1. liga mužů: TJ Náchod - Tatran Litovel 26:21 (12:10)


1. liga mužů: TJ Náchod - Tatran Litovel 26:21 (12:10)
PŘEVZATO - Porážku o pět branek si přivezli házenkáři Tatranu Litovel z Náchoda, kde v sobotu bojovali o body v rámci utkání 19. kola první ligy. Trenéru Zdeňku Sléhovi na východě Čech chyběla hned trojice hráčů Konšel, Kuchař, Hanák a zápas navíc nedohráli ani Macek s Schmalz. Výsledkem toho bylo vítězství domácího celku bojujícího o záchranu v soutěži v poměru 26:21.

Český juniorský reprezentant Matěj Konšel stejně jako Zdeněk Kuchař nemohl nastoupit kvůli horečkám a Tomáš Hanák zápas musel vynechat kvůli pracovním povinnostem. "Ke všemu ještě Kuba Schmalz dostal hned v prvním poločase červenou kartu a ve druhé půli se zranil Tomáš Macek," sčítal ztráty kouč Tatranu Zdeněk Sléha.

Oslabená Litovel soupeři z Náchoda, který v minulém kole překvapivě zvítězil na půdě Chodova, dlouho vzdorovala, nakonec však prohrála pětigólovým rozdílem 26:21. "Ke konci jsme už trochu odpadli fyzicky, protože nás bylo oproti soupeřům méně. Kluci dřeli, ale na domácí to nestačilo," prohlásil trenér Sléha.

První poločas vyhrál Náchod rozdílem dvou branek. Ve druhé půli Litovel dlouho držela naději na bodový zisk. To už ale na hřišti nebyl vyloučený Jakub Schmalz. "Trestal faul na spoluhráče," prozradil důvod vyloučení trenér Litovle.

Když pak ze hry musel odstoupit i zraněný Tomáš Macek, oslabený hanácký celek nechal domácí utéct do rozhodujícího gólového trháku. "Bylo to pro nás hratelné utkání, ale v závěru se už projevil širší kádr domácích, kteří měli více sil," konstatoval Sléha.

Dobrý výkon předvedl litovelský gólman Marek Sléha, jenže to na body nestačilo. Domácí proměnili pět sedmimetrových hodů, Litovel si z této situace nepřipsala ani jednu branku.

V příštím kole Litovel přivítá trápící se Šumperk, který figuruje na předposledním místě tabulky. Zápas by měl být podle papírových předpokladů jednoznačnou záležitostí pro Domácí Tatran, který je v tabulce pátý. "V první lize ale žádný zápas není předem vyhraný. Každý tým je schopný překvapit," upozornil litovelský trenér.

Sestavy a branky:
TJ Náchod: Kocián, Vaněček - Balcar 3, Hrachový 8/1, Galba, Osoba 2, Manych, Nosil 1, Bauer, Lojda 1, Klouček 6/2, Vítek 1, Freiberg 4/2, Cvejn. Trenér: Petr Šulc.

Tatran Litovel: M. Sléha, Kráčmar - Schmalz 1, Barabáš 1, Číhal 4, Nedoma 2, Pavlík 2, Šuba 1, F. Sléha 1, Šmíd 3, Havlíček 2, Macek 4. Trenér: Zdeněk Sléha.

Rozhodčí: Blanický - Špaček
Sedmičky: 5 - 0
Žluté karty: 3 - 3
Vyloučení: 5 - 6
Červené karty: 0 - 1(Schmalz)
Diváků: 100
2.5.2012 | Miroslav Mazal - Olomoucký deník | Přečteno: 1296x

Facebook

Partneři: