Povelikonoční víkend v podání žactva, mládeže a juniorů.


Povelikonoční víkend v podání žactva, mládeže a juniorů.
O víkendu odehráli svá další ligová utkání oba týmy žáků, mladší dorostenci i juniorka. Mladší žáci odjeli ke svým utkáním do sousední Senice na Hané, kde se utkali s domácími a Centrem Haná. Starší žáci si jeli pro body do Hranic a mladší dorostenci s juniory shodně přivítali týmy z Ivančic.

Liga Olomouckého kraje - mladší žáci: TJ Senice n.H. - Tatran Litovel 24:17 (14:11)

Zápas hodnotil Marek Vincour: „V prvním zápase proti domácím se nám bohužel nedařilo proměňovat vyložené šance, což v kombinaci s nedůraznou obranou nemohlo vést k ničemu jinému než k porážce. Výsledek byl ale lepší než na podzim, i tak si myslíme, že jsme mohli odehrát minimálně vyrovnané utkání.“

Sestava a branky: Brix, Coufal B. - Tichý 5/1, Listopadová 5, Neudik 3, Holub 2, Kvapil 1, Lachnit 1, Venosová, Šuba, Coufal D.

Liga Olomouckého kraje - mladší žáci: Tatran Litovel - Sokol Centrum Haná (v Senice n.H.) 30:23 (18:8)

I druhý zápas hodnotil Marek Vincour: „Mezi zápasy jsme si řekli něco v šatně, nebylo to nic příjemného, ale muselo to přijít. Ve druhém zápase pak přišel úplně jiný tým. Dařilo se nám všechno přesně tak, jak jsme si řekli, což vyústilo v poločasové vedení o 10 branek. Bohužel druhý poločas se nesl v duchu prvního zápasu, kdy jsme se přestali úplně koncentrovat a málem z toho bylo ještě drama. Vůbec jsme nepůsobili jako tým, každý si dělal co chtěl a pokyny nás trenérů jakoby nebyly. Za mě bylo tohle kolo velkým zklamáním, ale i to ke sportu patří a doufám, že na další kolo se vše otočí k lepšímu.“

Obrázek
Dalibor Tichý při střele. Foto: Kamil Lachnit. Více foto ve fotogalerii.


Sestava a branky: Brix, Coufal B. - Neudik 7, Tichý 5, Listopadová 5, Kvapil 4/1, Holub 3, Lachnit 3, Venosová 1, Šuba 1, Coufal D. 1.


Liga Olomouckého kraje - starší žáci: Cement Hranice - Tatran Litovel 33:37 (19:19)

Dne 7.4. odehrál celek st. žáků další kolo krajské ligy Olomouc. Utkání se odehrálo v Hranicích a našim štičkám se povedlo dovézt do Litovle 2 cenné body do tabulky a navýšit si tak náskok na 3. místě v tabulce.

Jak zápas viděl Jirka Klanica ml.: „Do zápasu jsme šli s informacemi, že hranický tým přes zimním přestávku výrazně posílil a nebude to jednoduchý zápas. Zápas by se dal popsat, jako zápas bez obran, to jde také vyčíst i z celkového výsledku. V útoku jsme nedělali moc chyb, ale v obraně jsme nebyli schopni soupeře ubránit, a proto jsme hráli celý zápas vyrovnané utkání.“

Sestava a branky: Dostál, Kubíček - Pospíšil 14, Julínek 10, Tyl 6, Fidler 4, Sedláček 3, Brix, Elgner, Březina, Sigmund, Kurfürst.


2. liga mladšího dorostu JM: Tatran Litovel - HK Ivančice 31:27 (17:15)

V neděli 7.4. se po více než měsíci představili doma také mladší dorostenci, kteří přivítali vedoucí tým ligové tabulky HK Ivančice. Ivančice jako jediný tým soutěže dosud neztratil ani bod.

Hodnocení zápasu asistentem trenéra Dominikem Tkadlečkem: „V neděli jsme přivítali na domácí palubovce lídra z Ivančic. Na zápas jsme byli vyhecováni, protože jsme soupeři chtěli oplatit vysokou podzimní porážku. Od začátku jsme věděli, že to bude těžké utkání, což se následně potvrdilo. Soupeř se prezentoval kvalitní kombinací a následně výbornou střelbou z dálky, kterou jsme ze začátku moc nevěděli, jak bránit. V prvním poločase se skóre přelévalo z jedné strany na druhou. Nakonec jsme do kabiny odcházeli s dvougólovým náskokem. O přestávce jsme se snažili klukům vrýt do hlavy, že soupeř rychle vlétne a bude chtít skóre otočit. Do druhého poločasu jsme vstoupili výborně, kdy jsme se ujali vedení o 3 góly, které jsme zhruba ve 45 minutě ztratily. V 55 minutě jsme ještě prohrávali o gól. Následně přišla chvíle, kdy jsme soupeři utekli dvěma góly z trháku a v ten moment se začal lámat zápas. Obrana fungovala na 200% a navíc byla doplněná výbornými zákroky Františka Parlagiho. Jsme rádi, že jsme zápas zvládli a také, že jsme zatím jediní přemožitelé týmu, který je v této sezóně horký adept na 1. ligu. Chtěl bych vyzdvihnout výkon našich spojek (Julínek, Spáčil, Tichý), kterým zápas opravdu vyšel a také celého týmu především za obrannou činnost. Doufáme, že výkon potvrdíme i v dalších kolech, a to především doma proti Brnu, kterému máme co vracet."

Sestava a branky: Látal, Parlagi - Tichý 7, Julínek 7, Spáčil 6, Stejskal 5, Pravda 3, Palka 1, Kolečář 1, Spurný 1, Satora, Tyl, Srovnal.


Juniorku čekal v domácí Štika aréně další z těžkých soupeřů a to, stejně jako dorostence, HK Ivančice. Juniorce se bohužel na jaře moc nedaří, kdy pohrála poslední čtyři utkání v řadě.

Tatran Litovel junioři - HBC Olomouc 1966 27:32 (12:13)
Sokol Velké Meziříčí - Tatran Litovel junioři 29:24 (16:13)
SHC Maloměřice B - Tatran Litovel junioři 28:25 (16:14)

2. liga muži JM: Tatran Litovel junioři - HK Ivančice 22:29 (8:13)

Petr Jindra, asistent: „Bohužel utkání se od 10 minuty nevyvíjelo ve prospěch mladého domácího celku, kdy Ivančice vstřelili za sebou 5 branek a odskočily do vedení 4:10. Litovelské štiky pomalu odmazávaly náskok, ale vždy se jim to vyvedlo stáhnout na rozdíl dvou branek, bohužel vždy poté celek z Ivančic se zvládl vrátit do utkání. První poločas skončil 8:13 pro hostující tým a tak měli domácí mladíci o čem v přestávkové pauze přemýšlet. Druhý poločas však změnu v herním projevu i náskoku hostujícího týmu nepřinesl, domácí celek vytvářel technické chyby, které byly hostujícím celkem trestány. Snaha našim mladíkům se nedá upřít, ale na vítezství to bohužel nestačilo a tak se juniorka veze na nepříznivé porážkové vlně trvající již 5 utkání. Věřme že naši mladíci zvednou hlavy a pokusí se do konce sezóny získat plný počet bodů. Další příležitost budou mít v následujícím hracím kole na půdě SK Kuřim. Po 18. odehraných kolech jsou Junioři v půlce tabulky na 6. místě. Ve zbytku sezóny litovelské juniory čekají zápasy s týmy ze spodní části tabulky.“

Sestava a branky: Klanica, Lép, Navrátil - Coufal 6, Čikl 3/1, Maitner 2/1, Štencl 2, Coufal 2, Pohlmann 2, Protivánek 2, Spurný 1, Hrbček 1, Faltýnek 1, Valouch, Stejskal, Růžička.

Další domácí utkání nás čekají o víkendu 20. – 21.4.2024, kdy svá utkání v sobotu odehrají mladší dorostenci (SKKP Handball Brno B), starší dorostenci (Sokol Telnice) a v neděli v podvečer junioři (Sokol Telnice). Před zápasem juniorů přijďte fandit starším žákům, kteří v neděli odehrají další kolo žákovské ligy. Soupeřem žáků budou týmy Liberce, Zubří, Lovosic a Hostivic
10.4.2024 | Pavel Valouch | Přečteno: 213x

Facebook

Partneři: