1. liga mužů: TJ Šumperk - Tatran Litovel 29:37 (11:15)


1. liga mužů: TJ Šumperk - Tatran Litovel 29:37 (11:15)
PŘEVZATO - Litovel neměla s šumperskými házenkáři žádné slitovelování. Házenkáři Litovle smetli v prvoligovém derby Šumperk a radují se z vůbec první výhry na palubovce soupeře v letošní sezoně. V utkání zazářil především litovelský Matej Konšel, který nastřílel jedenáct branek.

Litovel sice nepřijela do Šumperku zcela kompletní, ovšem v zádech měla snad stovku svých diváků, kteří po celý zápas dělali týmu hostů vpravdě domácí prostředí. V posledním domácím utkání se Šumperk radoval z rekordní výhry na domácí palubovce (porazil Zlín 44:22), nyní musí strávit jiný rekord - sedmatřicet inkasovaných gólů.

Šumperk si v utkání vedení užíval jen poskrovnu: vedl 3:1, v 6. minutě hosté srovnali a pak už to šlo s domácími borci jenom z kopce. Poločas prohráli o čtyři góly, šest minut před koncem utkání ztráceli deset gólů (23:33).

Obrázek
Matěj Konšel je po zranění opět ve výborné formě, v Šumperku střílel góly i exhibičním způsobem. Více foto zde. Foto: DENÍK\Jan Kastner


V první půli byla k vidění házená s nesmírným nasazením na hranici povolené tvrdosti, Šumperk mezi 18. a 26. minutou pravděpodobně ztratil zápas: osm jeho útoků skončilo střelou, ale ani jednou gólem, Litovel tak dokázala ze stavu 9:10 utéct na 9:14.

"Jestli tohle byl zlomový moment? Asi ne, Šumperk má zkušené hráče, ty taková ztráta nemohla znervóznět. My už dokázali ztratit zápasy, kdy jsme vedli o pět gólů, kluci vždy propadnou eufórii, myslí si, že je rozhodnuté a pak dělají strašné chyby. V poločase určitě zápas rozhodnutý nebyl," míní kouč Litovle Zdeněk Sléha.

Zatímco první půle byla opravdovou bitvou, ve druhé hosté postupně navyšovali svůj náskok a domácí pomalu uvadali."Litovel se na nás opravdu dobře připravila, takhle nás snad ještě nikdo nebránil, především bylo vidět, jak si hlídají Laštůvku, byly chvíle, kdy ho opravdu úplně vymazali a my takový zápas bez Tomáše prostě zvládnout nedokážeme," připustil po utkání Petr Korec, kapitán Šumperku.

Obrat k lepšímu výsledku nepřineslo domácím ani vyloučení litovelského Michala Havlíčka asi deset minut před koncem za úder loktem do obličeje. Šumperk se i nadále velmi nadřel na každý gól, Litovel pozorně bránila a z brejků dávala poměrně snadné branky. (Pozn. red. - Havlíček byl vyloučen ještě před poločase za oplácení hrubého faulu, který potrestán nebyl.)

Obrázek
Vyloučení M. Havlíčka za vzájemnou potyčku s Nimmerrichterem. Foto: DENÍK\Jan Kastner


"Ve druhé půli co jsme hodili na bránu, to nám tam spadlo," uznal Zdeněk Sléha.

"My dnes nepředvedli moc dobrý výkon, Litovel naopak ano. Dostat tolik gólů, s tím se nedá vyhrát. Také si myslím, že rozhodčí příliš podlehli litovelské kulise. Nicméně rozhodující bylo, že jsme kolektivně selhali, jeden vedle druhého, nedávali jsme šance, které se proměňovat mají," zhodnotil zápas Petr Korec.

"Že dáme Šumperku na jeho hřišti sedmatřicet gólů, o tom se mi nezdálo ani v tom nejkrásnějším snu. Někteří hráči chyběli, někteří hráli nemocní, takový výsledek je neuvěřitelný. Asi bylo důležité, že jsme téměř celý zápas vedli, Šumperk je pak moc nepříjemný, když má o co hrát. Dnes jsme zahráli fantasticky, hlavně jsme chtěli pokrýt Laštůvku a nerozchytat Ošťádala, to hráči splnili na více než sto procent. Moc děkuji divákům, kteří nás přijeli povzbudit, moc nám to pomohlo. I díky nim máme nejkrásnější a nejdůležitější vítězství," konstatoval Zdeněk Sléha.

Sestavy a branky:
TJ Šumperk: Ošťádal, Cimfl - Vobořil 7, Laštůvka 7, Dopita 6, Kubáček 3, Korec 3, Svoboda 2, Marek 1, Petrtýl, Dreschler, Nimmerrichter, Hejný.

Tatran Litovel: Sléha M., Dvořák - Konšel 11/3, Barabáš 7, Šmíd 6, Šuba 5, Hanák 3, Číhal 2, Havlíček 1, Nedoma 1, Schmalz 1, Anton, Zapletal, Sléha F..

Žluté karty: 3 - 2
Vyloučení: 6 - 5
Červené karty:  0 - 1 (Havlíček).
Sedmičky: 4/4 - 2/2.
Diváci: 235.

Autor: DENÍK\Jan Kastner
28.11.2011 | admin | Přečteno: 1857x

Facebook