1. liga mužů: Tatran Litovel - TJ Šumperk 34:24 (16:12)


1. liga mužů: Tatran Litovel - TJ Šumperk 34:24 (16:12)
PŘEVZATO - Povinné vítězství vybojovali v domácím utkání 20. kola první ligy házenkáři Litovle. Tatran na domácí palubovce s přehledem porazil rivala ze Šumperka o deset branek.

Hosté, kteří se během jarní části soutěže v tabulce propadli až na předposlední místo, ale dlouho bojovali o mnohem přijatelnější výsledek a odpadli až v závěru zápasu. Litovel tak v obou utkáních letošní sezony porazila Šumperk jednoznačným způsobem - na venkovní palubovce 37:29 a na domácí 34:24.

"Dalo se to čekat, že se bude Šumperk po tom prvním zápase na nás chtít vytáhnout. My jsme ale měli domácí utkání pod kontrolou," prohlásil trenér Tatranu Zdeněk Sléha.
Hostům znovu chyběly nemocné opory Richard Svoboda a Petr Dopita. Se sebezapřením nastoupil šumperský ostrostřelec Tomáš Laštůvka. V prvním poločase domácí Litovel utekla soupeři na čtyřgólový rozdíl.

Ve druhé půli Tatran dlouho nemohl získat rozhodující náskok a Šumperk byl stále v nebezpečném kontaktu. Pak ale hostům došly síly a skóre se nakonec zastavilo na desetibrankovém vítězství Litovle 34:24.

Obrázek
Honza Šmíd v průniku do šumperské obrany. Více foto zde.


Deset branek do sítě Šumperka nastřílel juniorský reprezentant Matěj Konšel, dařilo se i Janu Šmídovi, který nastoupil proti svému bývalému týmu. "Byl to ale znovu kolektivní výkon, ale o vítězství jsme mohli rozhodnout i dřív. Bylo to takové zvláštní utkání, hráči si asi podvědomě mysleli, že to bude jednodušší, ale Šumperk své kvality rozhodně má," uvažoval trenér Sléha.

Litovel v prvoligové tabulce figuruje na pátém místě, v posledních dvou kolech ale může postoupit i výše. "Já jsem před sezonou říkal, že bych chtěl skončit do čtvrtého místa, takže se o to popereme," slibuje litovelský trenér Sléha.

V předposledním kole letošní sezony Hanáci zajíždějí do Karviné a na závěr hostí lídra soutěže z Bystřice pod Hostýnem. "Čekají nás dva hodně těžké zápasy, musíme předvést maximální výkon," uvědomuje si litovelský lodivod.

Sestavy a branky:
Tatran Litovel: M. Sléha, Kráčmar - Kuchař 1, Barabáš 4/2, Číhal 2, Nedoma 2, Hanák 1, Pavlík 3, Gottfried 1, Šuba 2, F. Sléha 1, Šmíd 6, Konšel 10, Havlíček 1.

TJ Šumperk: Ošťádal, Diviš - Kubáček 6, Marek 5, Drechsler 4, Petrtýl 3, Laštůvka 3, Korec 1, Vobořil 1, Hejný 1, Kučera.

Rozhodčí: Bauer - Horsák
Žluté karty: 2 - 2
Sedmičky: 2/2 - 0/1
Vyloučení: 2 - 4
Diváků: 178
8.5.2012 | Miroslav Mazal - Olomoucký deník | Přečteno: 1566x

Facebook