1. liga mužů: KH BEECH Vsetín - Tatran Litovel 21:25 (10:14)


1. liga mužů: KH BEECH Vsetín - Tatran Litovel 21:25 (10:14)
Výborným výkonem v posledním utkání podzimní části sezóny u dosavadního lídra ve Vsetíně potvrdili litovelští házenkáři setrvalou formu. Díky výhře o 4 branky dokonce svého soka přeskočili v tabulce 1. ligy a přezimují společně s juniorkou Dukly Praha na děleném prvním místě.

Lubomír Krejčíř, trenér Tatranu Litovel: "Vydřené vítězství po dosavadním nejlepším výkonu sezóny jsme si nechali nakonec podzimní části. Cesta za ním vedla přes důraznou aktivní obranu a rychlý přechod do útočné fáze. Po úvodním překvapení pro domácí, že jsme nepřijeli jen na výlet, jsme měli kritický okamžik, kdy jsme 10 min nedali branku. Nedařila se nám hra na postavenou obranu a do rychlého útoku jsme se nedostali. Už do poločasu jsme se s tím však vyrovnali a vytvořili si čtyřbrankový náskok, který jsme udrželi až do konce. Pochválit je třeba všechny, ale dominovali opět Dominik Tkadleček a Tomáš Prošvic, kteří odehráli téměř celých 60 min a to jak v útoku, tak v defenzivě. Celkově tedy výborná tečka za vydařenou půl sezónou."  

Obrázek
Pavel Mrnuštík přidal svůj 20. podzimní gól ve Vsetíně, kde házenkářsky vyrůstal v mládeži. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Dlouho dominující Vsetín se tak dvěma prohrami v posledních dvou kolech posunul až na 3. místo za dvojici vedoucích celků - juniorku Dukly a naše borce, kteří mají shodný počet 18 bodů. Čtvrté je béčko Jičína také se 16 body, již na 5. místo se vyšplhal HAOLK tým. Šesté Šťáhlavy mají ale již jen polovinu bodů, co vedoucí celky. Sestupem je nejvíce ohrožen zatím Dvůr Králové, na posledním místě má jen 4 body.

Házenkáře nyní čeká zimní přestávka. Náš tým uspořádá 20. ledna tradiční Memoriál Františka Čikla, soupeři jsou zatím v jednání. Jarní část zahájíme 11. února v Chodově a doma přivítáme 17. února Šťáhlavy.  

Sestavy a branky:
KH BEECH Vsetín: Malina, Orság - Nesvadba 5, Číž 3/3, Weintritt 3, Andrš 3, Vavrys 2, Pšenica 2, Číž 1, Polášek 1, Ištvánech 1, Přerovský, Magrla, Číž, Havran.
Tatran Litovel: Dvorský, Nolč - Prošvic 9/1, Tkadleček 7, Protivánek 2, Šmíd 1/1, Barabáš 1, Mrnuštík 1, Coufal 1, Vincour 1, Geist 1, Fulneček 1, Jindra, Semerád, Ján, Čikl.

Rozhodčí: Pluhař - Suchanek
Sedmičky: 3 - 2
Žluté karty: 0 - 1
Vyloučení: 5 - 6
Diváků: 85
6.12.2023 | Radovan Šimek | Přečteno: 382x

Facebook

Partneři: