Pohár města Litovle pozvedli hráči extraligového Přerova


Pohár města Litovle pozvedli hráči extraligového Přerova
Vítězstvím Sokola HC Přerov - šestého nejlepšího celku loňského ročníku extraligy - skončily boje na letošním 53. ročníku turnaje O pohár města Litovle. Celek domácího Tatranu obsadil výborné 2. místo.

Litovelská sportovní hala letos hostila házenkářské klání kvalitních týmů ze třech zemí. Z Polska přijal pozvání domácích organizátorů náš partnerský klub prvoligový ASPR Zawadzkie, Slovensko reprezentoval také prvoligový HC Pezinok, domácí nejvyšší soutěž Sokol HC Přerov a první ligu její letošní nováček Sokol Nové Veselí a domácí Tatran Litovel.

Obrázek
Vítězný celek Sokola HC Přerov. Více fotografií najdete zde.


Na pátém místě se umístil HC Pezinok. Sympatický slovenský celek získal jediný bod za remízu s Novým Veselím, s poláky však prohrál jen o jedinou branku a byl jim vyrovnaným soupeřem.

Čtvrté místo obsadil celek Nového Veselí. V úvodním utkání těsně podlehl domácímu celku, ale jako jediný tým na turnaji dokázal porazit vítězný Přerov. Tým z Vysočiny se určitě nebude chtít letos pohybovat na chvostu prvoligové tabulky.

Hosté z ASPR Zawadzkie obsadili medailové třetí místo, když porazili jak Nové Veselí, tak Pezinok, domácím podlehli o jedinou branku a nestačili výkonem jen na Přerov. Příští sobotu nás polácí na oplátku hostí ve svém turnaji a můžeme se tak těšit na další vzájemný souboj.

Litovelský Tatran obsadil výborné druhé místo, když podlehl pouze vítězi turnaje, přerovskému Sokolu. V ostatních zápasech hráči nezaváhali a výkon je dobrým příslibem do nadcházející sezóny.

První místo tedy obsadil účastník české extraligy Sokol HC Přerov. V prvním utkání sice dokázal zaváhat s ambiciózním Novým Veselí, ale v dalších utkáních už tým naplno potvrdil svoje kvality. Stal se tak v pořadí 53. vítězem tradičního litovelského turnaje házenkářů, když při rovnosti bodů předstihl domácí celek díky vzájemnému zápasu.

Na závěr turnaje proběhlo ještě ocenění nejlepších jednotlivců. Nejlepším střelcem se stal Dušan Baďura z Pezinoku s uctihodnými 24 brankami. Nejlepší brankáře opět vybírali trenéři zúčastněných celků. Po 3 nominacích z 10 získali 2 brankáři a tak rozhodovala dodatečná volba, v níž získal ocenění domácí Marek Sléha.

Ocenění pro nejlepšího hráče domácího celku získal Miroslav Nedoma, který předvedl skutečně dobrou formu. Po odchodu zkušených hráčů se domácí tým velice rychle dostává opět do dobré výkonnosti. Kvalitní formu ukázali také další hráči, především Číhal, Macek, Šmíd, Kuchař a Šuba.

Letošního ročníku turnaje se týkaly také dvě události, radostné i neradostné. Nejprve si účastníci turnaje připomněli nedávné úmrtí našeho bývalého hráče Romana Albrechta, který předčasně opustil tento svět. Padesátiny během turnaje slavil se svými bývalými spoluhráči Dušan Kejval, dlouholetá opora našeho týmu v 80. a 90. letech. Výborný kondice, skvělý výskok, přesná střela a nápadité nahrávky do pivota, to jsou ve stručnosti házenkářské charakteristiky Dušana Kejvala.

Výsledky:
Nové Veselí - Tatran Litovel 15:16 (6:6)
Nové Veselí - Přerov 23:21 (13:11)
Zawadzkie - Pezinok 20:19 (9:11)
Litovel - Pezinok 25:19 (11:8)
Přerov - Zawadzkie 27:20 (15:8)
Nové Veselí - Pezinok 19:19 (9:11)
Litovel - Přerov 20:25 (10:12)
Nové Veselí - Zawadzkie 18:22 (8:10)
Přerov - Pezinok 25:20 (9:8)
Zawadzkie - Litovel 21:22 (10:11)


Tabulka turnaje:
1. Sokol HC Přerov 4 3 0 1  98:83  6
2. Tatran Litovel 4 3 0 1  83:80 6
3. ASPR Zawadzkie 4 2 0 2  83:84  4
4. Sokol Nové Veselí 4 1 1 2  75:78  3
5. HC Pezinok 4 0 1 3  77:89  1


Nejlepší střelec: Dušan Baďura (HC Pezinok) - 24 branek
Nejlepší brankář: Marek Sléha (Tatran Litovel)
Nejlepší hráč Tatranu Litovel: Miroslav Nedoma
26.8.2012 | admin | Přečteno: 2059x

Facebook

Partneři: