1. liga mužů: Sokol Nové Veselí - Tatran Litovel 21:22 (14:11)


1. liga mužů: Sokol Nové Veselí - Tatran Litovel 21:22 (14:11)
Muži odjížděli k nedělnímu utkání na Vysočinu ke staronovému týmu 1. ligy z Nového Veselí odčinit domácí porážku s Brnem. V dramatické koncovce jsme těsně uhájili vedení a získali první body z půdy soupeřů.

Podle postavení v tabulce utkání nemělo favorita - náš tým vyhrál ze 3 zápasu jediný, domácí ve 3 těžkých utkáních vždy podlehli. Na naší straně bylo více zkušeností, soupeř měl naopak výhodu domácího prostředí.

Utkání začalo z naší strany váhavě a pokračoval nevýrazný výkonu z  minulého týdne. Množství technických chyb a neproměňování šancí provázelo celý první poločas. Do šaten se odcházelo za tříbrankového vedení pro domácí, takže ještě nebylo nic ztraceno.

Druhý poločas však výrazně změnil náš dosavadní herní projev. Důrazná obrana s Havlíčkem a Šubou na hrotu, rychlý přechod do rychlého útoku a hlavně zlepšená střelba vedly k vytvoření náskoku 3 branek 5 minut před koncem utkání. Koncovka však byla ustrašená a mohla nás také stát bod. Soupeř vysunul obranu a netaktickým jednáním jsme přišli několikrát o míč. Rozhodl skvělý zákrok Svati Kráčmara proti rychlému útoku soupeře jen 3 sekundy před koncem.

Druhý poločas znamenal dva cenné body a především dobrý pocit z lepšící se hry, když byl tým po skvěle odehraném domácím turnaji v útlumu. Výborný výkon podali zejména Michal Havlíček a Marek Šuba, kterým hra na hrotu obrany seděla a tradičně Jakub Schmalz.
Zlepšení rovněž bylo možno pozorovat u Davida Barabáše i u obou pivotů. Cenné byly rovněž branky Pepy Pohlmanna. Spolehlivý výkon předvedl v celém utkání Svaťa Kráčmar.

Z Nového Veselí se tým přesunul přímo do Kutné Hory, kde odehrál v pondělí dopoledne vítězné utkání 2. kola Českého poháru s místní Spartou. Doufejme, že rostoucí formu muži potvrdí již tuto sobotu proti Sokolu Ostrava na domácí palubovce.

Sestavy a branky:
Sokol Nové Veselí: Fiala, Hudec - Hajčman K. 4, Hron 4, Strejček 4, Hajčman M. 3, Najman Pavel, Najman Petr 2, Prokeš 1, Studený 1, Bláha, Daněk, Kazatel, Smrčka, realizační tým: Materna, Najman Petr.

Tatran Litovel: Habermann, Kráčmar - Schmalz 6, Havlíček 3, Malina 3, Mičola 3, Pohlamnn 2, Šuba 2, Barabáš 1, Kyryljuk 1, Kuchař 1, Čtvrtníček O., Macek, Zapletal, realizační tým: Krejčíř, Sléha, Macek, Navrátil.

Žluté karty: 3 - 2
Vyloučení: 3 - 5
Sedmičky: 2 - 2
Rozhodčí: Chmelíř - Mošna
29.9.2009 | admin | Přečteno: 961x

Facebook

Partneři: