1. liga mužů: TJ Košutka Plzeň - Tatran Litovel 28:27 (12:13)


1. liga mužů: TJ Košutka Plzeň - Tatran Litovel 28:27 (12:13)
PŘEVZATO - Zklamaní se vraceli litovelští házenkáři z Košutky, kde v sobotu odehráli zápas 14. kola první ligy. Hanáci chtěli na půdě posledního celku tabulky uspět, jenže po těsné porážce o jeden gól na body nedosáhli.

Litovelští házenkáři tak na palubovkách soupeřů stále pokračují v rozpačitých výkonech. "Opravdu už nevím, v čem je v těch venkovních zápasech největší problém. Gólman nám tentokrát zachytal, jenže jsme to nebyli schopni nějak zužitkovat. Nejvíce jsme asi doplatili na ukvapenou střelbu," hodnotil litovelský trenér Zdeněk Sléha.

Tatran vedl na půdě plzeňského celku o poločase jednogólovým rozdílem 13:12 a i ve druhé půli to s ambicemi litovelského týmu vypadalo hodně nadějně. "V patnácté minutě druhého poločasu jsme vedli již o čtyři branky. Po dalších sedmi minutách jsme ale prohrávali o gól," krčil rameny zklamaný trenér Sléha.

Domácí tým, který bojuje o záchranu ve druhé nejvyšší soutěži, se ke konci zápasu vydal naplno a proti favoritovi vybojoval cenné vítězství 28:27. "Škoda, že jsme v poslední minutě neproměnili sedmičku, mohla to být aspoň remíza. Tyhle týmy ohrožené sestupem jdou do zápasů na krev, přesto jsme mohli zápas v pohodě vyhrát," připustil Sléha.

Z jeho svěřenců potvrdil kvalitní formu Matěj Konšel, který nastřílel osm branek. "Tentokrát trochu chyběly góly Davida Barabáše, který se trefil pouze dvakrát," poznamenal litovelský kouč.

V dalším kole přivítá Tatran, který v prvoligové tabulce figuruje na páté pozici, Louny. Severočeský tým má před Litovlí jednobodový náskok, půjde tedy o velice důležitý duel. "Doma musíme vyhrávat. Už by se měl do sestavy vrátit Kuba Schmalz, takže věřím, že se nám to povede," prohlásil trenér Sléha.

Sestavy a branky:
TJ Košutka Plzeň: Kolařík, Foltýn - Fric 2, Procházka, Křížek 1, Liška 1, Uhlář, Končel 1/1, Danielka 8/4, Král 2, Vainer 1, Žilák 5, Soukup 3, Voves 4.

Tatran Litovel: M. Sléha, Dvořák, Kráčmar - Kuchař 1, Barabáš 2, Číhal 7, Nedoma 1, Hanák, Pavlík 1, F. Sléha 1, Šmíd 5, Konšel 8/1, Havlíček 1, Macek.

Rozhodčí: Brůna - Vostatek
Sedmičky: 5 - 1
Vyloučení: 5 - 4
ČK: Žilák - Šmíd
Diváků: 101
13.3.2012 | Miroslav Mazal - Olomoucký deník | Přečteno: 1260x

Facebook