1. liga mužů: Tatran Litovel - TJ Náchod 29:28 (13:13)


1. liga mužů: Tatran Litovel - TJ Náchod 29:28 (13:13)
Premiérovou výhru v jarní části první házenkářské ligy v sobotu slavili hráči litovelského Tatranu. Ti po obrovském dramatu na domácí palubovce zdolali o jediný gól Náchod 29:28 a potvrdili, že v boji o záchranu v soutěži udělají maximum.

Litovel, která minulý týden sahala po bodech ve Zlíně, potřebovala doma bezpodmínečně vyhrát. Čtvrtý tým prvoligové tabulky z Náchoda ale na Hanou v žádném případě nepřijel v roli obětního beránka. Východočeši vstoupili do zápasu lépe a ujali se čtyřbrankového vedení.

Obrázek
BOJ NA KREV. Litovelští házenkáři dali do zápasu s Náchodem všechno. Pivot Zdeněk Kuchař sváděl s obranou soupeře urputné souboje. Foto: Deník/Lucie Schönová.
Více foto zde a zde zde.


"Asi jsme si mysleli, že zápas bude v pohodě a že si to v klidu odehrajeme, ale bohužel to tak nebylo. Soupeř byl na nás dobře připravený," konstatovala litovelská opora Matěj Konšel.

V závěru první půle se však Tatran na soupeře dotáhl a právě Konšel úspěšnou střelou z devítimetrového hodu přes náchodskou zeď v poslední vteřině prvního dějství vyrovnal na 13:13.

Ve druhé půli už diktovali tempo hry domácí. Navíc se famózně rozchytal brankář Habermann a Litovel se dostala až do čtyřbrankového vedení. V tu chvíli to vypadalo, že je rozhodnuto.

"Po rozpačitém úvodu jsme podávali dobrý výkon až do koncovky. Za stavu, kdy jsme vedli o čtyři branky, si hráči mysleli, že mají vítězství v kapse a začali dělat neuvěřitelné nedisciplinova­nosti. My jsme v podstatně za tři útoky ani nestihli vzít time-out, jak jsme rychle ztráceli míče. Málem jsme přišli o bod," zlobil se litovelský kouč Lubomír Krejčíř.

Minutu před koncem druhého poločasu Konšel napálil unáhleně míč vysoko nad branku a hosté měli možnost srovnat skóre. Hanáci však ze všech sil poslední náchodskou akci ubránili a mohli slavit vítězství 29:28.

"Pro hráče dnes žádná velká pochvala, zejména pro tu pravou stranu. Vítězství velkou měrou patří brankáři Habermannovi za druhý poločas, kdy byl takřka neprůchodný," řekl po vypjatém zápase trenér Krejčíř. "Vítězství si cením z důvodu, že Náchod sem přijel vyhrát, byl naprosto koncentrovaný a v plné sestavě. O to víc to vítězství těší."

Nejlepšími střelci domácích byli třináctigólový David Barabáš, který proměnil sedm z osmi sedmimetrových hodů, s Matějem Konšelem. "Oba se ale podíleli na těch nedisciplinova­nostech, které nás mohly o vítězství připravit, takže já bych jim určitě pomník za toto utkání nepostavil," pousmál se Krejčíř.

Litovel se za týden pokusí urvat body na palubovce Jičína B, pak ji bude čekat domácí derby s Olomoucí.

Sestavy a branky:
Tatran Litovel: Habermann, Drkula - Mička 1, Kuchař 2, Barabáš 13/7, Číhal 1, Podhráský 1, Čtvrtníček, Martinásek 4, Šuba, Gottfried, Šmíd 2, Konšel 5, Havlíček. Trenéři: Lubomír Krejčíř, Květoslav Kuba.

TJ Náchod: Vaněček, Kaválek - Balcar 3, Hrachový 3, Černý, Resl 3, Šnajdr, Cvejn 1, Bauer, Lojda 4, Klouček 4/3, Kaválek, Vítek 2, Freiberg 3, Pich 5. Trenér: Petr Šulc.

Rozhodčí: Smékal - Steiger
Sedmičky: 8/7 - 3/3
Vyloučení: 4 - 8
Diváků: 258
6.3.2013 | Miroslav Mazal - Olomoucký deník | Přečteno: 1424x

Facebook

Partneři: