1. liga mužů: SKH Polanka n.O. - Tatran Litovel 23:24 (8:12)


1. liga mužů: SKH Polanka n.O. - Tatran Litovel 23:24 (8:12)
Házenkáři Tatranu Litovel potvrdili návrat do dobré formy vítězstvím v Polance nad Odrou. Domácí tým bojoval o možnost záchrany v soutěži, takže i přes rozdílné postavení obou soupeřů v tabulce první ligy, bylo utkání dramatické. V samotném závěru rozhodl o našem nejtěsnějším vítězství gólem Jan Šmíd. Tím jsme se udrželi v o boji o 3. místo tabulky a také o baráž o Extraligu.

Lubomír Krejčíř, trenér Tatranu Litovel: "Se soupeřem, který měl v případě  vítězství ještě reálnou šanci na udržení v soutěži, jsme sehráli kvalitní utkání. Od úvodního hvizdu rozhodčích jsme tahali za delší konec. Dařila se kombinace i střelba ze střední vzdálenosti, dobře pracovala obrana v čele s Danem Nolčem. Klíčové pro úspěch bylo uhlídat nejlepší hráče soupeře Siročáka a Prašivku, kteří se zkušenostmi z extraligy byli trvalou hrozbou. S postupem času se projevovala jejich trénovanost, a tak těsně před koncem bylo utkání vyrovnané. Poslední útok však připadl nám a v něm Honza Šmíd podepsal svůj výborný výkon vítěznou brankou. Minimum technických chyb (6), dobrá střelba zejména v prvním poločase (59 %) potvrdily sportovní formu a dávají naději i do posledního utkání se Vsetínem."

Obrázek
Honza Šmíd se vrátil na závěr sezóny do skvělé formy. V Polance dal celou polovinu gólů Litovle. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Před závěrečným kolem letošního ročníku první ligy je pořád o co hrát téměř ve všech utkáních. Jistým vítězem soutěže je již Vsetín s 30 body, který v tomto kole porazil HAOLK tým. Druhá je s odstupem 2 bodů juniorka Dukly Praha a náš tým je s odstupem dalších 2 bodů třetí, v tabulce jsme o jeden bod přeskočili HAOLK tým. Stále tak máme možnost hrát baráž o postup do nejvyšší soutěže. Juniorka Dukly do nejvyšší soutěže postoupit nemůže, Vsetín vzhledem k nevyhovujícímu vybavení vlastní haly pro Extraligu o baráž usilovat nebude. Zápasy play-out Extraligy již rozhodly o sestupu Cementu Hranice a baráž budou hrát Maloměřice.

V posledním kole soutěže přivítáme na domácí palubovce Vsetín, tedy již jistého vítěze soutěže. Na podzim jsme ale ve Vsetíně vyhráli o 4 branky a pokusíme se stejný výkon zopakovat. Utkání se hraje 4. května od 17 hodin. Zveme tedy všechny příznivce, aby náš tým přišli podpořit na tribuny do haly ZŠ Vítězná v Litovli.    

Sestavy a branky:
SKH Polanka n.O.: Prašivka 9/1, Siročák 4, Kohut 3, Švancer 3, Hrachovec 1, Ondrušík 1, Vojcík 1, Střelka 1, Meca, Pešl, Hýža, Juřina, Pavlík, Ulmann, Brychlec, Neuwirth.
Tatran Litovel: Nolč - Šmíd 12/4, Mrnuštík 4/1, Prošvic 2, Geist 2, Najer 1, Semerád 1, Vincour 1, Protivánek 1, Barabáš, Jindra, Ostrožovič, Čikl.

Rozhodčí: Králíček - Letev
Sedmičky: 1 - 5
Vyloučení: 6 - 8
Červené karty: 0 - 1 (po 3x 2'' Protivánek)
Diváků: 78
29.4.2024 | Radovan Šimek | Přečteno: 409x

Facebook