si to utkání rozdělili na 4x 15 minut, v těch úsecích jsme zkoušeli různé systémy v obraně i útoku a jsem rád, že vývoj utkání byl takový, že jsme mohli síly rozložit mezi všechny hráče. V Extralize nás teď čeká těžké utkání ve Frýdku-Místku, který je nebytý bývalými karvinskými hráči, kteří se budou chtít ukázat. Na začátku ročníku jsme ohlásili opět útok na medaile, tým je obměněný, máme pár zraněných hráčů, ale ti se nám postupně vrací do sestavy, takže náš cíl trvá. S litovelským odchovancem Matějem Namtlem jsem maximálně spokojený, přemluvil jsem ho na to, že bule letos hrát pivota, za půl roku práce myslím udělal obrovský skok a už se řadí v Extralize mezi lepší pivoty. výborně brání na středu obrany, rychle běhá dopředu, což přesně od něj chcia jsem rád, že u nás prodloužil smlouvu."

Matěj Nantl, hráč HCB Karviná, odchovanec Tatranu Litovel: "Moc jsem se na utkání těšil, hrál jsem tady v karvinském dresu myslím předtím jenom jednou. Hrálo se mi dobře, pořád to vnímám, že jsem hrál doma. Dneska byla výborní i diváci, sleduju i první ligu a je škoda, že tolik diváků teď na na Litovel nechodí, protože ten tým si to svou hrou zaslouží a pomůže mu to být ještě lepší. Celý život jsem hrál spojku, letos se ale dostávám v útoku do pivota a učím se. Ale jsem rád za každou minutu na hříšti, i kdyby to mělo být v pravém křídle."  

Obrázek
Jirka Štencl zahrál výborné utkání proti Karviné, které vstřelil 3 branky. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Lubomír Krejčíř, trenér Tatranu Litovel: "Utkání bylo svátkem pro diváky hráče i nás trenéry. A naplnilo všechna očekávání. Soupeř přijel kompletní i se všemi reprezentanty. Odpočíval jen Solák, který pravděpodobně doléčoval zranění. Nám chyběl ze školy neuvolněný Fulneček a Oselský, který v poháru startoval za Žeravice. Utkání bylo od první minuty velmi kvalitní. Pěkné kombinace, střelba z dálky, dobré výkony brankářů na obou stranách. Postupem času se však rozdíl ve výkonosti projevil především v úspěšnosti zakončení vyložených příležitostí a množství technických chyb. Pětibrankový rozdíl v poločase odpovídal průběhu hry. Podobný průběh měl i druhý poločas, kdy se výrazněji projevila fyzická převaha soupeře. Negativem byly úseky, kdy jsme nedokázali reagovat na vysunutou obranu soupeře a ten nás pak trestal z rychlých útoků. Přesto je potřeba brát utkání pozitivně. Udrželi jsme po celý zápas vysoké nasazení, disciplínu a zápas byl skvělou přípravou na velice těžké utkání v sobotu se Vsetínem."    

Sestavy a branky:
Tatran Litovel: Nolč, Bartoň - Prošvic 7/2, Štencl 3/1, Šmíd 3, Mrnuštík 3, Coufal 2, Vincour 2, Čikl 2, Hlavenka 1, Jindra 1, Tkadleček 1, Semerád 1, Barabáš, Hanák, Stejskal.
HCB Karviná: Brychlec, Mira - Nantl 6, Skalický 5, Patzel 4, Pelák 4, Ptáčník 4, Harabiš 3/2, Široký 3, Užek 2, Čadra 1, Plaček 1, Fulnek 1, Krawczuk 1, Folwarczný, Franc.

Rozhodčí: Kremláček - Procházka
Sedmičky: 3 - 2
Žluté karty: 1 - 0
Vyloučení: 0 - 3
Diváků: 320

Ostatní výsledky Osmifinále ČP:
Liberec Handball – O2xyworld HBC Jičín 20:37 (8:21)
Sokol Vršovice – Talent tým Plzeňského Kraje 4:13 - nedohráno
Házená Velká Bystřice – KH Kopřivnice 30:31 (16:16)
Tatran Litovel – HCB Karviná 26:35 (12:17)
SKP Frýdek-Místek – SKKP Handball Brno 28:32 (13:15)
Sokol Šťáhlavy – HK FCC Město Lovosice 31:34 (18:16)
TJ Sokol Nové Veselí – HC Dukla Praha 32:31 (15:18)
Tatran Bohunice - HC ROBE Zubří 11:35 (4:19)
21.10.2022 | admin | Přečteno: 447x

Facebook

Partneři: