Turnaj mladší miniházené v Kunovicích


Turnaj mladší miniházené v Kunovicích
V Sobotu 28. 4. 2012 odjížděla mladší miniházená v okleštěné sestavě k dalšímu turnaji, který tentokrát pořádal oddíl SHK Kunovice.

Soupeři nám byly týmy SK Žeravice, SK UP Olomouc B a pořádající SHK Kunovice.

Od tohoto turnaj jsem nevěděl, co mám očekávat, jelikož první turnaj nám vyšel skvěle, v dalším byl však obrovský propadák. Vzhledem k tomu, že nás odcestovalo velmi málo, neaplikovali jsme osobní obranu z toho důvodu, aby hráči fyzicky zvládli celý turnaj.

V prvním zápase jsme narazili na tým SK UP Olomouc B. Jelikož jsme z důvodu objížďky dorazili na místo cca 15 minut po zahájení turnaje, nastoupili hráči do zápasu bez jakéhokoliv rozcvičení.
Hned v úvodu zápasu soupeř z první střely trefil Klárku v brance do hlavy a ta se jako jediná "probudila" a předváděla doslova neskutečné zákroky. V poli to už však tak skvělé nebylo - obrana doslova spící, v útoku bez pohybu, nechycené nebo nepřesné přihrávky, přihrávky soupeři do rukou, ....
Možná se na hráčích projevilo brzké vstávání, nerozcvičení nebo snad i vedro v autobusu a proto jsem očekával ve druhém zápase zlepšení. Tyto aspekty chápu, a proto nemám k hráčům výtek.

Tatran Litovel - SK UP Olomouc B 8:17

V dalším zápase jsme nastoupili proti pro nás neznámému soupeři SHK Kunovice. Soupeř nás ze začátku velmi lehce přehrával ve hře 1:1 a razancí střelby, my jsme se však prosazovali sporadicky. Když už jsme se přece jen dokázali prosadit, byli naši hráči faulováni zezadu nebo střela skončila na rukách brankaře. Jelikož hru soupeře tvořili pouze dva hráči, nasadili jsme ve druhém poločase osobní obranu. Tímto tahem jsme dokázali zastavit jednoduché prosazování soupeře a začali jsme dotahovat brankový rozdíl, bohužel marně.
Musím všechny hráče pochválit za předvedený výkon, jelikož se dokázali skvěle vypořádat se soupeřem, který (podle mého názoru) nastoupil minimálně se třemi hráči starší mini.

Tatran Litovel - SHK Kunovice 5:8

V posledním zápase jsme nastoupili proti týmu SK Žeravice. Soupeře jsme od začátku velice snadno přehrávali, v útoku byli k vidění náběhy do volného prostoru, přihrávky volnému spoluhráči, ... Obrana byla taková, jakou bych si představoval, a proto došlo k "rošádě" na jednotlivých postech - Klárka byla na křídle, Jirka Svoboda v brance, Jirka Klanica s Davidem Maitnerem na spojkách, ....

Tatran Litovel - SK Žeravice 16:9

Turnaj se podle mne i přes relativně nepříznivé výsledky vydařil. Hráči bojovali, a když jim někdy něco nevyšlo, snažili se o nápravu.
Po turnaji jsme poobědvali v restauraci "Panský dvůr" a pak odjeli na odpolední návštěvu ZOO Lešná. Doufám, že se výlet líbil jak hráčů, tak i fanouškům, kteří s námi odcestovali.


Sestava (branky): Klárka Habermannová (3), Marek Spurný (4), Jiří Svoboda (11), Ondra Stejskal (5), David Maitner (5), Matyáš Skopal (1), Jiří Klanica.
30.4.2012 | Petr Habermann | Přečteno: 1314x

Facebook