1. liga mužů: HBC Jičín B - Tatran Litovel 25:24 (10:9)


1. liga mužů: HBC Jičín B - Tatran Litovel 25:24 (10:9)
I v pořadí třetí zápas litovelských házenkářů v jarní části prvoligové sezony skončil nesmírně těsným výsledkem. Tatran sahal na palubovce Jičína B po bodech, nakonec však prohrál 25:24 a v tabulce klesl na předposlední pozici.

V prvním poločase se mnoho branek neurodilo, domácí tým jich nasbíral deset, hosté z Litovle o jednu méně. Ve druhé půli se už oba celky solidně rozstřílely, poměr vstřelených gólů však zůstal stejný a Jičín B se mohl radovat z vítězství o jediný gól.

"Jsme spokojeni s herním projevem, udělali jsme pouze jedenáct technických chyb a měli jsme vysoké procento úspěšnosti střelby. Svoji roli však hrála i jistá nevůle rozhodčích, abychom v zápase zvítězili," konstatoval trenér Litovle Lubomír Krejčíř, který tentokrát kvůli časovému vytížení tým Tatranu sledoval pouze na dálku.

Domácí celek potvrdil, že patří k velmi nepříjemným protivníkům. "Jičín má svůj A-tým na prvním místě extraligové tabulky a pomýšlí na titul. V týmu je řada hráčů, kteří mohou nastoupit jak za áčko, tak za béčko, trénují společně, takže proto Jičín patří k nevyzpytatelným soupeřům," uvedl Krejčíř.

Litovel prohrála s Jičínem B i druhý zápas v letošní sezoně. Po domácí jasné porážce 26:34 však Tatran tentokrát odehrál naprosto vyrovnané utkání a potvrdil, že forma jde na jaře nahoru.

"Cesta, kterou jsme nastolili, je evidentně správná. Teď už je jenom otázka, zda zvládneme nasbírat body, které budou potřeba k záchraně. Litovel na podzim s Jičínem doma jasně prohrála, takže je vidět určitý posun. My bychom k tomu posunu ale potřebovali i bodový zisk," pousmál se Krejčíř, jehož svěřenci na úvod jara padli o dvě branky ve Zlíně a na domácí palubovce pak těsně přehráli Náchod.

V dalším kole čeká Tatran nesmírně důležitý souboj s Olomoucí. V domácím derby Litovel potřebuje nutně získat dva body. "Na zápas se těším, věřím, že bude plná hala, protože přijedou i fanoušci z Olomouce. Myslím, že mezi oběma týmy není nevraživost, ale zdravá rivalita, a zápas tedy nebude otázkou života a smrti. Je ale pravda, že na záchranu v soutěži tento zápas bude mít velký vliv. Já bych si přál, aby se v první lize udržela jak Litovel, tak Olomouc," dodal Krejčíř.

Ostře sledované derby se v litovelské hale v areálu ZŠ Vítězná odehraje v neděli od 17 hodin.

Sestavy a branky:
HBC Jičín B: Podzimek, Machalický - Rychna 1, Drbohlav 5, Havelka 1, Bartoš, Kolc 1, Šebek, Chýlek, Babák 3, Hošic 2, Čurda 10/3, Chyba 2/1. Trenér: Ondřej Horyna.

Tatran Litovel: Habermann, Kráčmar - Mička 3, Kuchař 1, Barabáš 5/1, Číhal 3, Albrecht, Martinásek 1, Podhráský 1, Gottfried, Šmíd 2, Konšel 6, Havlíček 2, J. Sléha. Trenér: Květoslav Kuba.

Rozhodčí: Dolejší - Dvořák
Branky ze 7m hodů: 4 - 1
Vyloučení: 4 - 5.
Diváků: 220.
13.3.2013 | Miroslav Mazal - Olomoucký deník | Přečteno: 954x

Facebook