Starší mini na turnajích v Prostějově a Horce nad Moravou


Starší mini na turnajích v Prostějově a Horce nad Moravou
Starší miniházená měla uplynulý víkend velmi nabitý. V sobotu 8. 12. zajížděla na Wikom Cup do Prostějova, v neděli 9. 12. absolvovala Mikulášský turnaj v Horce nad Moravou. Jelikož se Wikom Cup hrál na velkém hřišti, tzn. v šesti hráčích v poli a jedním brankařem, chtěl jsem, aby si tento systém hry "osahali" hlavně hráči, kteří příští rok přestoupí do mladších žáků. Do Horky měli zase odjet hráči narození 2003 doplnění těmi, kteří s házenou začali letos.

Do Prostějova jsme odjížděli s tím, že většina hráčů bude na velkém hřišti hrát poprvé a tudíž se nedají očekávat žádné závratné výsledky. Jenže opak byl pravdou.

V prvním zápase jsme nastoupili proti domácímu Sokolu II Prostějov, které jsme nakonec o branku prohráli. Celé utkání bylo velmi vyrovnané a nebýt zbytečných ztrát míče (2x přihrávka soupeři do ruk, 2x přešlap) na konci druhé půle, mohli jsme toto utkání vyhrát (4:5). I přes prohru jsem byl s herním projevem velmi spokojený, jelikož straší (Pavel, Richard) zasypávali soupeřovu branku střelami, Andy si mazácky čekal na vypichy soupeřových přihrávek, Tonda zase skvěle využíval volných prostorů v obraně soupeře pro své záběhy a mladší byli zase hbitější a snažili prosazovat kličkami. Jak jsem zmínil, jediným mínusem byli zbytečně zkažené přihrávky a technické chyby.

V druhém zápase jsme nastoupili proti soupeři z Rožnova pod Radhoštěm. Zápas i přes další chyby v naší hře (opět přihrávky - nepřesné, nezpracované) jsme vyhráli v poměru 8:5.

Předposlední zápas byl měřením sil se soupeřem z Maloměřic, který do Prostějova dle mého názoru přijel s mladší miniházenou. V tomto utkání jsme jasně převyšovali soupeře razancí střelby, výškovou a váhovou převahou. Utkání skončilo 10:1 v náš prospěch.

Jako posledního soupeře nám los přisoudil HC Zubří. PO zkušenosti z únorového turnaje právě v Zubří jsem věděl, že soupeř je kvalitativně někde jinde (srovnání asi jako Trabant - Octavia :-) ). I přes předpoklad vysoké prohry jsem byl velmi mile překvapen průběhem první půle, kdy jsme byli velmi vyrovnaným soupeřem. Ve druhé půli na nás byla nasazena agresivní vysunutá obrana, kterou jsme nebyli schopni překonat. Tady bych měl k hráčům menší výtku - na malém hřišti sami aplikujeme osobní obranu, bohužel v tomto utkání jako kdybychom zapomněli běhat. Statická hra v našem podání byla však možná dána i únavou hráčů. Nicméně i přes prohru 5:16 jsem byl s předvedenou hrou velmi spokojen.

Na turnaji jsme celkově obsadili velmi hezké 3. místo, za které byli hráči odměněni pohárem, pamětními medailemi a samozřejmě sladkostmi.

S přístupem a celkovou hrou po celý turnaj, jsem velmi spokojen, jelikož se hráči rvali o výsledek, snažili se o střelbu, uvolňování, ....

V neděli 9. 12. jsme zajížděli na Mikulášský turnaj do Horky nad Moravou, kde bylo přihlášeno celkem 8 týmů. Na turnaj odjížděli hráči narození v 2003 doplnění Davidem Maitnerem (mladší mini). Hrálo se v tělocvičně místní školy (na jednom hřišti) a proto se turnaj protáhl na téměř celý den.

V základní skupině (Horka, Zlín, Senice), jsme dokázali porazit pouze Horku, skupinu o umístění (5 - 8 místo) jsme zvládli bez ztráty bodu. Celkově jsme se umístili na pěkném 5. místě.

Věříme, že i přes velmi náročný program si víkend děti užili. Děkujeme rodičům za zajištění dopravy a neustávající povzbuzování.
10.12.2012 | Petr Habermann | Přečteno: 1320x

Facebook

Partneři: