Žáci, dorosti i juniorka hráli doma


Žáci, dorosti i juniorka hráli doma
Poslední soutěžní kolo odehrála všechna mládežnická družstva (mimo ml. žáků) i juniorka na domácí palubovce. Mladší žáci si z dvojutkání připsaly dva body za jednu výhru, druhý zápas bohužel prohráli. Prohru si připsali a starší dorostenci, když podlehli Kopřivnici. Mladší dorost i junioři předvedli suveréní výkon a své soupeře z Kuřimi resp. z Velkého Meziříčí přejeli a připsali si další vítězné body.

V sobotu 14.10.2023 odehrálo družstvo našich st. žáků 3. kolo ligy olomouckého kraje, kde se utkalo s družstvem z Žeravic a s družstvem Centrum Haná.

Liga Olomouckého kraje - starší žáci: Tatran Litovel - SK Žeravice 35:33 (17:19)

Jiří Klanica ml.: "První utkání jsme odehráli s družstvem z Žeravic. Celý 1. poločas byl provázen velmi pomalou házenou z naší strany, kde se soupeři naštěstí podařilo odskočit nejvíce na rozdíl 3 branek, a to několikrát za zápas. Po 1. poločase a přechodu na obranu 0:6, kde si jsou kluci jistější, se nám podařilo skóre převrátit na naši stranu, a tak získat 2 cenné body. Pochvalu si zaslouží Vojta Tyl s Martinem Pospíšilem, kteří oba vstřelili po 12 brankách."

Sestava a branky: Zajíček, Dostál, Kubíček - Pospíšil 12/2, Tyl 12/1, Pospíšil 7/1, Hlavinka 2, Brix 1, Elgner 1, Dosoudil, Sedlář, Sigmund, Kurfürst, Klement.


Liga Olomouckého kraje - starší žáci: Sokol Centrum Haná - Tatran Litovel 55:22 (30:8)

Jiří Klanica ml.: "Druhé utkání jsme věděli, že bude velmi těžké, už jen díky tomu, že jsme nebyli úplně v ideální sestavě. To samé se myslím honilo v hlavách i klukům, z kterých už při úvodním pokřiku nešlo slyšet to správné zápasové nasazení. Tohle ještě více prohloubilo vyloučení červenou kartou našeho Martina Pospíšila už ve 3. minutě utkání za nešťastný faul na jednoho z hráčů z Centrum Haná. Zápas se od té doby začal vyvíjet ve prospěch našeho soupeře a po poločasovém skóre jsme se rozhodli, že chceme, aby si zahráli všichni naši hráči a všichni si dali gól. Tohle se nám nakonec povedlo i s plusem od Honzy Zajíčka, který jakožto brankář dal gól ze sedmičky."

Sestava a branky: Zajíček 1/1, Dostál, Kubíček - Tyl 5/1, Pospíšil 5, Kurfürst 3/2, Sedlář 2/1, Brix 1, Elgner 1, Hlavinka 1, Sigmund 1, Klement 1, Pospíšil 1, Dosoudil.


2. liga mladší dorostenci JM: Tatran Litovel - SK Kuřim 39:25 (18:8)

Mladší dorostenci po utrápené výhře v Olomouci přivítali doma další z týmů, který je pro ně v podstatě neznámý a to SK Kuřim. S tímto soupeřem se naposled potkali ještě co by starší žáci v jednom z kol žákovské ligy.
Do poloviny prvního poločasu bylo utkání více méně vyrovnané. Následujících 10 minut naši dorostenci vyhráli 7:0, čímž si vytvořili dostatečný náskok 10 branek a ten vydržel až do konce poločasu. Druhý poločas byl hodně podobný jako první. Z počátku byla hra vyrovnaná a skoré naskakovalo na obou stranách. I v tomto poločase se soupeř vybral slabší chvilku a dostal 4 rychlé branky a rozdíl skóre byl více než dvojnásobný. Litovelští dorostenci nedovoli výsledkové drama a bezproblémů si došli pro další body za výhru. Nejlépe se v tomto zápase dařilo Ondrovi Tichému, který se s 8 brankami stal nejlepším střelcem utkání.

Sestava a branky: Látal, Parlagi - Tichý 8, Vašíček 6, Stejskal 6, Petr 4, Šincl 3, Julínek 3, Číhal 3, Pravda 2, Tylšar 1, Spáčil 1, Papajík 1, Spurný 1, Kolečář, Běhal.

Obrázek
Ondra Tichý v jednom ze svých rýchlých útoků. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Na pár otázek tentokráte odpovídali trenéři ml. dorostenců Tomáš Prošvic a Dominik Tkadleček.

1. Máte za sebou polovinu podzimní části. Jak jste zatím s průběhem spokojeni?
Tomáš P.: "S průběhem první poloviny sezóny jsem zatím spokojen. Kluci se postupně sehrávají a naše hra se pomalu zlepšuje."
Dominik T.: "S průběhem jsme spokojeni. Máme 8 bodů, takže v týmu panuje spokojenost. Jsme rádi, že dostávají šanci všichni hráči a že tak můžou ukázat svůj potenciál na hřišti."
2. Vždy je co zlepšovat, ale je něco, co vás nejvíce na hře trápí a co byste chtěli zlepšit do příštích utkání?
Tomáš P.: "Nejvíce nás trápí obrana a druhá vlna rychlého proti útoku."
Dominik T.: "Momentálně bojujeme hodně s obranou. Na tréninku se jí snažíme věnovat co největší pozornost. Do dalších zápasů se budeme určitě snažit na ní zapracovat."
3. Jak zatím zvládáte kombinovat trénování dorostu a svoje vlastní učinkování v A-týmu mužů?
Tomáš P.: "Kombinovat to jde poměrně dobře. Já už jsem v tomto režimu trénoval minulý rok, takže jsem na to zvyklý. Když se zápasy kryjí máme skvělý záskok v podání Martina Zifčáka a Pavla Valoucha."
Dominik T.: "Máme výhodu, že se nám tréninky nekryjí, takže po tréninku dorostu máme vždy ještě chlapskej. Problém nastává, když se náhodou kryjí zápasy. Jsme proto domluveni, že s klukama jezdí Martin Zifčák, který kluky dobře zná. Za to jsme velmi rádi."


2. liga starší dorostenci Morava: Tatran Litovel - KH Kopřivnice 32:44 (15:22)

Starší dorostenci po minulém zápase, kde jeli do Karviné, přivítali KH Kopřivnice. Oba týmy byly ještě vloni účastníci 1. ligy staršího dorostu. I toto utkání bylo dlouho vyrovnané. Bohužel posledních 10 minut se domácím nedařilo a prohráli vysoko 7:1. Poločasovou prohru se už nepodařilo zvrátit a kluci utrpěli druhou prohru v řadě. V domácím týmu se blýsknul 11 góly Kuba Pavlík.

Sestava a branky: Kubíček, Látal - Pavlík 11/2, Pravda 5/1, Heibel 4, Spurný 3, Šťastný 3, Válek 2, Vašíček 2, Papoušek 1, Švancer 1, Palka, Korsa.

Obrázek
Nejlepší střelec utkání Kuba Pavlík. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Na otázky odpovídal Lukáš Šťastný.
1. Máte za sebou dvě těžká utkání s loňskými prvoligovými týmy. Jak bys utkání hodnotil, v čem byly jiné oproti ostatním utkáním?
Lukáš Š.: "Utkání bych hodnotil velmi pozitivně. Sice jsme nevyhráli, ale výsledek byl lepší, než jsme očekávali a na to že jsme nebyli v plné sestavě, tak jsme do toho dali vše a myslím si, že nám to dalo i nějaké ty zkušenosti. Samozřejmě, že šel poznat rozdíl přípravy týmu z první ligy a týmu z druhé ligy."
2. Další utkání vás čeká rival z Velké Bystřice. Co by na ně mohlo platit a urvat všechny body?
Lukáš Š.: "Budeme muset prostě hrát svoji hru, nesmíme se přizpůsobit jejich hře a také je nesmíme podcenit. Také bude hlavní naše příprava na tento zápas."
3. Jak jsi doposud spokojený se svými výkony a co by jsi rád do budoucna zlepšil?
Lukáš Š.: "Se svými výkony jsem spokojený. Samozřejmě je ještě co zlepšovat, ale hlavní co je pro mne důležité, je zlepšení střelby z pravého křídla."


2. liga muži JM: Tatran Litovel junioři - Sokol Velké Meziříčí 38:28 (19:12)

Naše juniorské štiky si chtěli po dvou prohraných utkáních zlepšit reputaci a vyšlapnout si na soupeře z Velkého Meziříčí. Začátek utkání byl vyrovnaný a oba týmy se rvaly o každý míč. Postupem času, i když to nebylo bez chyby, domácí borci postupně začali soupeře přehrávat a získávat převahu ve hře. Výborně se dařilo obranné dvojici Protivánek-Stejskal, resp. Protivánek-Valouch. Vojta Valouch se bohužel na začátku druhé půle zranil a již dále nemohl pokračovat. Z agresivní a tvrdé obrany domácích těžili křídla a rychlými brejky přispěli k výhře domácích. Celkově útok byl mnohem účinější než v předchozím utkání. Je nutné také vyzdvihnout oba brankáře, Jirku Lépa a Jirku Klanicu, kteří svými zákroky v důležitých okamžicích nedovoli soupeři skórovat.

Sestava a branky: Klanica, Lép - Čikl 6/1, Spurný 6, Štencl 5, Protivánek 4/1, Coufal 4, Spurný 3, Hrbček 2, Maitner 2, Růžička 2, Valouch 1, Faltýnek 1, Ján 1, Pohlmann 1, Stejskal.

Obrázek
Juniorská štika Jirka Štencl dává jeden ze svých 5 gólů . Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Rozhovor nám poskytli naše rychlá křídla Marek Spurný, Zbyněk Spurný a Jirka Štencl.
1. Po dvou prohrách se podařilo opět vyhrát. V čem vidíš zásadní rozdíl posledních dvou zápasů?
Marek S.: "Zásadní rozdíl vidím v počtu hráčů a v nasazení, do zápasu jsme šli na 100% od začátku až do konce."
Zbyněk S.: "Zásadní rozdíl byl v proměňování vyložených šancí."
Jirka Š.: "Tato výhra byla pro nás velmi důležitá. V týmu bylo cítit trošku napětí a hlavně chtíč kluků se vrátit na vítěznou vlnu. Rozdíl vidím hlavně v nasazení a větší disciplíně ve hře. Zároveň jsme minulý zápas hráli ve značně nestandardním složení, díky marodce, a to se také projevilo."
2. Viděl jsi sám na sobě zlepšení oproti prohranému zápasu v Olomouci, případně co by jsi chtěl do další zápasů zlepšit.
Marek S.: "Viděl jsem na sobě zlepšení oproti prohranému zápasu v Olomouci a do příštího zápasu bych zlepšil obranu a dravost v útoku."
Zbyněk S.: "Viděl jsem zlepšení oproti prohranému zápasu v Olomouci a chtěl bych zlepšit rychlost a dynamiku."
Jirka Š.: "U sebe konkrétně jsem zlepšení zaznamenal hlavně v úspěšnosti střelby, jelikož v Olomouci se až tak nedařilo. Co ale je potřeba zlepšit jsou převážně technické chyby. Chyb děláme stále hodně a náš výkon to zbytečně sráží. Zároveň to daruje soupeři lehké možnosti k ziskům míče a snadným zakončením."
3. Další zápas vás čeká tým ze spodní části tabulky. Domácí publikum bude jistě očekávat další dva body. Jak to vidíš ty?
Marek S.: "Já osobně očekávám 2 body ve prospěch Litovle."
Zbyněk S.: "Také očekávám další dva body."
Jirka Š.: "Příští zápas ve Štika aréně přivítáme tým SHC Maloměřice Brno B a stejně jako domácí fanoušci očekávám navázání na poslední vítězný výkon. Budeme chtít předvést naši rychlou házenou nenechat soupeře vydechnout. Rovnou bych rád všechny naše fanoušky pozval na zmíněné nedělní domácí utkání!! Děkujeme za podporu."

O víkendu 21 - 22.10. nás opět čeká velká porce házené. Doma se v sobotu představí mladší žáci, starší dorost a v neděli mladší dorost a juniorka. Přijdtě kluky podpořit a vytvořit jim bouřlivou atmosféru a na závěr si poslechnout oblíbeného "VAŠKA".
18.10.2023 | Pavel Valouch | Přečteno: 292x

Facebook