1. liga mužů: HC Zlín - Tatran Litovel 33:27 (20:13)


1. liga mužů: HC Zlín - Tatran Litovel 33:27 (20:13)
PŘEVZATO - Ani na třetí pokus nedokázali házenkáři Tatranu Litovel uspět v jarní části první ligy na půdě soupeře. Po těsných jednogólových prohrách v Jičíně a na Košutce tentokrát přišla jednoznačná porážka od Zlína, který Hanáky přestřílel šestigólovým rozdílem.

V utkání 16. kola Hanáci zamířili do Luhačovic, kde své útočiště našel tým Zlína. A prostředí lázeňského městečka Valachům zdá se vyhovuje.

Už v desáté minutě si dokázali vypracovat slibný třígólový náskok, který do konce poločasu díky bezchybně zakončovaným trhákům Martina Žůrka ještě zvýraznili. Po třiceti minutách Zlín vedl 20:13.

"Na tomhle zápase se těžko něco hodnotí. Nedali jsme devět vyložených šancí a desetkrát ztratili míč, za což nás soupeř dokázal gólově potrestat," kroutil hlavou trenér Litovle Zdeněk Sléha.

Ani ve druhém poločase nepřišlo výrazné zlepšení. Hanáci sice zabojovali, domácí si ale náskok dokázali celkem v poklidu pohlídat. Tatran tak po porážce 33:27 potvrdil, že se mu na venkovní půdě v letošní sezoně zkrátka nedaří.    

"Já už vážně nevím, v čem je v těch venkovních zápasech problém. Už hrál Kuba Schmalz, ale projevila se na něm ta dlouhá pauza. Matěji Konšelovi to nelétalo a oba brankáři si připsali dohromady snad deset zákroků. Zápas nesedl asi nikomu," hodnotil trenér Sléha.

Jeho týmu v prvoligové tabulce patří pátá pozice, Zlín se po vytáhl už na šesté místo. Litovli tak přijde nadcházející třítýdenní přestávka velice vhod - další zápas odehrají Hanáci až 14. dubna proti Chodovu.

"Musíme si sednout, probrat to a vyříkat si určité věci. Snad se nám to už konečně povede zlomit," přeje si kouč Sléha.

Sestavy a branky:
HC Zlín: Mahušek, Pavlinec - Buček 3, Kaplan, Švec, Kafka 5, Beneš 3/3, Sadowski, Horáček, Vojta 6, Jiroutek 1, Žůrek 7, Fišer 3/2, Zetík 5/2.

Tatran Litovel: M. Sléha, Kráčmar - Schmalz, Barabáš 6, Číhal 2, Nedoma, Hanák 2, Zapletal, Šuba 5, Konšel 4/3, Havlíček 2, Macek 2, Šmíd 4.

Rozhodčí: Martiník - Petruška
Sedmičky: 7 - 3
Vyloučení: 6 - 5
Diváků: 52
27.3.2012 | Miroslav Mazal - Olomoucký deník | Přečteno: 1207x

Facebook

Partneři: