Zimní turnaje našich nejmladších


Zimní turnaje našich nejmladších
Obě družstva našich nejmenších házenkářů (mladší i starší mini) se na přelomu roku zúčastnila dvou turnajů. Před vánoci odehráli "Vánoční NUTREND CUP" ve Velké Bystřici a již v novém roce se zúčastnili turnaje "Hanácké pohár 2023" v Kostelci na Hané.

Mladší miniházená
Vánoční NUTREND CUP ve Velké Bystřici

Soupeři mladší mini byli na turnaji týmy Velké Bystřice, Zubří, SK Žeravice, TJ Sokol Kostelec na Hané, TJ Náchod a Sokol Telnice.

Hodnocení turnaje trenéry Karlem Zmundem a Klárou Valouchovou: "Před vánočními svátky 17. 12. 2022 se náš tým vypravil na turnaj NUTREND CUP do Velké Bystřice. Někteří naši hráči se tu poprvé setkali s počítáním skóre zápasu. Turnaje se zúčastnilo 7 týmů a hrálo se systémem každý s každým, mohli jsme tak porovnat síly se všemi týmy v naší kategorii.  Naši hráči první tři zápasy prohráli a byli z toho velmi smutní, motivovalo je to však k lepším herním výkonům a snahou jít si za vítězstvím. Turnaj jsme nakonec zakončili 1 výhrou a 2 remízami a umístili jsme na 5. místě. Potěšilo ale, že proti loňsku jsme se výkonnostně srovnali s celky, které v minulém ročníku byly výrazně lepší (Náchod a Telnice).
Naším nejlepším hráčem byl vyhlášen Jakub Vydra, ale velmi dobrým výkonem se také předvedl Ondřej Vespalec."


Sestava Tatranu Litovel: Jakub Vydra, Štěpán Sládek, Ondřej Vespalec, Monika Janků, Jakub Zemánek, Adam Vybíral, Jan Hladík

O prvním lednovém víkendu 7. – 8. 1. 2023 se družstvo našich nejmladších házenkářů vydalo na velký kvalitní turnaj do Kostelce na Hané, kde se zúčastnilo Hanáckého poháru. Na turnaji startovalo 16 družstev rozdělených do 4 skupin.
V základní skupině se tým Tatranu Litovel utkal s tými HC Dukla Praha, TJ Sokol Velké Meziříčí a HCB Karviná B.

Jak viděli turnaj trenéři Karel Zmund a Klára Valouchová: "Ve skupině jsme v úvodu prohráli s týmy HC Dukla Praha (7:11) a TJ Sokol Velké Meziříčí (13:14). Oba zápasy byly vyrovnané a více štěstí se přiklonilo na stranu soupeřů. V posledním zápase skupiny jsme s velkou převahou porazili tým HBC Karviná (19:7) a mohli si tak zahrát všichni hráči. Naši malí házenkáři obsadili ve své skupině 3. místo. Poté nás čekaly další zápasy, v osmifinále jsme porazili tým TJ Sokol Vršovice a probojovali se do čtvrtfinále mezi posledních 8 celků, kde jsme podlehli domácímu celku TJ Sokol Kostelec na Hané, pozdějšímu celkovému vítězi turnaje. V konečném pořadí jsme se umístili na 8. místě.  
Velkou radost nám udělali Jakub Vydra a Adelhaida Dudková, kteří byli vybráni rozhodčími do All-Star výběru mladších miniků. Velkým zážitkem bylo pro naše děti setkání s Ondřejem Zdráhalou a hráči HBC Karviná Dominikem Solákem a litovelským odchovancem Matějem Nantlem."


Základní skupina:
Tatran Litovel-HC Dukla Praha 7:11
Tatran Litovel-TJ Sokol Velké Meziříčí13:14
HCB Karviná B-Tatran Litovel 9:17

Osmifinále:
TJ Sokol Vršovice-Tatran Litovel13:14

Čtvrtfinále:
TJ Sokol Kostelec na Hané -Tatran Litovel26:8

O 5.-8. místo:
Tatran Litovel-TJ Sokol Horka nad Moravou8:14

O 7. místo:
Tatran Litovel-TJ Sokol Velké Meziříčí12:16


Obrázek
Jakub Vydra. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Všichni hráči byli na obou turnajích moc šikovní, přesto se v naší hře objevily nějaké nedostatky – chytání míče, uvolňování hráče s míčem i bez a obrana, na kterých musíme v dalších trénincích zapracovat.
Rádi bychom také touto cestou poděkovali všem rodičům (i starších miniků), kteří se turnajů zúčastnili a po celé dny nás podporovali a fandili nám.

Sestava Tatranu Litovel: Jakub Vydra, Ondřej Vespalec, Monika Janků, Jakub Zemánek, Adam Vybíral, Jan Hladík, Adelhaida Dudková, Richard Steiger



Starší miniházená

Starší minici pod vedením trenérské dvojice Vojta Valouch a Marek Vincour se také představili na Vánočním NUTREND CUPU ve Velké Bystřici.
Na turnaji změřili síly, stejně jako mladší mini, s týmy Velké Bystřice, Zubří, SK Žeravice, TJ Sokol Kostelec na Hané, TJ Náchod a Sokol Telnice.

Turnaj honotili Vojta Valouch a Marek Vincour:"Jednalo se o první větší turnaj na skóre v této sezóně a pro některé děti to byl první takový turnaj v kariéře ve starší kategorii. U všech dětí je vidět výrazné zlepšení od začátku sezóny, hlavně u mladších, kteří letos přešli do starší kategorie. Konkurenci tvořily i družstva mimo Olomoucký kraj, což nám přineslo porovnání s týmy, se kterými jsme se letos ještě nesetkali. Hlavním pozitivem je fakt, že se všechny děti dostaly na hřiště, zahrály si a každý si dal gól. Od všech dětí bylo vidět velké nasazení a snaha bojovat na maximum o každý míč. 2. místo byl jen takový bonus, který snad dětem dodá motivaci dál trénovat a zlepšovat se. Samozřejmě byly i úseky, kdy se nedařilo, ale to k házené patří a víme na co se zaměřit do dalších turnajů. Ještě jednou bych tedy chtěl touto formou poděkovat dětem za předvedený výkon a rodičům za podporu."

Sestava Tatranu Litovel: Zdeněk Doležal, Adam Hladík, Rafael Neudik, Oliver Šuba, Benedikt Coufal, Gabriela Venosová, Dominik Coufal, Tobiáš Masárech, Stella Listopadová

Již v novém roce se starší mini zúčastnila stejného turnaje jako mladší a to "Hanáckého poháru 2023" v Kostelci na Hané.  Rozlosování, systém turnaje a počet účastníků byl také stejný. Nejprve se hrály 4 čtyřčlenné skupiny a následně play-off i zápasy o konečné umístění.
V základní skupině byly týmu Tatranu Litovel nalosování soupeři Strojár Malacky, HK Ivančice a SK Žeravice.

Hodnocení Vojty Valoucha a Marka Vincoura:"Vzhledem k tréninkovému volnu přes svátky, jsme měli lehké obavy, jak se s tím děti poperou. I přes špatné zkušenosti se začátky turnajů, nás ovšem přesvědčily hned v prvním zápase, že jsou skvěle připraveny. Ve skupině jsme skončili na slušném 2. místě po 2 výhrách a remíze s následným finalistou turnaje Žeravicemi. První den turnaje jsme zakončili večerním utkáním a přesvědčivým vítězstvím v osmifinále nad Karvinou. Druhý den nás hned ráno čekal těžký úkol. Vrátit porážku z minulého turnaje domácímu Kostelci a dostat se tak do bojů o medaile. Výborný výkon jak v útoku, ale hlavně v obraně předvedla Stella Listopadová. Síly, které jsme dali do tohoto utkání nám bohužel možná trochu chyběli v semifinále, kde jsme narazili na Velké Meziříčí, pozdějšího vítěze turnaje. I přes velkou bojovnost a dobrý týmový výkon jsme prohráli o 2 branky. Čekal nás zápas o 3. místo proti Sokolnici. Skóre zápasu se přelévalo ze strany na stranu, ale díky skvělému závěru, kdy náš gólman Benedikt Coufal chytil 2 tutovky, se nám podařilo získat bronzové medaile. Za zmínku určitě stojí účast našich hráčů v All-Stars výběru turnaje. Jmenovitě Rafael Neudik a Oliver Šuba. Nesmíme opomenout ani Zdeňka Doležala, který celý turnaj podával stabilní výkon. Dále Dominik Coufal, Tobiáš Masárech, Adam Hladík, Gabriela Venosová a Daniel Meixner, kteří když se dostali na hřiště, předvedli velmi dobrý výkon a nechali tam vše. Všechny děti si zahrály, bojovaly jako jeden tým a to je hlavní. Ještě jednou tedy děkujeme všem hráčům a také rodičům za skvělou podporu během turnaje."

Základní skupina:
Tatran Litovel-SK Žeravice 23:23
Tatran Litovel-HK Ivančice25:16
Strojár Malacky-Tatran Litovel5:28

Osmifinále:
Tatran Litovel-HCB Karviná22:14

Čtvrtfinále:
TJ Sokol Kostelec na Hané -Tatran Litovel15:20

Semifinále:
TJ Sokol Velké Meziříčí-Tatran Litovel25:22

O 3. místo:
Sokol Sokolnice-Tatran Litovel20:22

Sestava Tatranu Litovel: Zdeněk Doležal, Adam Hladík, Rafael Neudik, Oliver Šuba, Benedikt Coufal, Gabriela Venosová, Dominik Coufal, Tobiáš Masárech, Stella Listopadová, Daniel Meixner

Obrázek
Oliver Šuba. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Starší mini tak po 2. místě ve Velké Bystřici znovu dosáhli výborného výsledku a skončili na 3. místě.

Ještě jednou bychom chtěli poděkovat všem rodičům mladších i starších miniházenkářů za velkou podporu a fandění, děti to žene kupředu a dodává jim to síly k dalšímu soupeření s ostatními.
17.1.2023 | Pavel Valouch | Přečteno: 512x

Facebook

Partneři: