Vydařený víkend litovelské házené


Vydařený víkend litovelské házené
Herní víkend 21. - 22. října byl ve znamení domácích utkání téměř všech litvoelských týmů, jen starší žáci měli volno. Všem družstvům se dařilo a připsali si na svá konta vítězství, resp. mladší žáci jednu remízu.

Prvním týmem, který hrál své utkání, byli mladší žáci. Soupeři jim byli Sokol Centrum Haná a SK Žeravice.

Liga Olomouckého kraje - mladší žáci: Tatran Litovel - Sokol Centrum Haná 27:26 (14:14)

Sestava a branky: Brix, Coufal B. - Kvapil 5, Coufal D. 5, Tichý 4, Holub 3/1, Lachnit 3, Doležal 2, Listopadová 2, Kučerová 1, Šuba 1, Čižmár 1, Neudik, Venosová.

Liga Olomouckého kraje - mladší žáci: SK Žeravice - Tatran Litovel (v Litovel) 17:17 (10:13)

Sestava a branky: Coufal B. - Kvapil 3, Kučerová 3, Tichý 3, Čižmár 3, Listopadová 2, Šuba 1, Doležal 1, Lachnit 1, Neudik, Venosová, Holub, Coufal D.

Zápasy hodnotil Marek Vincour: "Tento víkend nás na domácí palubovce čekaly 2 velmi těžké zápasy s týmy z úplného čela tabulky. Přesněji před tímto kolem první Centrum Haná a druhé Žeravice. I přes postupně se zlepšující výkony jsme si řekli už na tréninku, že jedině náš nejlepší výkon nám může dát šanci bojovat o body. Jsme nadšeni z obou zápasů, chemie v týmu fungovala jak na hřišti, tak u dětí na střídačce. Skvělá byla i podpora rodičů v hledišti, která nás hnala v obou zápasech. Předvedená hra v obou zápasech měla za nás velmi vysokou úroveň a musela se líbit všem. Těžko jmenovat nějakého klíčového hráče. Tento víkend bychom chtěli pochválit opravdu celý tým za bojovnost, nasazení a poděkovat jim za skvělé 3 body proti velmi kvalitním soupeřům."

Obrázek
Porada domácího týmu. Foto: Kamil Lachnit. Více foto ve fotogalerii.



2. liga mladší dorostenci JM: Tatran Litovel - SHC Maloměřice 48:27 (24:13)

Dalším soupeřem mladších dorostenců byl tým ze spodní části tabulky a to SHC Maloměřice Brno. Maloměřice měli před tímto utkáním pouze jednu výhru. Utkání se již od počátku vyvíjelo ve prospěch domácího týmu. Dorostenci předváděli rychlou házenou a nedali soupeři žádnou šanci na úspěch. V polovině prvního poločasu byl již náskok o deset branek. Domací tým ani po zbytek zápasu nepolevoval a dokráčel k dalším důležitým bodům. Do utkání zasáhli všichni hráči z lavičky a téměř všichni si taky dali aspoň jeden gól. Nejlepším střelcem utkání byl s 8 brankami domácí Štěpán Stejskal.

Sestava a branky: Látal, Parlagi - Stejskal 8, Vašíček 6, Tichý 4, Papajík 4, Petr 4, Číhal 4, Pravda 4, Čunderle 3/1, Palka 3, Spurný 3, Tylšar 2, Kolečář 2, Srovnal 1, Běhal.


2. liga starší dorostenci Morava: Tatran Litovel - Házená Velká Bystřice 35:29 (16:15)

Starší dorostence po dvou těžkých utkáních čekalo hanácké derby s Velkou Bystřicí. Tato utkání bývají vždy velkým tahákem jak pro diváky tak pro samotné hráče.
Průběh utkání hodnotila litovelská spojka Martin Valouch: "Zápas bych hodnotil kladně. Začátek nám vyšel, ale v desáté minutě nás soupeř začal dotahovat kvůli nedůrazné obraně a neproměňování a poločas byl nakonec vyrovnaný. Začátek druhého poločasu se nám též povedl a soupeři jsme odskočili na šest branek. Tento stav jsme drželi až do konce zápasu. Chtěl bych poděkovat fanouškům, kteří nás přišli podporovat."

Nejlepšími střelci utkání byli Adam Zifčák a Vašek Najer, kteří dali oba 9 branek.

Sestava a branky: Kubíček, Látal - Zifčák 9/1, Najer 9, Šťastný 7, Heibel 2, Vašíček 2, Kalousek 2, Švancer 2, Pravda 2, Papoušek, Spurný, Valouch.


2. liga muži JM: Tatran Litovel junioři - SHC Maloměřice B 25:22 (12:10)

Stejně jako mladší dorostence, tak i juniorku čekl tým z Maloměřic. Vzhledem k postavení Maloměřic v tabulce se očekávalo vcelku snadné utkání, ale hosté z Brna kladli velký odpor a bojovalo se o každý míč. Ještě ke konci druhého poločasu si domácí tým vybojoval náskok 5 branek, ale ani to nestačilo a hostům stačilo 5 minut, 2 minuty na konci prvního poločasu a 3 minuty na začátku druhého poločasu, ke srovnání výsledkového skóre. V polovině druhého poločasu svými zákroky pomohl Jirka Lép opět překlopit výsledek na stranu domácích a dokráčet tak pro očekávané, ale upracové vítězství 25:22.

Sestava a branky: Klanica, Lép - Čikl 6/3, Štencl 4, Coufal 4, Maitner 3, Coufal 2, Růžička 2, Protivánek 2, Faltýnek 1, Pohlmann 1, Spurný, Hrbček, Spurný, Stejskal.
29.10.2023 | Pavel Valouch | Přečteno: 211x

Facebook

Partneři: