I.liga mužů: Tatran Litovel - Slavia VŠ Plzeň 26:19 (14:8)


I.liga mužů: Tatran Litovel - Slavia VŠ Plzeň 26:19 (14:8)
V prvním utkání po zimní přestávce Litovel získala potřebné dva body. Přestože se zápas hrál netradičně v neděli, dorazilo velmi početné publikum.

Domácí Litovel se představila s dvěmi novými hráči v kádru, byli jimi zkušený Jurij Kyryljuk a mladý Michal Štěpnica, kteří posílili litovelské družstvo během zimní přestávky. Soupeř z Plzně měl naopak na soupisce dvě prázdná místa.

Do utkání vstoupila výrazně lépe Litovel, zpočátku neprostupnou obranu doplňoval vynikajícími zákroky Petr Habermann v brance a Litovli se tak podařilo hned v úvodu utkání získat náskok. V 21. minutě vedl Tatran  již poměrem 10:4, vzápětí se však soupeři třemi brankami v řadě povedlo snížit na rozdíl 3 branek. Domácím se v této fázi utkání nedařilo proměňovat šance a nepohoda se přenesla také do zhoršené obrany. Nicméně poločasový zvrat litovelští nepřipustili a do šaten odcházeli s šestibrankovým náskokem. Za výkon v prvním poločase nutno pochválit brankáře domácích Petra Habermanna, který zlikvidoval několik vyložených šancí soupeře a nemalou měrou se zasloužil o poločasový výsledek.

Druhý poločas se odehrával již ve vyrovnanějším tempu, Plzeň našla recept na litovelskou obranu a také svou obrannou fázi podstatně zlepšila. Až do 47. minuty se výsledek měnil na obou stranách stejným tempem, Tatran si tedy udržoval své vedení nabyté v prvním poločase. Právě ve zmíněné minutě nastal zvrat, Plzni se během čtyř minut podařilo snížit rozdíl na pouhé dvě branky (20:18). Litovel v této fázi byla často vylučována a v útoku se jí nedařilo proniknout přes obranu soupeře. Díky následnému dvojnásobnému vyloučení na plzeňské straně se poté Litovli podařilo obnovit svůj náskok a dovést utkání do vítězného konce. Za druhý poločas opět nutno pochválit tentokrát oba litovelské brankáře, když výkon Petra Habermanna v posledních minutách korunoval Svaťa Kráčmar.

Sestava Tatranu Litovel: Habermann, Kráčmar - Arnoš 1, Bakalář, Barabáš, Číhal 2, Hanák 3, Knébl, Kuchař 2, Kyryljuk 3/1, Pazdera 1, Schmalz 5, Štěpnica 6, Šuba 3
Realizační tým: Čtvrtníček, Navrátil, Stár

Sestava Slavie VŠ Plzeň: Křížek, Slavík - Bejv 4/2, Bureš, Čiviš 1, Hobta 1, Houlík, Knaral 7/2, Pabl 5, Schut 1, Vejvoda
Realizační tým: Bošek

Rozhodčí: Kramoliš, Paululík
Sedmimetrové hody: 2/1 - 8/4
Vyloučení: 6 - 8
Žluté karty: 3 - 3
Červené karty: 0 - 1
24.2.2009 | Ondřej Čtvrtníček | Přečteno: 128x

Facebook

Partneři: