Jak dopadlo poslední podzimní kolo


Jak dopadlo poslední podzimní kolo
O prvním prosincovém víkendu se odehrály poslední chybějící zápasy, mimo mladších žáků, naší mládeže a juniorky. Všechna utkání se odehrála na hřištích soupeře. Na závěr soutěže vyšel los tak, že naši házenkáři jeli bojovat o body se slabší protivníkem. Bohužel ale ne vždy z toho byly body. Junioři se ukali v Prostějově s místním Sokolem II Prostějov, starší dorost sehráli svůj zápas ve Vsetíně a mladší žáci jeli do Uničova, poměřit své síly s domácím Uničovem a Osekem nad Bečvou. Starší žáci a mladší dorost už mají svou podzimní ligovou misi splněnou.

Liga Olomouckého kraje - mladší žáci: Házená Uničov - Tatran Litovel 16:13 (5:8)

Mladší žáci měli tentokrát odehrát svá utkání v nedalekém Uničově, kde je čekal tým Uničova a Oseka nad Bečvou. Uničov byl před tímto kolem na tom o 2 body lépe a nejen proto, se čekalo vyrovnané utkání. Naší mladší žáci se bohužel s výkonostně stejnými nebo malinko horšími týmy trápí a to bylo bohužel i v tomto případě.

Utkání hodnotil Marek Vincour: "Přesně jsme věděli, jaké zápasy nás čekají, a že proti týmu jako je Uničov hrát neumíme. Proto jsme tomu věnovali dostatek času na trénincích a věřili, že jsme připraveni. První poločas tomu i odpovídal, kdy se nám dařilo pracovat zodpovědně v obraně a v útoku se dostávat do vyložených pozic, ze kterých jsme ale občas selhali a tak jsme v poločase vedli “jen” o 3 góly. Vstup do druhého poločasu byl ovšem katastrofální, a to co jsme si řekli v šatně bylo úplně zbytečné. Sami nevíme co se stalo, že jeden poločas tým funguje a ve druhém se úplně rozsypal. A není to poprvé proti takovým týmům, takže budeme muset zapřemýšlet co v přestávce změnit."

Obrázek
Porada litovelského týmu. Foto: Kamil Lachnit. Více foto ve fotogalerii.


Sestava a branky: Brix - Tichý 3/2, Kvapil 3/1, Doležal 2, Holub 1/1, Neudik 1, Kučerová 1, Čižmár 1, Lachnit 1, Venosová, Šuba, Coufal, Listopadová.

Druhé utkání bylo už o poznání lepší a litovelší žáci si připsali snadné vítězství.

Liga Olomouckého kraje - mladší žáci: Tatran Litovel - Sokol Osek nad Bečvou (v Uničov) 30:4 (14:3)

Marek Vincour: "Druhý zápas byl od začátku v naší režii a aspoň trochu jsme si tak spravili chuť. Pochvalu zaslouží určitě v bráně Tonda Brix, za obětavost Sam Kvapil a Rafa Neudik. První gól ve starší kategorii vstřelila Gabča Venosová, což nám udělalo velkou radost."

Sestava a branky: Brix - Kučerová 8, Neudik 6, Holub 4, Doležal 3, Čižmár 3, Listopadová 3, Tichý 1/1, Kvapil 1, Šuba 1, Venosová, Coufal, Lachnit.

Sice se jednalo o poslední podzimní kolo, ale žáci ještě v neděli 10.12.2023 odehrají odložené 6. kolo na domácí palubovce a tím i oni uzavřou svá letošní utkání.


Starší žáci se zúčastnili Dobiáš Cupu 2023, kde se jim náramně dařilo a obsadili vynikající 2. místo mezi týmy a Martin Pospíšil skončil také 2. ve střelecké soutěži.  Podrobné výsledky a hodnocení uvedeme v samostatném článku.


2. liga starší dorostenci - Morava: KH Vsetín - Tatran Litovel 29:28 (17:14)

Starší dorostenci se v posledním podzimní kole utkal o body na půdě posledního Vsetína. I když dorostenci neodjížděli v plné sestavě, bez zraněného Kuby Pavlíka a nemocného Adama Zifčáka, očekávaly se 2 body za vítězství. Průběh zápasu tomu ovšem vůbec neodpovídal. Litovelští dorostenci po celou dobu zápasu tahali za kratší konec provazu a jen dotahovali domácí tým, který si nakonec připsal svoje první letošní body a to hned 2 za vítězství.

Obrázek
Martin Valouch střílí jednu ze svých 4 branek. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Na pár otázek odpovídali Václav Najer, Martin Valouch a Adam Zifčák.

1. Máte za sebou poslední utkání podzimu.  Hráli jste s posledním týmem, ale vítězství z toho nebylo. Proč?
Vašek N.: "Tak do zápasu jsme vstoupili nekoncertovaně a soupeře jsme podcenili. Zpět do zápasu jsme se vrátili asi v 50. minutě, ale bohužel jsme stav nezvládli zvrátit v náš prospěch."
Martin V.: "Utkání se nám moc nepovedlo, nedávali jsme vyložené šance, dostávali zbytečné tresty, které nás oslabili a na obraně také byly nějaké chyby. Chybělo nám i pár hráčů, to podle mě také mohlo rozhodnout."
Adam Z.: "Poslední zápas podzimní části sezóny jsme nastoupili proti Vsetínu. Rozhodně se jednalo o vypjaté utkání. Ta situace byla hodně těžká. Máme za sebou šňůru proher a věděli jsme, že se jedná o utkání, které nás může bodově vrátit zpět do hry. Konec byl hektický a vypjatý. Naše obrana, i útok stal za nic a bylo tam spoustu technických chyb…."

2. Jsi spokojen se svým (týmovým) výkonem behěm podzimní části, případně co by jsi chtěl zlepšit?
Vašek N.: "Jelikož jsem moc zápasů neodehrál, tak se to těžko soudí. Samozřejmě jsem se snažil do každého zápasu dát vše, abych co nejvíce pomohl týmu. Po týmové stránce asi nemohu být nespokojen až na poslední zápas právě proti Vsetínu, který jak už jsem zmiňoval postrádal koncentraci a nasazení."
Martin V.: "S týmovým výkonem jsem spokojen. Se svým by se dalo říct, že také, ale vždy se dá něco zlepšit."
Adam Z.: "Moje podzimní sezóna byla plná zranění a nemoci a s tím se celou dobu potýkal i cely náš tým, takže doufám, ze v příští sezóně to rozjedeme na plnej plyn."

3. Po polovině soutěže jste na 5. místě. Je to umístění, se kterým jsi/jste spokojeni nebo pomýšlíte na vyšší pozice, případně co je nutné pro to přes zimní přestávku udělat?
Vašek N.: "Tak Litovel snad v každé kategorii pomýšlí na ty nejvyšší příčky, takže 5. místo ja za mě hodně krutý výsledek. Určitě bych zlepšil kvalitu a docházku na trénincích, protože bez toho se nikam neposuneme."
Martin V.: "Jsem i nejsem. Určitě máme i na vyšší příčky v tabulce, o to se pokusíme v jarní části."
Adam Z.: "5.misto v tabulce není rozhodně to, co bychom chtěli. Náš cíl je “bedna” a za tím si celou jarní část pujdeme."

Sestava a branky: Kubíček - Najer 6, Vašíček 4/1, Valouch 4, Kalousek 3, Stejskal 3, Šťastný 3, Válek 2, Spurný 2, Korsa 1, Švancer.


2. liga muži - JM: Sokol II Prostějov - Tatran Litovel  23:34 (9:17)

Sestava a branky: Lép, Dvorský - Štencl 6, Čikl 5, Coufal 5, Spurný M. 3, Hrbček 3, Valouch 3, Spurný Z. 3, Faltýnek 2/1, Ján 2, Maitner 1, Protivánek 1, Stejskal, Růžička.

I litovelská juniorka uzavřela své letošní vystoupení a to bezproblémovým vítězstvím v Prostějově. Utkání hned od začátku mělo jasného favorita. Naše juniorské štiky dali zapomenout na né úplně vydařené utkání s Hustopečí a v Prostějově hned ze začátku utkání ukázali, kdo bude brát body za vítězství. Celé utkání bylo jasně v režii hostující Litovle a uzavřeli tak podzimní část vítězstvím.

Mini rozhovor nám poskytli mladíci David Maitner, Michal Coufal a Ondra Růžička.

1. Máte za sebou poslední utkání podzimu. Vítězství bylo snadnější než to minulé, jak bys utkání hodnotil?
David M.: "Utkání bych hodnotil pozitivně. Myslím si, že jsme odvedli skvělý týmový výkon. Od samého začátku jsme šli do vedení a pevnou obranou a disciplinovanou hrou v útoku udrželi až do konce. Jenom škoda některých neproměněných šancí."
Michal C.: "Obě dvě strany se hodně snažily, jen my jsme měli větší sílu a výdrž, tak jsme to vyhráli."
Ondra R.: "Utkání bych hodnotil velmi dobře. Hned na začátku jsme si rychlými protiútoky získali náskok a po 7 minutách vyhrávali 7:0."

2. Jsi spokojen se svým (týmovým) výkonem behěm podzimní části, případně co by jsi chtěl zlepšit?
David M.: "Jsem spokojen s výkonem, který jsme předvedli v podzimní části sezóny. Samozřejmě vždy je co zlepšovat. Nejsme vždy ve všem stoprocentní a rozhodně bychom se mohli vyvarovat určitých chyb."
Michal C.: "Ano jsem a nechtěl bych nic zlepšit."
Ondra R.: "Se svým výkonem nejsem vyloženě nespokojen, ale dle celkových statistik za podzim dělám spoustu technických chyb, na které se musím zaměřit v jarní části. S týmovým výkonem ovšem spokojen jsem. Umíme se hecnout a při zápasech nám žije i lavečka, což je velké plus."

3. Po polovině soutěže jste na 3. místě. Je to umístění, se kterým jsi/jste spokojeni nebo pomýšlíte na vyšší pozice, případně co je nutné pro to přes zimní přestávku udělat?
David M.: "Se 3. místem v polovině sezóny jsem velice spokojený a myslím si, že bychom mohli v jarní části bojovat i o vyšší pozici. Nejdůležitější přes zimu je určitě zůstat zdravý a bez zranění, abychom mohli být na jaře v plné sestavě."
Michal C.: "Jsem s tím spokojený. Věřím, že na jaře se posuneme výš a budeme všichni spokojeni. Řekl bych, že je potřeba se více soustředit na zápas a snažit se na trénincích."
Ondra R.: "Momentání umístění není dle mého odrazem toho, jak umíme ve skutečnosti hrát. Hold ne každý zápas se nám povedl. Rozhodně máme na lepší umístění v tabulce a jednoznačně si pro něj půjdeme! Přes zimní přestávku je nutné zregenerovat a vlítnout na jaro v plné síle."

Obrázek
Poslední letošní "Vašek". Foto: Pavel Valouch.
7.12.2023 | Pavel Valouch | Přečteno: 307x

Facebook