1. liga mužů HCB OKD Karviná B - Tatran Litovel 36:24 (20:10)


1. liga mužů HCB OKD Karviná B - Tatran Litovel 36:24 (20:10)
PŘEVZATO - Druhou nejvyšší porážku letošní sezony utržili házenkáři Litovle na palubovce Karviné B. V utkání 21. kola první ligy Tatran prohrál 36:24 a v tabulce klesl na páté místo.

Posílená karvinská rezerva si hned během prvního poločasu vypracovala luxusní náskok, když nastřílela dvakrát víc branek než její litovelský soupeř. Poločas skončil výsledkem 20:10 pro Karvinou a o vítězi zápasu tak bylo prakticky rozhodnuto.

"Já jsem to říkal už před zápasem, že Karviná potřebuje vyhrát a jejich sestava tomu taky odpovídala," narážel litovelský trenér Sléha na fakt, že domácí nasadili několik extraligových posil.

V domácím týmu zářili ostřílení házenkáři z nejvyšší soutěže Chudoba, Mlotek nebo Krahulec. Z litovelských hráčů se nejvíce prosadil Jakub Schmalz, který dal pět branek. "My jsme ani moc nepočítali, že bychom mohli v Karviné vyhrát," připustil Sléha.

Ve druhém poločase se již litovelští svému soupeři přiblížit nedokázali a prohráli tak jednoznačným rozdílem 36:24. "Je škoda, že se kluci v úvodu trochu báli a byli zbytečně zaskočení. Ve druhém poločase se rozchytal Marek Sléha, ale na výraznou korekci skóre to už nestačilo," konstatoval litovelský kouč.

V posledním kole letošní sezony Litovel hostí v sobotu od 17 hodin Bystřici pod Hostýnem, která má už triumf v první lize předem zajištěný. Hanáci budou chtít zvítězit, aby měli možnost poskočit na vytouženou čtvrtou pozici.

"Kdyby to šlo, byli bychom za to rádi. Je to poslední zápas a musíme do něj dát všechno," burcuje litovelský lodivod. Otázkou zůstává, v jaké sestavě tým z Bystřice do Litovle dorazí a jakou bude mít v posledním utkání sezony motivaci. "S tím my ale kalkulovat nemůžeme, musíme se soustředit na vlastní výkon," uzavřel Sléha.

Sestavy a branky:
HCB OKD Karviná B: Lefan, Bartoň - Vala 1, Dudek 2, Pindej 4, Mlotek 6, Krahulec 3/1, Chudoba 8, Vengřín 2, Seriš, Csöllei 1, Monczka 4, Klačo 3, Diviš 2.

Tatran Litovel: M. Sléha, Dvořák - Schmalz 5, Kuchař 4, Barabáš 4, Číhal, Nedoma, Hanák 2, Pavlík, Šuba 3, F. Sléha, Šmíd 2, Konšel 3, Havlíček 1. Trenér: Zdeněk Sléha.

Rozhodčí: A. Kondělka - D. Kondělka
Žluté karty: 2 - 2
Vyloučení: 3 - 1
Sedmičky: 2/1 - 0/0
Diváků: 90
14.5.2012 | Miroslav Mazal - Olomoucký deník | Přečteno: 1280x

Facebook

Partneři: