Úspěch starších žáků na DOBIÁŠ CUPU 2023


Úspěch starších žáků na DOBIÁŠ CUPU 2023
V prvním prosincovém víkendu se starší žáci zúčastnili každoročního turnaje Dobiáš cup 2023 v Rožnově pod Radhoštěm. Tohoto turnaje se naše týmy pravidelně účastní a vždy s výbornými výsledky.

Základní skupiny

Tentokrát se turnaje zúčastnilo 12 týmů z České a Slovenské republiky. V první fázi turnaje hrály týmy ve čtyřech tříčlenných skupinách. Litovel byla ve 3. skupině společně s ŠKP Bratislava a HC Zubří. První dva týmy z každé ze základních skupin postoupily do semifinálových skupin. Poslední týmy ze základových skupin se utkaly ve skupině C o konečné umístění na 9. - 12. místě.

1. skupina: TJ Sokol Horka na Moravě, MŠSK Kysucké Nové Mesto, Handball club Zlín
2. skupina: SK Žeravice, HC Tatran Stupava, MŠK Povážská Bystrica
3. skupina: Tatran Litovel, ŠKP Bratislava, HC Zubří
4. skupina: TJ Rožnov pod Radhoštěm, Tatran Přešov, TJ Slovan Modra

Tatran Litovel - HC Zubří   26:19 (12:9)

Zápas hodnotil Jirka Klanica ml.: "Do prvního zápasu jsme vstoupili velmi laxně, soupeř ale naštěstí naší ,,laxní“ hře nestačil a tak jsme si dokázali vybudovat náskok, který už soupeř nedohnal a to i díky našim všem 3 skvěle chytajícím brankářům. David Dostál, Honza Zajíček a Lukáš Kubíček odchytali celý turnaj velmi dobře a zaslouží si pochvalu."

Sestava a branky: Dostál, Kubíček, Zajíček - Julínek 8, Tyl 5, Sedláček 4, Pospíšil M 3, Heroudek 2, Fidler 1, Březina 1, Kurfürst 1, Sigmund 1, Dosoudil, Hlavinka, Klement.

ŠKP Bratislava - Tatran Litovel   25:25 (13:13)

Jirka Klanica ml.: "Opakování výkonu z prvního zápasu, ale ještě tak o 50% horší. Soupeř v tomto zápase už hrál kvalitněji a náš tým si nedokázal udržet náskok celý zápas, kdy jsme ke konci zápasu dokonce i prohrávali. K našemu štěstí poslední střelu Bratislavy skvěle vychytal Lukáš Kubíček, který si tímto zákrokem bohužel zlomil prst, a nám se podařilo rychle skórovat a zápas tak dovést do remízy. Touto remízou jsme tak postupovali do další části z prvního místa skupiny a to díky skóre."

Sestava a branky: Dostál, Kubíček, Zajíček - Fidler 5, Julínek 5, Pospíšil M 5, Sedláček 4, Tyl 4, Březina 1, Heroudek 1, Dosoudil, Hlavinka, Klement, Kurfürst, Sigmund

HC Zubří - ŠKP Bratislava  16:19

1.Tatran Litovel11051:443
2.ŠKP Bratislava11044:413
3.HC Zubří00235:450



Semifinálové  skupiny

Litovel jako vítěž svojí základní skupiny byla v semifinálové skupině B spolu s ŠKP Bratislava, Tatran Prešov a Slovan Modra. Do této skupiny si ještě ze základní skupiny přenesla remízu s ŠKP Bratislava a další dvě utkání s Prešovem a Slovanem Modra vyhrála a postoupila do finále s MŠK Povážská Bystrica.

Skupina A: TJ Sokol Horka na Moravě, Handball club Zlín, MŠK Považská Bystrica, HC Tatran Stupava
Skupina B: Tatran Litovel, ŠKP Bratislava, Tatran Prešov, Slovan Modra
Skupina C (o umístění 9. - 12. místo): MŠSK Kysucké Nové Mesto, SK Žeravice, HC Zubří, TJ Rožnov pod Radhoštěm

TJ Slovan Modra – Tatran Litovel  18:26 (10:14)

Jirka Klanica ml.: "Tento zápas už byl značně výkonnostně lepší, nejvíce nám vycházela spolupráce křídel a spojky a to nejvíce Martina Pospíšila, jakožto pravé spojky, a Ondru Sigmunda na křídle. Kluci si výborně rozuměli a skoro každého seběhu Ondry Sigmunda dokázal Martin Pospíšil využít. Touto spoluprací jsme soupeři nedovolili dostat se nám moc blízko a zápas jsme tak s přehledem vyhráli."

Sestava a branky: Dostál, Kubíček, Zajíček - Pospíšil M 8, Tyl 7, Julínek 5, Sedláček 3, Fidler 2, Sigmund 1, Březina, Dosoudil, Heroudek, Hlavinka, Klement, Kurfürst

Tatran Litovel – Tatran Prešov  21:17 (15:10)

Jirka Klanica ml.: "Jeden z nejlepších výkonů co jsem od kluků zažil. Do tohoto zápasu jsme nastoupili jako outsideři, nikdo nečekal, že bychom mohli nějak Prešov potrápit, natož ho porazit. Chtíč vyhrát se u kluků projevil už od začátku zápasu, kdy se nám rychle podařilo vybudovat 5 brankové vedení, které jsme dokázali udržovat po celý zápas a mírně i navyšovat. Nutno v tomto zápase pochválit opravdu všechny, i kluky kteří si tento zápas bohužel nemohli zahrát, protože se všichni navzájem hecovali a získali si obdiv všech fanoušků v hale. Zároveň bych chtěl poděkovat i klukům z Horky nad Moravou, kteří nás v průběhu celého turnaje podporovali."

Sestava a branky: Dostál, Kubíček, Zajíček - Julínek 7, Pospíšil M 7, Klement 3, Sedláček 3, Tyl 1, Březina, Dosoudil, Fidler, Heroudek, Hlavinka, Kurfürst, Sigmund

Tatran Prešov – ŠKP Bratislava  16:9
TJ Slovan Modra – ŠKP Bratislava  23:16


Skupina B
1.Tatran Litovel21072:605
2.Tatran Prešov20165:444
3.Slovan Modra10258:712
4.ŠKP Bratislava01235:451

Skupina A
1.MŠK Považská Bystrica30068:476
2.Handbal club Zlín20053:604
3.TJ Sokol Horka na Moravě10249:512
4.HC Tatran Stupava00339:510

Na základě umístění v semifinálových tabulkách A a B se vytvořily zápasy o konečné umístění.

o 7. místo
HC Tatran Stupava – ŠKP Bratislava  21:17

o. 5. místo
TJ Sokol Horka n.M. – Slovan Modra  25:26

o. 3. místo
HC Zlín – Tatran Prešov  15:19

finále
MŠK Povážská Bystrica – Tatran Litovel  24:18 (13:9)

finále hodnotil opět Jirka Klanica ml.: "Podobný zápas z naší strany jako úvodní dva zápasy. Po nepodařeném začátku se chuť vyhrát najednou změnila v naprosto odevzdaný výkon. Zde byl už soupeř kvalitnější, proto jsme s takovým nasazením neměli sebemenší šanci udržet se soupeřem krok."

Sestava a branky: Dostál, Kubíček, Zajíček - Pospíšil M 6, Julínek 4, Sedláček 3, Tyl 3, Fidler 2, Březina, Dosoudil, Heroudek, Hlavinka, Klement, Kurfürst, Sigmund

Konečná tabulka turnaje:
1. MŠK Povážská Bystrica
2. Tatran Litovel
3. Tatran Prešov
4. HC Zlín
5. Slovan Modra
6. TJ Sokol Horka na Moravě
7. HC Tatran Stupava
8. ŠKP Bratislava
9. MŠSK Kysucké Nové Mesto
10. HC Zubří
11. SK Žeravice
12. TJ Rožnov pod Radhoštěm

Nejlepší střelec: Dávid Kirňák (Tatran Prešov)
Nejlepší hráč: Václav Straka (MŠK Povážská Bystrica)
Nejlepšé brankář: Kristýna Struhalová (Rožnov p.R. – Lesana)

Během turnaje proběhla i soutěž o nejlepšího střelce ze vzdálenosti 11m. Do této soutěže byli za Litovel nominování Dominik Julínek a Martin Pospíšil. Soutěž se hrála vyřazovacím způsobem a náš Martin Pospíšil se dostal až do finálového rozstřelu, který bohužel prohrál, ale i 2. místo v souteži střelců je výborný výsledek. Gratulujeme !!!

Obrázek
Vítězové střelecké soutěže s naším Martinem Pospíšilem (21). Foto: Diddy.


Všechny výsledky turnaje je možné si prohlédnout na oficiálních stránkách Dobiáš cup 2023
14.12.2023 | Pavel Valouch | Přečteno: 248x

Facebook

Partneři: